Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

«Ξεμπούκωσε», αλλά...!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για το τελευταίο δείγμα της Εθνικής πριν το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

«Ξεμπούκωσε», αλλά...
Ωραίο ματσάκι. Τεστ πολύ καλό δεν το λες. Ειδικά, πρόβα για Μουντιάλ. Η Βολιβία είναι μια αδύνατη ομάδα. Προτελευταία στη Λατινική Αμερική. Δεν μας έβαλε εμπόδια. Αυτό είναι κακό; Ολα στραβά κι ανάποδα πρέπει να τα βλέπουμε για την Εθνική; Οχι. Κάθε άλλο.

Η Ελλάδα επιτέλους σκόραρε, έκανε φάσεις, είχε τη μπάλα δική της και άφησε καλές εντυπώσεις. Το πιο σημαντικό ήταν ότι νίκησε. Δεν πήρε τίτλο, μήτε βαθμούς. Φιλικό ήταν. Την ήθελε όμως πολύ αυτή τη νίκη για να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία κόντρα στην Κολομβία. Θα είναι άλλο παιχνίδι, αλλά τουλάχιστον το ηθικό μας θα είναι καλό. Ο Σάντος έπαιξε με Κατσουράνη κεντρικό πίβοτ και δίπλα του τους Μανιάτη και Κονέ. Λειτούργησε καλά τόσα ανασταλτικά όσο και στο να κυλήσει η μπάλα μπροστά. Ο Σαμαράς με τη βοήθεια του Χολέμπας έκανε παιχνίδι από τα αριστερά, ενώ ο Σάλπιγγίδης προσπάθησε πολύ από τα δεξιά με τον Τοροσίδη να ανεβαίνει αρκετές φορές. Ο Γκέκας έχασε γκολ που δεν χάνεται, αλλά ο Κονέ ήταν εκεί που έπρεπε για να λύσει το πρόβλημα στο σκοράρισμα. Ηταν μια άλλη Εθνική στο πρώτο μέρος, αλλά σε αυτό μας βοήθησε κι ο αντίπαλος. Μας περίμενε πίσω με παθητικό ρόλο και δεν μας δημιούργησε κινδύνους. Αυτό πάντως δεν μας βοηθά ενόψει Μουντιάλ.

Τέτοιο αντίπαλο δεν θα βρούμε μπροστά μας. Να μας δίνουν χώρο και να παίζουμε εμείς επίθεση, βλέπουμε τη "γαλανόλευκη" μόνο σε ματς με το Λουξεμβούργο και τη Μάλτα. Αυτά για να μην μας παρασύρει η εικόνα μας. Ηταν ένα ξεμούδιασμα και καλή ευκαιρία να ξεμπουκώσει η ομάδα. Ο Σάντος έκανε τεστ με κλασσική ενδεκάδα βάζοντας όμως Κονέ στα χαφ. Δεν ήταν κακή ιδέα. Λειτούργησε αρκετά και μπορεί να το δούμε και το ερχόμενο Σάββατο κόντρα στην Κολομβία.

Θα μπορούσουμε να βάλουμε κι άλλα γκολ στο πρώτο μέρος, αλλά καλά τελειώματα δεν είχαμε. Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν άλλαξε. Η Ελλάδα ήταν καλύτερη. Παρά τις, φυσιολογικά, πολλές αλλαγές η "γαλανόλευκη" διατήρησε τον έλεγχο. Εκανε κι άλλες φάσεις και σκόραρε με κλασσικό γκολ Κατσουράνη. Κόρνερ Χολέμπας και γυριστή κεφαλιά του "Κατσουρ" από το πρώτο δοκάρι. Η νίκη ουσιαστικά επισφραγίσθηκε. Μετά επήλθε χαλάρωση και το μυαλό όλων πήγε αμέσως στην πρεμιέρα με τους Κολομβιανούς. Αυτό έφερε το γκολ των Βολιβιανών από ένα μακρινό σουτ. Οταν χάνεις τη συγκέντρωσή σου αυτό συμβαίνει. Δεν χάθηκε ο κόσμος. Αυτά που θέλαμε να δούμε, τα είδαμε. Και ο κόσμος και ο Σάντος.

Η αλήθεια είναι ότι σε γενικές γραμμές το τελευταία τεστ ήταν καλό. Το καλύτερο από όλα. Δεν πρέπει όμως να μας παρασύρει. Ηταν ένα παιχνίδι χαμηλής δυσκολίας. Αγωνιστικά αν πρέπει να μας προβληματίσει κάτι είναι η δυστοκία των επιθετικών μας. Ελπίζουμε να τα βάλουν στα επίσημα. Εκεί μετράνε τα γκολ. Δεν χάσαμε κανένα από τα τρία φιλικά πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ηθικό καλό, ετοιμότητα επίσης. Δυνατότητες υπάρχουν.

Το πρώτο παιχνίδι θα είναι και το πιο καθοριστικό...
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: