Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

«Πράσινη» κυριαρχία στα ντέρμπι με Ολυμπιακό!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τις νίκες του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ κατά την διάρκεια της σεζόν!
Δεν το βλέπω να έχει γίνει θέμα. Ούτε καν στα ψιλά δεν πέρασε. Αν ήταν από την ανάποδη θα διαβάζαμε για κόκκινη κυριαρχία και άλλα τέτοια. Μετά και το τέλος των play-off στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός είναι πλέον ο απόλυτος κυρίαρχος τη φετινή περίοδο στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.
Ας ξεκινήσουμε από το ποδόσφαιρο και το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 στην Λεωφόρο και με μεγάλη δυσκολία τον Παναθηναϊκό με γκολ του Μήτρογλου στο τέλος του αγώνα(σε ένα ματς που ο Παναθηναϊκός έχασε καθαρές ευκαιρίες για γκολ) και στον δεύτερο γύρο ο Παναθηναϊκός κέρδισε μέσα στο Καραϊσκάκη με άνεση  3-0 τον αντίπαλό του και του έσπασε το αήττητο. Σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε εφιάλτη για τον Ολυμπιακό η ομάδα του Αναστασίου έβαλε τρία γκολ, θα μπορούσε να βάλει και άλλα και στο τέλος οι παίκτες του Ολυμπιακού , αλλά
και ο κόσμος που ήταν στο γήπεδο παρακάλαγαν να τελειώσει το ματς διότι ...ερχόταν και το τέταρτο γκολ.
Θα πει κανείς η νίκη αυτή δεν έκρινε κανέναν τίτλο.... Συμφωνώ. Για αυτό ....ας όψεται ο ΠΑΟΚ , που έκοψε την χαρά από όλους τους Παναθηναϊκούς να περάσει ο Ολυμπιακός στον τελικό και να έχει την ευκαιρία η ομάδα του Αναστασίου να πάρει το κύπελλο από τον Ολυμπιακό. Διότι στην κατάσταση, που ήταν οι δύο ομάδες στο τελευταίο τρίμηνο του πρωταθλήματος, στον τελικό κυπέλλου δύσκολα θα γλίτωνε ο Ολυμπιακός .  Ενας Γιάχος δεν έφθανε , θα
 χρειαζόντουσαν από δύο και πάνω...Οπως και να έχει πάντως στα ντέρμπι του πρωταθλήματος οι δύο ομάδες είχαν από μία νίκη, αλλά πιο εντυπωσιακή και πιο επιβλητική ήταν αυτή του Παναθηναϊκού που στο κάτω-κάτω είχε και το 1/4 του μπάτζετ του Ολυμπιακού, για αυτό η αξία του 0-3 είναι ακόμα μεγαλύτερη..
Πάμε στο μπάσκετ. Εκεί είχαμε το 3-2 στα play off, που έδωσαν το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος οι δύο ομάδες είχαν από μία νίκη, ενώ και στον ημιτελικό κυπέλλου, που έκρινε τίτλο πάλι ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού. Στην Ευρωλίγκα οι δύο ομάδες, είχαν από μία νίκη επίσης.
Τελικό σκορ στα ντέρμπι Παναθηναϊκού -Ολυμπιακού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ; 7-5 υπέρ του Παναθηναϊκού. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει , λοιπόν, ότι τα ντέρμπι στα δύο μεγαλύτερα αθλήματα φέτος βάφτηκαν πράσινα.
Σε μία χρονιά, που πριν τα ντέρμπι του ποδοσφαίρου ακούγαμε , ότι ο Παναθηναϊκός θα φάει ....τέσσερα και πέντε γκολ από τον Ολυμπιακό και στο μπάσκετ διαβάζαμε, ότι τελείωσε η «πράσινη» κυριαρχία, όταν έκανε το 1-2 ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ. Τα λέω αυτά , διότι πάντα μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού γίνεται κάθε χρόνο η σχετική καζούρα. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν κάθε λόγο φέτος να κάνουν πλάκα και καζούρα στους φίλους του Ολυμπιακού, στην παραλία, στο καφέ, στην βόλτα, όπου και αν βρίσκονται....
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: