Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

«Αυτός είναι ο Ιβάνοβιτς…»

Τα χαρακτηριστικά και την φιλοσοφία του Ντούσκο Ιβάνοβιτς που φέρεται να βρίσκεται κοντά στο να αναλάβει τα ηνία του Παναθηναϊκού ανέλυσε ο Μάνος Μανουσέλης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Αυτός είναι ο Ιβάνοβιτς…»
Μια μίνι… γεύση του τι εστί Ντούσκο Ιβάνοβιτς έδωσε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Μάνος Μανουσέλης.

Ο Έλληνας κόουτς αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά που έχει ο Μαυροβούνιος προπονητής, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται κοντά στο να αποτελέσει τον νέο τεχνικό στην άκρη του πάγκου του Παναθηναϊκού.

Ερωτηθείς για τους τελικούς της Α1, δήλωσε πως δεν έμεινε ικανοποιημένος απ’ το θέαμα, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «μπροστά στον βωμό του αποτελέσματος, θυσιάζουμε πολλά πράγματα».

Οι δηλώσεις του Μάνου Μανουσέλη στον NovaΣΠΟΡ FM και τον Βασίλη Σαμπράκο:

«Είναι πολύ φανατικός της προπόνησης, μπαίνει στο γήπεδο και ξεχνάει να βγει, απαιτεί τα πράγματα να γίνονται με τον δικό του τρόπο και είναι μια προσωπικότητα σκληρή. Είναι υψηλού επιπέδου, αλλά το αν θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός να πάει μαζί του στο Final-4 του χρόνου κρίνεται και απ’ το υλικό που θα έχει στα χέρια του. Αν αυτό είναι καλό, τότε μπορεί να τα καταφέρει.

«Ο Ιβάνοβιτς δεν είναι άνθρωπος που αλλάζει εύκολα φιλοσοφία. Ακολουθεί συγκεκριμένη τακτική. Απαιτεί και φτάνει στην καλή απόδοση στο παιχνίδι μέσω της προπόνησης. Δεν είναι προπονητής των παικτών, δεν κάνει χάρες. Όποιος μπει στο γήπεδο είναι υποχρεωμένος να κάνει ό,τι του πει ο Ιβάνοβιτς. Αυτός είναι ο τρόπος της δουλειάς του. Ταιριάζει το στυλ του με το σκληρό ελληνικό πρωτάθλημα. Για τις απαιτήσεις που έχει ο οπαδός του Παναθηναϊκού που θέλει την ομάδα του να παίζει το 100% της, τότε δείχνει πως… κουμπώνει ο συγκεκριμένος».


Για τους τελικούς της Α1: «Δεν θα έλεγα ότι είδαμε συγκλονιστικά καινούργια πράγματα. Υπήρχε άγχος και πίεση για το αποτέλεσμα. Φοβάμαι πως στο βωμό του αποτελέσματος, θυσιάστηκαν πολλά πράγματα, όπως και οι ιδέες. Όλοι πήγαν στα κλασικά σχήματα, χωρίς νέους παίκτες. Και ο ρυθμός ήταν τέτοιος που δεν επέτρεπε κάτι καλύτερο. Θα είναι πολύ άδικο αν ρίξει κάποιος ευθύνη στους δύο προπονητές γι’ αυτό. Νομίζω πως αυτό το μπάσκετ θέλουμε, να κερδίζουμε δίχως να κοιτάμε το πώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: