Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Ιβάνοβιτς και… Έλληνες για Παναθηναϊκό!

Με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς προ των πυλών για τη θέση του προπονητή, ο Παναθηναϊκός δίνει έμφαση στο ελληνικό στοιχείο. Καλάθης-Βουγιούκας οι μεγάλοι στόχοι, στα υπόψη Μποχωρίδης, Αθηναίου και Κούπερ.

Ιβάνοβιτς και… Έλληνες για Παναθηναϊκό
Από την επόμενη εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις στον Παναθηναϊκό. Εκκρεμεί η συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, ο οποίος εκτός σοβαρότατου απροόπτου δεν θα συνεχίσει να είναι πρώτος προπονητής (αλλά πιθανότατα θα παραμείνει στην ομάδα από κάποιο πόστο, εφόσον το επιθυμεί και ο ίδιος). Πληροφορίες αναφέρουν πως την επόμενη εβδομάδα θα είναι στην Αθήνα ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς και θα επισημοποιηθεί η κατ’ αρχήν συμφωνία που υπάρχει μαζί του για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία.

Ο Μαυροβούνιος τεχνικός θα έχει το γενικό πρόσταγμα για το σχεδιασμό της ομάδας της επόμενης περιόδου, αλλά είναι δεδομένο πως η ηγεσία της ΚΑΕ έχει δώσει σαφή οδηγία για αύξηση του ελληνικού στοιχείου στην ομάδα και τη δημιουργία ενός ελληνικού κορμού σαν αυτού που οδήγησε το «τριφύλλι» στις μεγάλες επιτυχίες. Πέρα από τη δεδομένη παραμονή των Διαμαντίδη, Φώτση, Γιάνκοβιτς, Παππά, Μαυροκεφαλίδη και πιθανότατα του Μπράμου (συν των νεαρών Χαραλαμπόπουλου και Διαμαντάκου), ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί και για άλλους Έλληνες παίκτες, έτοιμους και εγνωσμένης αξίας, αλλά και ταλαντούχους κι εξελίξιμους.

Ο μεγάλος στόχος είναι ο Νικ Καλάθης. Ο ομογενής γκαρντ δεν έχει πρόβλημα να επιστρέψει στην Ελλάδα αρκεί να ικανοποιηθεί οικονομικά. Στο ΝΒΑ δύσκολα θα παραμείνει, αφού δεν μπορεί να κερδίσει ένα μεγάλο συμβόλαιο και αρκετές ομάδες είναι διστακτικές καθώς «κουβαλά» ποινή 13 αγώνων για την ερχόμενη σεζόν μετά από παράβαση κώδικα ντόπινγκ. Οι «πράσινοι» είναι αποφασισμένοι να δώσουν ένα συμβόλαιο που θα ξεπερνά κι αυτό του Ούκιτς (800.000 ευρώ) στον 25χρονο άσο, καθώς θεωρούν πως με αυτόν δίπλα του ο Διαμαντίδης θα αποκτήσει ένα τεράστιο στήριγμα.

Παράλληλα, οι νταμπλούχοι θέλουν να επανεντάξουν στο δυναμικό τους τον Ίαν Βουγιούκα. Αναζητούν έναν παίκτη με ικανότητα στο παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι, αφού οι υπάρχοντες ψηλοί (Λάσμε, Γκιστ, Φώτσης και σε λιγότερο βαθμό ο Μαυροκεφαλίδης) δεν διακρίνονται σε αυτόν τον τομέα. Ο 29χρονος σέντερ μένει ελεύθερος από την Ούνιξ και δεν είναι καθόλου αρνητικός στο ενδεχόμενο επιστροφής, ενώ όπως και ο Καλάθης δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής.

Από εκεί κι έπειτα, θα αποκτηθεί τουλάχιστον ένας ακόμη γκαρντ, μιας και με δεδομένη την αποχώρηση Ούκιτς, Κάρι και Ράιτ, αλλά και την απόφαση να αξιοποιηθεί περισσότερο ο Παππάς, χρειάζονται λύσεις στην περιφέρεια. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης αρέσει πολύ στους «πράσινους», αλλά θα πρέπει να τα βρουν και με τον Άρη, ενώ στα υπόψη είναι και ο Γιάννης Αθηναίου που είναι ελεύθερος μετά την εξαιρετική σεζόν στους «κίτρινους» και το σύντομο πέρασμα από την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο. Στα υπόψη είναι και ο Ντι Τζέι Κούπερ, που αποκτά βοσνιακό διαβατήριο και θα παίζει στην εθνική Βοσνίας υπό την καθοδήγηση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, αλλά για τον Αμερικανό γκαρντ που έκανε θαύματα με τον ΠΑΟΚ υπάρχουν ενδοιασμοί για την ικανότητά του στο αμυντικό παιχνίδι.

Ασφαλώς στον Παναθηναϊκό θα εξετάσουν και κάθε ενδιαφέρουσα περίπτωση εξελίξιμου παίκτη από την Ελλάδα, ενώ μένει να φανεί τι θα αποφασίσει ο νέος προπονητής για τον Γιόνας Ματσιούλις, στη συμφωνία με τον οποίο υπάρχει οψιόν και από τις δύο πλευρές για την επέκταση της συνεργασίας τους για έναν ακόμη χρόνο. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: