Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

«Όποιος βάλει το γκολ νίκησε»

Ο Γιώργος Δώνης έχει φορέσει τόσο την φανέλα της ΑΕΚ όσο και του Παναθηναϊκού. Ο προπονητής του Ατρομητου θεωρεί πως το ματς θα κριθεί στο γκολ.
- Ποιο θεωρείς ως το «κλειδί» για τη νίκη;
«Κλειδί δεν μπορείς να πεις αν υπάρχει σε ένα ντέρμπι από πριν. Όποια ομάδα βρεθεί σε καλύτερη μέρα και εκμεταλλευθεί τις λεπτομέρειες, θα κερδίσει. Επειδή σε ένα ντέρμπι δεν γίνονται, συνήθως, πολλές φάσεις, ο πιο αποτελεσματικός θα τα καταφέρει. Όποιος βάλει το γκολ! Κάθε ομάδα ξέρει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της, πως θα περιορίσει τα ατού του αντιπάλου ή να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του».
- Η γενική εικόνα σου για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ;
«Ο Παναθηναϊκός, γενικά, κατά την γνώμη μου, είναι πιο «σφιχτή» ομάδα και μπορεί να παίξει καλύτερη άμυνα από την ΑΕΚ. Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες με ατομικές προσπάθειες».
- Ατού και αδυναμίες των δυο ομάδων;
«Για τον Παναθηναϊκό παρότι ξέρουμε ότι ο Σισέ αποτελεί τον κατ' εξοχήν σκόρερ του, πιστεύω ότι σε αυτό το ντέρμπι σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι του θα παίξει η αμυντική λειτουργία και ειδικότερα η «σύνδεση» των στόπερ με τα αμυντικά χαφ!
Για την ΑΕΚ σίγουρα θα πούμε για τον Σκόκο, ο οποίος τραυματίσθηκε και για τον Τζιμπούρ. Αποτελούν τα ατού της, τα δυνατά «χαρτιά» της. Διαθέτει, όμως, ως αδυναμία, τα πολλά προβλήματα και τους τραυματισμοί που επηρεάζουν την αμυντική της συνοχή».
- Έφυγε ο Μπάγιεβιτς, ήρθε ο Χιμένεθ! Τι αλλάζει;
«Δεν παίζουν ρόλο, κατά την άποψη μου οι αλλαγές προπονητών, γιατί αν ήταν έτσι, τότε όλες οι ομάδες κάθε Κυριακή θα.απέλυαν τους προπονητές τους για να προσλάβουν άλλους στην θέση τους και να νικούν συνεχώς!
Ρόλο παίζει μια αλλαγή προπονητή, μόνο αν δεν υπάρχει καλή σχέση των παικτών με αυτόν που φεύγει. Ίσως, πάλι, μπαίνουν στην διαδικασία να αποδείξουν στον καινούργιο τους προπονητή κάποιοι ποδοσφαιριστές ορισμένα πράγματα για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του, ανεξάρτητα από όλα τα υπόλοιπα».
-Η αλλαγή προπονητή στην ΑΕΚ, δηλαδή, δεν θα παίξει ρόλο;
«Θεωρώ πως σε αυτό το ντέρμπι, δεν θα επηρεαστεί τόσο η κατάσταση από το γεγονός ότι στον πάγκο της ΑΕΚ κάθεται νέος προπονητής. Ο Χιμένεθ ήρθε, βέβαια, στην Ελλάδα για να βάλει καθαρά την δική του «σφραγίδα» στην ομάδα του.
Το θέμα είναι να στηριχθεί στο έργο του από την διοίκηση, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα κάποιων αγώνων, είτε χάσει, είτε κερδίσει, είτε φέρει ισοπαλία!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: