Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Όταν έφυγε ο μεγάλος ντριμπλέρ!!

"Σκυλίσια Μέρα" με την επέτειο από την απώλεια ενός εκ των κορυφαίων του προπολεμικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Σαν σήμερα το 1978 έφευγε από τη ζωή ένας εκ των κορυφαίων του προπολεμικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Ο Άγγελος Μεσσάρης σε ηλικία 68 ετών.
Έπαιξε στον Παναθηναϊκό, αλλά σταμάτησε πρόωρα μόλις στα 21 του χρόνια το 1931 κι ενώ είχε ήδη αγωνιστεί τέσσερις φορές με την Εθνική. Έδωσε, μάλιστα, το παρών και στον πρώτο αγώνα στην ιστορία της Εθνικής στις 7 Απριλίου 1929 εναντίον της Β΄ Ιταλίας.
Στη σύντομη τετραετή καριέρα του πέτυχε 53 γκολ σε μόλις 23 αγώνες!!!
Ο Μεσσάρης γεννήθηκε το 1910 στο Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική και η οικογένειά του ήρθε στην Ελλάδα το 1924. Μόλις στα 15 του έκανε ντεμπούτο με τον ΠΟ Γουδί και έκλεψε την παράσταση.
Το 1928, στα 18 του, πήγε στον Παναθηναϊκό κι έγινε το αστέρι της ομάδας, με το παρατσούκλι Ξανθός Άγγελος. Πήρε, μάλιστα, το πρωτάθλημα Αθηνών του 1929 με τους Πράσινους.
Ήταν πρωταγωνιστής και το 1930, όταν ο Παναθηναϊκός πήρε αήττητος τον τίτλο στην τελική φάση, με εφτά γκολ δικά του.

Το 1931 ο Μεσσάρης αναδείχθηκε Πρωταθλητής Αθηνών με τον Παναθηναϊκό με 13 γκολ. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ίδιας χρονιάς αγωνίστηκε σε 4 αγώνες και σημείωσε 4 γκολ.
Η καριέρα του διακόπηκε τόσο νωρίς για πολιτικούς λόγους, αλλά και επειδή ήθελε να συνεχίσει τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο.
Όπως και να έχει, στο σύντομο διάστημα που έπαιξε κατάφερε να γίνει ο ηγέτης του Παναθηναϊκού… Πήρε συνολικά ένα πρωτάθλημα Ελλάδας και τρία πρωταθλήματα Αθηνών.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: