Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Τα γκολ απ’ τα χαφ που λέγαμε…!

Ο Κώστας Μιαούλης, γράφει για την γκίνια που έσπασε, για τους χαφ που σκόραραν και για την θετικότατη εικόνα της Εθνικής στο τελευταίο φιλικό, πριν το Μουντιάλ

Τα γκολ απ’ τα χαφ που λέγαμε…
Ήταν γραφτό τελικά, η πρώτη νίκη στα φιλικά να έρθει με τον παραδοσιακό τρόπο της κεφαλιάς. Ένας τρόπος που ουκ ολίγες φορές, μας οδήγησε σε καλά ως και λαμπρά αποτελέσματα. Η συνολική εικόνα της Εθνικής μέχρι το 60΄ ήταν θετική και ο Φερνάντο Σάντος, δείχνει πως έχει καταλήξει, στο μεγαλύτερο ποσοστό της ενδεκάδας, στο σχήμα με το οποίο θα ξεκινήσει. Ωστόσο θα πω, πως απ’ αυτά τα φιλικά, προέκυψαν δύο ακόμα «χαρτιά» που μπορεί να του φανούν πολύ χρήσιμα στο Μουντιάλ. Το ένα το είδαμε στα δύο προηγούμενα ματς και ήταν ο Φέτφα. Στο τελευταίο ημίωρο με τη Νιγηρία, είχε δείξει τις διαθέσεις του, ωστόσο στο ματς με τη Βολιβία έκανε μια πολύ μεστή εμφάνιση, που σφραγίστηκε με το παρθενικό του γκολ στην Εθνική. Αναφέρομαι στον Παναγιώτη Κονέ.

Στον επίλογο του σχολίου που είχα κάνει για το ματς κόντρα στη Νιγηρία, είχα γράψει πως με δεδομένη την κακή κατάσταση των φορ, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, θα πρέπει να πάρει γκολ από τους χαφ της, ενώ στο ίδιο κείμενο είχα τονίσει πως η Ελλάδα, πρέπει να βάλει περισσότερους παίκτες στην περιοχή. Ο Κονέ, με τα θεαματικά τέρματα που έχει σημειώσει στο Καμπιονάτο, ερχόμενος ως κρυφός κυνηγός, επιβεβαίωσε με το τέρμα που σημείωσε, αυτή την χρησιμότητα. Υπέροχη σέντρα του Σάλπι, δυνατό πάτημα και άλμα του Κονέ και 1-0.

Η Εθνική είχε και ανάπτυξη από τα άκρα με τον Τόρο και τον Χολέμπα σε καλή μέρα, αλλά είχε και έναν πολύ καλό Κατσουράνη, στο δημιουργικό κομμάτι (με ψεγάδι το λάθος στο 58ο λεπτό που δεν στοίχισε). Άλλαζε σωστά παιχνίδι, κάλυψε σε κάμποσες περιπτώσεις σαν λίμπερο, ενώ σημείωσε και ένα γκολ από τις αγαπημένες του στημένες φάσεις με μια περίτεχνη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά. Η Εθνική έκανε ευκαιρίες και όλα θα ήταν καλύτερα, αν είχε «ματώσει» το πλεκτό, ο Φάνης Γκέκας, που έχασε τρεις σπουδαίες και κλασσικές ευκαιρίες, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο πάτημα ανησυχίας, για την κατάσταση των «φουνταριστών» που δεν είναι σε φόρμα.

Αυτό είναι το ένα μείον. Το άλλο είναι πως αδικαιολόγητα σε κάποιες στιγμές, υπήρξαν αδράνειες στην αμυντική γραμμή, που μπορεί να μην τις πληρώσαμε από τη Βολιβία, αλλά με ανώτερους αντιπάλους θα είναι σημαντικά. Όσο για τη γκέλα του Καρνέζη, στο γκολ που δεχτήκαμε, σίγουρα δεν είναι στα θετικά, αλλά ίσως είναι καλύτερα που δέχτηκε ένα τέτοιο γκολ τώρα. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: