Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Σόουζα: «Αγαπώ την Ελλάδα, θα μπορούσα να επιστρέψω…»

Την επιθυμία να δουλέψει στην Ελλάδα εξέφρασε ο Πάουλο Σόουζα! Η παρουσία του Πορτογάλου τεχνικού στην Αθήνα έχει «φουντώσει» τα σενάρια περί επαφών του με ελληνική ομάδα και ιδιαίτερα με τον ΠΑΟΚ, που δεν έχει προπονητή και ο ίδιος εμφανίσθηκε θετικός στο ενδεχόμενο να δουλέψει στην χώρα μας…

Ωστόσο, ο 40χρονος προπονητής διέψευσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με κάποιον σύλλογο, ενώ αναφέρθηκε και στις επαφές που είχε με τον Σταύρο Αδαμίδη, πριν η ΑΕΚ δώσει τα χέρια με τον Μανόλο Χιμένεθ, τονίζοντας απλώς πως οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία…

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξής του στην «Sportday»:

-Ποια είναι η άποψή σας για το ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός;

«Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι αήττητος, όμως έχει ορισμένες επιθετικές δυσκολίες. Υπάρχουν και κάποιοι βασικοί ποδοσφαιριστές που δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Από την άλλη, η ΑΕΚ με τον Χιμένεθ στον πάγκο έκανε ένα επιτυχημένο ξεκίνημα κόντρα στον Αρη με 4-0 εκτός έδρας, αλλά ακολούθησε η ήττα από την Άντερλεχτ στο Γιουρόπα Λιγκ. Κατά κάποιον τρόπο ένα απροσδόκητο αποτέλεσμα που χάλασε μερικώς την εικόνα. Με νίκη επί του Παναθηναϊκού ο προπονητής της ΑΕΚ θα έχει τις προϋποθέσεις να συνεχίσει πιο άνετα το έργο του. Σημαντική θα είναι η απουσία του Νάτσο Σκόκο, ο οποίος είναι πολύ κινητικός και παίζει εξαιρετικά στο ένας εναντίον ενός. Θα είναι ένα ανοικτό ματς και ελπίζω να δούμε καλό ποδόσφαιρο. Όποιος βρεθεί σε καλύτερη μέρα και κάνει λιγότερα λάθη, θα πάρει τη νίκη».

-Τι συνέβη τελικά με την ΑΕΚ;

«Σήμερα η ΑΕΚ έχει προπονητή. Θα ήταν μεγάλη ασέβεια εκ μέρους μου να πω οτιδήποτε. Έγινε μια συζήτηση με τον κ. Αδαμίδη πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά τελικά δεν προχώρησε κάτι. Δεν συμφωνήσαμε και έτσι η ΑΕΚ τράβηξε τον δρόμο της και ο Πάουλο Σόουζα τον δικό του. Εύχομαι η ΑΕΚ να τα πάει καλά και να έχει επιτυχίες».

-Ο ΠΑΟΚ ψάχνει προπονητή, ενώ και στον Παναθηναϊκό ακούγεται ότι πολλά θα εξαρτηθούν για τον Νίκο Νιόπλια από τα ματς με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Θα σας ενδιέφερε αυτή η προοπτική;

«Τρέφω μεγάλο σεβασμό και στις δύο ομάδες. Σίγουρα θα εξέταζα μία τέτοια προοπτική. Ωστόσο, ο σκοπός του ταξιδιού μου στην Αθήνα είναι να παρακολουθήσω κάποια παιχνίδια του πρωταθλήματος και όχι για να μιλήσω με κάποιον σύλλογο».

-Πιστεύετε ότι στην επόμενη επίσκεψή σας στην Ελλάδα μπορεί και να είστε στον πάγκο κάποιας ομάδας;

«Ποιος ξέρει; Η Ελλάδα είναι μία χώρα που αγαπάω και θα μπορούσα να επιστρέψω για να βοηθήσω το ποδόσφαιρο και τους Ελληνες παίκτες».

-Μπορεί να πετύχει η Εθνική ομάδα με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της;

«Ο Φερνάντο Σάντος είναι πολλά χρόνια στην Ελλάδα και είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρει. Στους τελευταίους δύο αγώνες με τη Λετονία και το Ισραήλ η Εθνική πέτυχε δύο νίκες και πιστεύω ότι θα έχει ανάλογη συνέχεια. Παρατηρώ ένα σημαντικό στοιχείο στο παιχνίδι της Ελλάδας, το οποίο έλειπε τα προηγούμενα χρόνια. Παίζει πιο επιθετικά και έχει πιο γρήγορη ανάπτυξη στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σάντος είναι ένας προπονητής που ξέρει τι θέλει, είναι ένας ηγέτης».

-Ας μιλήσουμε για τον συμπατριώτη σας τον Βιεϊρίνια. Παρακολουθείτε την εξέλιξή του στον ΠΑΟΚ;

«Γνωρίζω τον Βιεϊρίνια από τότε που ήταν 15 ετών στις μικρές εθνικές ομάδες και στην Πόρτο. Πρόκειται για ένα χρήσιμο ποδοσφαιριστή που μπορεί να παίξει και στις δύο πτέρυγες. Διαθέτει καλή ντρίμπλα και σέντρα, μπορεί να συγκλίνει με ευχέρεια στον άξονα και έχει περιθώρια εξέλιξης λόγω της μικρής ηλικίας του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: