Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ 3-1 ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΛΟΓΩ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΤΟΥΜΠΑ. ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΣΜΥΡΝΙΩΤΕΣ Μετά από έξι αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες, αφού είχε να πάρει τους τρεις βαθμούς από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Πανσερραϊκό, στις 29 Αυγούστου 2010. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά επικράτησε εύκολα του Πανιωνίου με 3-1, στην άδεια Τούμπα, λόγω της τιμωρίας μίας αγωνιστικής που του είχε επιβληθεί για τα επεισόδια των φιλάθλων του μετά την ήττα από τον Άρη.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος, είχε αποτελεσματικότητα και με τρία τέρματα σε ένα ημίχρονο κατάφερε να πάρει τρεις υπερολύτιμους βαθμούς. Τα γκολ των «ασπρόμαυρων» πέτυχαν οι Μουσλίμοβιτς (8’), Σαλπιγγίδης (11’) και Φωτάκης (35’). Για τους φιλοξενούμενους μείωσε ο Μανιάτης (76’).

Πλέον τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον Πανιώνιο, αφού είναι μόνιμα κολλημένος στην 15η θέση της βαθμολογίας και βλέπει κατάματα το ενδεχόμενο του υποβιβασμού. Πιθανή είναι επίσης και η απομάκρυνση του Μίκαελ Στόρε από τον πάγκο των «κυανέρυθρων» και ο Σουηδός τεχνικός αναμένεται να πάρει τον δρόμο του Γιώργου Κιντή, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα αποτέλεσε παρελθόν από την προεδρία του συλλόγου της Νέας Σμύρνης.

Με «Μούσλι-Σάλπι» στην επίθεση
Αλλαγές υπήρξαν στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ σε σχέση με το ματς κόντρα στη Βιγιαρεάλ την προηγούμενη Πέμπτη. Ο Σαλπιγγίδης επέστρεψε στο αρχικό σχήμα παίζοντας στην επίθεση με παρτενέρ τον Μουσλίμοβιτς, αφού ο Μάκης Χάβος προτίμησε να παρατάξει την ομάδα του με διάταξη 4-4-2. Βέβαια ο Βόσνιος βγήκε στο 30’ και στη θέση του μπήκε ο Φιλομένο. Εκτός τέθηκαν ο Τσιρίλο, καθώς και οι Βιεϊρίνια, Σνάουτσνερ.

Πέντε αλλαγές για Πανιώνιο

Με πέντε αλλαγές παρέταξε ο Μίκαελ Στόρε τον Πανιώνιο σε σχέση με το ματς κόντρα στον Εργοτέλη. Ο Σουηδός τεχνικός στερήθηκε τις υπηρεσίες του Βαζ Τε, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής και ανακάτεψε την τράπουλα προκειμένου να πάρει θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα… Έτσι άφησε έξω τους Φουνγκβάγιο, Σιόβα, Κούρντι, Μπάλαμπαν και στη θέση τους τοποθέτησε τους Όμο, Κοντοέ, Χίκα, Γουνδουλάκη και Τσότσαλιτς.

Δύο γκολ με το καλησπέρα για ΠΑΟΚ
Μπορεί ο «Δικέφαλος» του Βορρά να έπαιζε κεκλεισμένων των θυρών, αυτό όμως δεν πτόησε τους παίκτες του Μάκη Χάβου, οι οποίοι έκαναν το καλύτερο ξεκίνημα στον αγώνα. Με το καλησπέρα προηγήθηκαν 2-0 του Πανιωνίου, παίρνοντας από πολύ νωρίς προβάδισμα νίκης. Στο 8’ ύστερα από γύρισμα του Σαλπιγγίδη στον Μουσλίμοβιτς, ο Βόσνιος δεν δυσκολεύτηκα να ανοίξει το σκορ με δυνατό σουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Σακελλαρίου έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Σαλπιγγίδης με σουτ στην κίνηση από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Η ειρωνεία βέβαια είναι ότι σκόραραν οι δύο επιθετικοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι δεν είχαν πετύχει κανένα γκολ τις πρώτες 6 αγωνιστικές της Σούπερ Λιγκ…

Έκλεισε το… Φωτάκη
Ύστερα από δύο συνεχόμενες αποκρούσεις του Μάχο (15’, 17’) ο Πανιώνιος ανέλαβε μερικές πρωτοβουλίες με τις ευκαιρίες των Κουμορτζί, Τσότσαλιτς και Ριέρα, αλλά είχε πρόβλημα στην τελική του προσπάθεια και δεν μπορούσε να μεταφράσει τις φάσεις σε γκολ. Και αφού οι «κυανέρυθροι» δεν μπορούσαν να μειώσουν, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την κακή αμυντική λειτουργία των Νεοσμυρνιωτών και αύξησαν τον δείκτη του σκορ σε 3-0. Στο 35’ ο Σαλπιγγίδης έπαιξε πολύ όμορφα το 1-2 με τον Φιλομένο, μπήκε στην περιοχή και ύστερα από φάση διαρκείας η μπάλα κατέληξε στον Φωτάκη, ο οποίος από κοντά πέτυχε το τρίτο γκολ για τον ΠΑΟΚ.

Στην επανάληψη μόνο με θαύμα θα μπορούσε να αλλάξει η ροή και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε πολύ, αφού ο ΠΑΟΚ ήταν αγκαλιά με τη νίκη. Οι γηπεδούχοι βέβαια έδωσαν αρκετό χώρο στον Πανιώνιο, κάτι που εκμεταλλευτήκαν σε κάποιο βαθμό και μείωσαν σε 3-1 με το γκολ του Μανιάτη στο 76’. Οι¨"κυανέρυθροι" πίεσαν με την είσοδο του Μπάλαμπαν μήπως και καταφέρουν κάτι καλύτερο, αλλά ο χρόνος ήταν πολύ λίγος, οπότε το σκορ παρέμεινε ως είχε μέχρι το τέλος.

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Βιτόλο, Ελ Ζαρ (64’ Κριστιάνο), Σαλπιγγίδης (86’ Ζουέλα), Μουσλίμοβιτς (30’ Φιλομένο), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Φωτάκης, Σακελλαρίου, Ίβιτς.

Πανιώνιος (Μίκαελ Στόρε): Μάχο, Μανιάτης, Λάτκα, Όμο (39’ Όμο), Ριέρα, Βαρό, Χίκα, Γουνδουλάκης (77’ Σαλαλί), Κουμορτζί , Τσότσαλιτς (83’ Μπάλαμπαν), Κοντόες.

Κίτρινες: Φωτάκης, Βιτόλο, Λάτκα, Μανιάτης

Για πάντα μαζί μας

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι πριν την έναρξη του αγώνα οι δύο αρχηγοί των ομάδων, Κοντρέρας και Μανιάτης, άφησαν λουλούδια στην εξέδρα απέναντι από τα επίσημα για δύο φίλους του ΠΑΟΚ (Άκης και Μαρία), οι οποίοι έχασαν πρόσφατα τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Μάλιστα οι οπαδοί του «Δικεφάλου» είχαν αναρτήσει πανό το οποίο έγραφε: «Για πάντα μαζί μας» και οι λιγοστοί που είχαν δικαίωμα εισόδου στον κεκλεισμένων των θυρών αγώνα φώναξαν το σύνθημα: "αδέρφια ζείτε". Σίγουρα ήταν μια κίνηση σημαντική αλλά περισσότερο συγκινητική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: