Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

«Περνάει στα θερινά τμήματα»

akis2
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βοιωτίας ,Γιάννης Καράμπελας, ο οποίος συγακταλέγεται στους βουλευτές που υπέγραψαν την τροπολογία για την Θέρμη. Μίλησε για την τροπολογία λέγοντας ότι μπορεί να ψηφιστεί ενσωματωμένη και σε νομοσχέδιο των θερινών τμημάτων της Βουλής, ενώ επεσήμανε ότι εάν δεν διευθετηθεί το ελληνικό χρέος δύσκολα θα προχωρήσει η ρύθμιση για τα χρέη του ΠΑΟΚ στο δημόσιο.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Καράμπελας:
Για το γεγονός πως παρά την προσπάθεια που γίνεται το θέμα του ΠΑΟΚ “κολλάει”:
“Καταρχάς οι βουλευτές της Βόρεια Ελλάδας, προσπάθησαν μαζί με εμάς λόγω της σημαντικότητας αυτής της τροπολογίας που υπογράψαμε να περάσουμε με το πολυνομοσχέδιο αυτή την τροπολογία, αλλά ήταν αδύνατο. Υπήρχαν πολλά άρθρα σε αυτό το νομοσχέδιο και αν έμπαιναν και διάφορες τροπολογίες πραγματικά δεν θα είχε τελειωμό. Πήραμε την υπόσχεση από την κυβέρνηση ότι μόλις υπάρξει ένα νέο νομοσχέδιο θα περάσει αυτή την η τροπολογία. Είναι μια τροπολογία που δίνει το δικαίωμα της επέκτασης του χρόνου της μίσθωσης στους δήμους ορισμένων τουριστικών ή αθλητικών εγκαταστάσεων για να επενδύσει χρήματα ο ενδιαφερόμενος. Δεν μπορεί να επενδύσει κάποιος αν δεν ξέρει πόσο διαρκεί η μίσθωση. Όταν υπογραφεί αυτή η τροπολογία θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να κάνει ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο που τόσο πολύ έχει ανάγκη αλλά και γενικότερα ο ελληνικός αθλητισμός έχει ανάγκη υποδομών.
Είμαι μέλος της οικονομικής επιτροπής και είμαι εισηγητής του επόμενου νομοσχεδίου που θα έρθει στο υπουργείο Οικονομικών, του νομοσχεδίου με την ονομασία Αρχές Δημοσιονομικής Διαχείρισης και Εποπτείας. Η ολομέλεια της Βουλής κλείνει αλλά το νομοθετικό έργο συνεχίζει. Άρα στο πρώτο νομοθέτημα που θα έρθει στο υπουργείο οικονομικών στα θερινά τμήματα θα πάρω την πρωτοβουλία ώστε να μην μείνει από έξω αυτή η τροπολογία που οι βουλευτές της Βόρειας Ελλάδος προσπαθούν με τόσο κόπο να περάσουν. Αν δεν μπει στο Ρυθμιστικό που συζητείται τώρα, με το πρώτο επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θα μπει αυτή η τροπολογία. Έχω καταλάβει πως υπάρχει πολιτική βούληση να ψηφιστεί”.
Για την ένδειξη πως υπάρχει πολιτική βούληση:
“Μας είπαν ότι δεν μπήκε η τροπολογία με το Πολυνομοσχέδιο επειδή δεν μπορούσε να μπει καμία τροπολογία. Θα περάσει με τον επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών”.
Για το αν μπορεί να γίνει αυτό και στα θερινά τμήματα:
“Το νομοθετικό έργο δεν σταματά. Χωρίζεται η Βουλή σε τρία τμήματα των 100 βουλευτών και εκεί περνάνε τα πάντα. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε τον Σεπτέμβριο. Οι βουλευτές Βορείου Ελλάδος μας πιέζουν συνεχώς να προχωρήσουμε σε αυτή την τροπολογία. Απλά, δεν έχει βγει ακόμα το πρόγραμμα των θερινών τμημάτων. Από την Τρίτη μας έχει ζητηθεί  να δηλώσουμε σε ποια τμήματα θα μετέχουμε. Η πρώτη σύνθεση των θερινών τμημάτων είναι από 17 Ιουνίου μέχρι 10 Ιουλίου, το δεύτερο τμήμα θα είναι από τις 22 Ιουλίου μέχρις τις 7 Αυγούστου, θα κάνει μια διακοπή και θα συνεχίσει 26 Αυγούστου μέχρι 28 Αυγούστου και  ο τρίτο τμήμα είναι από 2 Σεπτεμβρίου μέχρις τις 3 Οκτωβρίου.  Ήδη έχω προετοιμαστεί λόγω κλεισίματος της Βουλής δεν είχα πάρει πρόγραμμα. Στο πρώτο νομοσχέδιο που θα περάσει από το υπουργείο Οικονομικών και λέγεται “Αρχές Δημοσιονομικής Διαχείρισης και Εποπτείας”. Στην χειρότερη περίπτωση θα πάμε σε αυτό το νομοσχέδιο που είμαι εισηγητής να πιέσουμε και να το περάσουμε. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ακούγεται ότι θα περάσει τον Σεπτέμβριο. Υπάρχουν τα θερινά τμήματα, αλλά γενικότερα υπάρχει μια καχυποψία για τα θερινά τμήματα καθώς ψηφίζουμε με το 1/3 των βουλευτών”.
Για το θέμα της ρύθμισης των χρεών:
“Έχω πολύ ξεκάθαρη απάντηση. Οι ποδοσφαιρικές ομάδες είναι σαν όλες τις εταιρείες. Θα πρέπει ο ΠΑΟΚ με τα χρέη του να είναι σαν όλες τις επιχειρήσεις. Επειδή μάλλον υπάρχει έστω και μια μικρή διαφορά από τις επιχειρήσεις υπήρξε μια διαρροή ότι απαιτείται απάντηση από την Τρόικα, αν και δεν νομίζω. Ο νόμος είναι ένας, αφορά όλες τις ανώνυμες εταιρείες και εφόσον εμπίπτουν όλοι αυτοί διακανονισμοί που θέλει να κάνει ο κ. Σαββίδης στο πλαίσιο που μπορούν να κάνουν και οι άλλες ανώνυμες επιχειρήσεις, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.
Σε γενικές γραμμές αν δεν συζητηθεί η διευθέτηση του ελληνικού χρέους είναι δύσκολο να μπούμε σε τέτοιες λύσεις.  Για αυτό το λόγο έχουμε πολύ λίγες δόσεις όταν κάποιος χρωστάει στο δημόσιο. Η λογική λέει πως κάποιος που χρωστάει πολλά χρήματα δεν μπορεί να εξοφλήσει μέσα σε 12 μήνες. Πρέπει να ξέρει ο κόσμος πως γνωρίζουμε ότι πολλά μέτρα που έχουμε πάρει είναι πολύ δύσκολα. Ήταν όμως απαραίτητα για να πάρουμε τις δόσεις. Να βάλουμε πετρέλαιο στα σχολεία και άλλα πολλά. Υπάρχει τρομερή υστέρηση εσόδων όμως σε μια σκακιέρα καταφέραμε να πετύχουμε ένα πρωτογενές πλεόνασμα και να συζητήσουμε το τέλος του καλοκαιριού την διευθέτηση του ελληνικού χρέους. Εκεί θα δώσουμε πίσω ότι με το υστέρημα έδωσαν οι Έλληνες πολίτες”.
Για την ανάπτυξη και την ισονομία που πρέπει να υπάρξει στον αθλητισμό:
“Οι ποδοσφαιριστές κάτω των 17 οι Έλληνες είναι καλύτεροι των Ευρωπαίων. Στις μικρές ομάδες που έχουν πηγαίο ταλέντο είμαστε πολύ καλύτεροι. Δεν υπάρχουν, όμως, αθλητικά κέντρα και εγκαταστάσεις. Είναι δυνατόν τα παιδιά ενός σχολείου της Γερμανίας να έχουν καλύτερες εγκαταστάσεις από την τρίτη και τέταρτη ομάδα στην Ελλάδα; Δεν έχουμε υποδομές και πρέπει να βοηθήσουμε να γίνουν. Για αυτό έχουμε άδεια γήπεδα και άδειες εξέδρες”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: