Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Δακρύσαμε…!

Ο... συγκινημένος Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή και την περιβόητη απόφαση για ξένο αρχιδιαιτητή Ήταν συγκινητικός ο Γιώργος Σαρρής σήμερα όταν εξέπληξε τους πάντες και μίλησε για ξένους αρχιδιαιτητές! Και εμείς –από μία απόσταση- διαβάσαμε όλα όσα είπε και πραγματικά βουρκώσαμε!

Ειδικά εκεί που ο Σαρρής αναφώνησε… «Στη χρονιά που πέρασε η διαιτησία ήταν καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. Δεν λέω ότι ήταν τέλεια. Συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα η κριτική διαιτησίας» εκεί πραγματικά… ταρακουνηθήκαμε! Σκεφτήκαμε: «Μα γιατί να μην τιμηθεί η ΚΕΔ για το έργο της; Πώς είναι δυνατόν να έχει η Ελλάδα μόνο πέντε-έξι διεθνείς διαιτητές; Γιατί δεν προάγεται άμεσα στην πρώτη κατηγορία της UEFA ο Καλογερόπουλος για παράδειγμα; Πώς είναι δυνατόν να αγνοούν συστηματικά την Ελλάδα οι καρεκλοκένταυροι της FIFA και της UEFA και να μην ορίζουν δικά μας παλικάρια σε μεγάλες Ευρωπαϊκές ή παγκόσμιες διοργανώσεις;»

(Συγνώμη αλλά αυτό το: «Συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα η κριτική διαιτησίας…» το ήθελε και το είπε ή του το έβαλαν στον λόγο του οι άξιοι συνεργάτες του που ζουν σε άλλο γαλαξία και απλώς ο πρόεδρος δεν το εκτίμησε σωστά και του ξέφυγε; Καλά βρε αθεόφοβοι: Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει κριτική στην διαιτησία!!! Μπορείτε πάντως να περάσατε και μία τροπολογία –στην Βουλή ή οπουδήποτε- όπου θα ζητάτε να απαγορευτούν οι κρίσεις περί διαιτησίας ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες πολίτες!)

Από εκεί και πέρα…

Στις 3 Απριλίου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε για πρώτη φορά (σε συμβούλιο της λίγκας) για την δική του σκέψη να βρεθεί ξένος αρχιδιαιτητής που θα αναλάβει την Ελληνική ΚΕΔ. Ήταν εκείνη η επεισοδιακή συνεδρίαση που παραβρέθηκε και ο Αλαφούζος, εκεί όπου έγινε ο καυγάς με τον Βασίλη Κωνσταντίνου!
Δική του ήταν η ιδέα και να… (τι έκπληξη!) δύο μήνες μετά, ο Γιώργος Σαρρής καταθέτει επίσημη πρόταση στην Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, για… «ξένο αρχιδιαιτητή»! Τεράστια η έκπληξη των παρευρισκομένων από την ξαφνική και πρωτάκουστη ιδέα του προέδρου… Μάθαμε ότι τον άκουγαν με το στόμα ανοικτό. Οι πιο πολλοί δε, μονολογούσαν αμέσως μετά την συνταρακτική πρόταση: «Μα… πως το σκέφτηκε ο Γιώργος αυτό…».

Πέρα από την πλάκα, το μόνο που προκαλεί έκπληξη από την σημερινή κίνηση του Σαρρή, είναι ότι άργησε δύο μήνες! Δηλαδή… δεν είναι δυνατόν να μιλάει ο Μαρινάκης τον Απρίλιο και εσύ να υιοθετείς την άποψή του τον Ιούνιο. Λογικά θα έχει πρόβλημα με αυτό, μια και τα αντανακλαστικά δεν λειτούργησαν πολύ γρήγορα αυτή την φορά! Λογικά… κάτι θα διαβάσει αύριο ως παρατήρηση!

Προσωπικά πάντως πιστεύουμε ότι όλο αυτό ήταν μία μπλόφα! Δεν πρόκειται να βάλουν ξένο και απλώς τέθηκε ως ιδέα-απειλή για να ακουστούν καλά λόγια για τους Έλληνες και να ισχυροποιηθεί η θέση τους. Από την άλλη όμως και αυτό το ζήτημα στην λίγκα θα συζητηθεί. Εκεί όπου στις ψηφοφορίες δεν χαλάει το 13-5 ή το 12-6 με τίποτα!

Επεδίωξε (και το πέρασε) και κάτι άλλο η ίδια πλευρά, έτσι ώστε να «αλλάξει» η διαδικασία εκλογής στην Ομοσπονδία: «Θα ψηφίζουν τώρα και οι 16 ομάδες της superleague…» ειπώθηκε και… πραγματικά τώρα μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι οι αλλαγές θα είναι συνταρακτικές. «Θα ψηφίζουν οι ομάδες της λίγκας…» εκεί δηλαδή που πάντα 12-13 ομάδες ψηφίζουν τις ίδια προτάσεις. Εκεί όπου σε θέματα ημερήσιας διάταξης οι μισοί περιμένουν νεύμα για να καταλάβουν προς τα πού πρέπει να κινηθούν… Γιατί δεν γίνεται… πάντα οι ΙΔΙΕΣ 12-13 ομάδες να ακολουθούν κοινή γραμμή. Αν δεν ήταν συνεννοημένες κι’ αν δεν έπαιρναν εντολές, κάποια στιγμή θα διαφοροποιούσαν την στάση τους. Έστω σε ένα-δύο-τρία ζητήματα. Έστω, έτσι για τα μάτια του κόσμου.

* Τι είπε ο Χατζηαποστόλου; «Μέσα στην ομοσπονδία υπάρχει ένα υπάλληλος ο οποίος ενεργώντας σαν πρόεδρο της ομοσπονδίας αναμείχθηκε στη δική μου εκλογή στο Κιλκίς, δίνοντας μπάλες και βοηθώντας τον αντίπαλό μου. Η αποστολή του στην ομοσπονδία δεν είναι αυτή. Εξετέθη και υπηρεσιακά γιατί του ζητούσα ένα έγγραφο και άργησε να μου το δώσει.
Αυτός ο υπάλληλος δεν είναι άλλος από τον Παυσανία Παπανικολάου που λειτουργεί έτσι κατά της ομοσπονδίας».
Αν είναι δυνατόν… Πέφτουμε από τα σύννεφα! Γίνονται τέτοια πράγματα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο;

* Μπράβο πάντως στον πρόεδρο μια και φέτος πήρε ακόμη περισσότερες ψήφους από πέρυσι στον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό. Απ’ ότι φαίνεται περίπατο θα κάνει και στις ερχόμενες εκλογές!
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: