Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

«Θα αυτοκτονήσω αν βρεθώ ένοχος για στήσιμο αγώνων»

Σοκαρισμένος με την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση στημένων αγώνων στην Ιταλία εμφανίστηκε ο Τζενάρο Γκατούζο. «Θα αυτοκτονήσω αν αποδειχτεί η ενοχή μου» ανέφερε ο Ιταλός προπονητής.

«Θα αυτοκτονήσω αν βρεθώ ένοχος για στήσιμο αγώνων»
Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει όσα ακούγονται σχετικά με την ανάμειξή του στο σκάνδαλο στημένων αγώνων στην Ιταλία εμφανίστηκε ο Τζενάρο Γκατούζο σε δηλώσεις του στο «Sport Mediaset».

«Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι: στη ζωή μου δεν έχω κάτσει ποτέ με κάποιον να στήσω ματς, δεν το έχω σκεφτεί, δεν θα ήξερα καν από πού να ξεκινήσω», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Ιταλός προπονητής, μετά την έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι του.

Ο Τζενάρο Γκατούζο υποστήριξε πως η ζωή του δεν θα έχει νόημα σε περίπτωση που αποδειχτεί ένοχος, τονίζοντας πως σκέφτεται μέχρι και να αυτοκτονήσει σε τέτοια περίπτωση.

«Είμαι έτοιμος να πάω στην πλατεία της πόλης και να αυτοκτονήσω μπροστά σε όλους, αν βρεθώ ένοχος για ένα τέτοιο έγκλημα. Εξάλλου, η ζωή μου δεν θα έχει κανένα νόημα απ’ αυτό το σημείο και μετά. Δεν θα είχα το κουράγιο να κοιτάξω κανέναν στα μάτια. Το λέω μέσα απ’ την καρδιά μου», ενώ συνέχισε αναφέροντας:

«Δεν παίζω καν μπάλα με τους φίλους μου, γιατί δεν αντέχω να χάνω. Οι τηλεφωνικές συνομιλίες δείχνουν ο Μπατζάνι μου έστειλε 13 μηνύματα. Άρα θα δείξουν ότι δεν απάντησα σε κανένα απ’ αυτά. Αυτός ο άνθρωπος γνωρίζει τη μισή Serie A. Ήταν μπουκμέικερ στην Μπολόνια, αλλά ποτέ δεν μιλήσαμε για στήσιμο αγώνων».

Όσον αφορά την εμπλοκή του σε παράνομο στοιχηματισμό ξεκαθάρισε:
«Το στήσιμο αγώνων δεν είναι μέρος του ποιος είμαι. Στοιχημάτιζα όταν ακόμα ήταν νόμιμο, αλλά μόλις απαγορεύτηκε για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σταμάτησα. Δεν κατηγορούμαι για στοιχηματισμό, αλλά για στήσιμο αγώνων και δεν καταλαβαίνω πως μπορούν να το κάνουν αυτό».

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μίλαν κατέληξε λέγοντας πως θεωρεί αδιανόητο να κατηγορείται για κάτι τέτοιο:
«Είμαι σίγουρος για την αθωότητά μου. Πέρασα όλη μου την καριέρα δουλεύοντας σκληρά. Έχω ένα ίδρυμα που μου επιτρέπει να δωρίζω 1,5 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθάω παιδιά και υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι στήνω παιχνίδια για να βγάζω περισσότερα; Απλά δεν βγάζει νόημα». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: