Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΙΚΗΣΕ 1-0 ΤΟΝ ΑΡΗ

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΙΚΗΣΕ 1-0 ΤΟΝ ΑΡΗ ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΡΙΕΡΑ ΜΟΛΙΣ ΣΤΟ 2' ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΜΕ ΑΕΡΑ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟ-.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Πάρντο κάτω από τα δοκάρια και τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλο και Ρ. Μπράβο να συνθέτουν την αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά.
Ο Ντουντού ήταν ο αμυντικός χαφ, με τον Ιμπαγάσα να αναλαμβάνει οργανωτικά καθήκοντα και τους Φετφατζίδη και Ριέρα να παίρνουν θέση στις δύο πτέρυγες. Ο Φουστέρ έπαιξε πίσω από τον Κέβιν Μιραλάς, που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.
Από την πλευρά του, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ είχε τον Σηφάκη στο τέρμα και ακραία μπακ τους Νέτο και Μίσελ ακραία μπακ.
Οριόλ και Κουλουχέρης βρέθηκαν στο κέντρο της άμυνας, Φατί και Τόχα ήταν τα αμυντικά χαφ, ενώ Κάλβο και Τσεσνάουσκις κάλυψαν τα άκρα της μεσαίας γραμμής, με τον Μενδρινό πίσω από τον Ρουίς, που ήταν ο μοναδικός «καθαρόαιμος» φορ.

Καταιγιστικό ξεκίνημα

Ο Βαλβέρδε φώναζε για γρήγορο γκολ όλη την εβδομάδα και οι παίκτες του τον άκουσαν, καθώς μόλις στο 2’ ο Ριέρα πέτυχε το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα, ανοίγοντας το σκορ.
Ήταν ένα τέρμα από το πουθενά, καθώς από κόντρα Σηφάκης και Κουλουχέρης δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν, με αποτέλεσμα ο Ριέρα σε κενή εστία να μην δυσκολευτεί να βρει δίχτυα.
Είχε προηγηθεί στο 30ο δευτερόλεπτο το άστοχο πλασέ του Μιραλάς στο τετ α τετ με τον Σηφάκη, σε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα για τους γηπεδούχους.

Μπήκε στο παιχνίδι ο Άρης μετά το πρώτο δεκάλεπτο

Μετά το αρχικό σοκ οι παίκτες του Άρη άρχισαν να μπαίνουν στο πνεύμα του αγώνα, κρατώντας μπάλα στη μεσαία γραμμή και ανακόπτοντας τον γρήγορο ρυθμό των Πειραιωτών.
Στο 13’ οι Θεσσαλονικείς ζήτησαν πέναλτι για ανατροπή του Ρουίς από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, σε μία δύσκολη ομολογουμένως φάση.
Απάντηση με δοκάρι και χαμένο πέναλτι
Και αν η μεσαία γραμμή των «κίτρινων» άρχιζε να δουλεύει καλά, δεν ίσχυε το ίδιο και με την άμυνα, καθώς οι παίκτες του Κούπερ αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα.
Στο 18’ ο Φετφατζίδης βρήκε άφθονο πεδίο δράσης και με ωραίο πλασέ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Σηφάκη, ενώ στο 28’ ο Φουστέρ ανατράπηκε από τον Φατί, ο διαιτητής Μήτσιος ωστόσο δεν αντιλήφθηκε την παράβαση.
Ο Φατί, όμως, έμελε τελικά να υποπέσει σε πέναλτι, καθώς στο αμέσως επόμενο λεπτό ανέτρεψε καθαρά τον Ντουντού.
Ο Ιμπαγάσα ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι ακριβώς με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, όπως όμως και ο Ριέρα με τον Ολυμπιακό Βόλου, έτσι κι ο Αργεντινός μέσος έστειλε ψηλά τη μπάλα άουτ, κάνοντας Βαλβέρδε και κόσμο να αναπολούν τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς!
Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, Μιραλάς και Ριέρα είχαν άλλες δύο καλές στιγμές, με το ημίχρονο να βρίσκει τον Ολυμπιακό προηγούμενο με 1-0.
Έχασε το... άχαστο ο Ριέρα
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Κούπερ να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, με τον Χαβίτο να αντικαθιστά τον Μενδρινό.

Ωστόσο, τη μεγάλη ευκαιρία την είχε και πάλι ο Ολυμπιακός, με τον Ριέρα στο 52' να δέχεται συστημένη ασίστ από τον Φετφατζίδη, αλλά να... καταφέρνει να αστοχήσει από τα 2 μέτρα, σπαταλώντας τη δυνατότητα να "κλειδώσει" τη νίκη για τους "ερυθρολεύκους".
Κακό παιχνίδι...
Όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός έπεφτε και το παιχνίδι ήταν κακό από άποψης θεάματος. Ο Κούπερ έβαλε και τον Κόκε αντί του Ρουίς για να "φρεσκάρει" την επίθεσή του, ο Άρης όμως παρέμενε ακίνδυνος.
Από την πλευρά του, ο Βαλβέρδε έριξε στο ματς τον Ρόμενταλ αντί του Φετφατζίδη και τον Χολέμπας αντί του Ριέρα, η αλήθεια όμως είναι πως οι Πειραιώτες ήταν κάτι παραπάνω από απογοητευτικοί στην επανάληψη.
Εντούτοις, το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος και ο Ολυμπιακός πάει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό από την πρώτη θέση έχοντας 18 βαθμούς.
Συνθέσεις:
Ολυμπιακός: Πάρντο, Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ντουντού, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Φετφατζίδης (68' Ρόμενταλ), Ριέρα, Μιραλάς

Άρης: Σηφάκης, Νέτο, Οριόλ, Κουλουχέρης, Κάλβο, Ρουίς (60' Κόκε), Φατί, Μίσελ, Μενδρινός (46' Χαβίτο), Τσεσνάουσκις

Δεν υπάρχουν σχόλια: