Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Αν δεν το ανοίξεις, πως θα το δεις!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta μία "ιδιαίτερη" κατηγορία μεταγραφών, παίρνοντας μία συγκεκριμένη αφορμή.
Πάντοτε έχω ένα κώλυμα: δεν απορρίπτω κανένα παίκτη αν δεν τον δω έστω σε κάποια παιχνίδια. Κανονικά σε ένα ικανό αριθμό αγώνων και δη τουλάχιστων δύο-τριών συνεχόμενων αγώνων. Πιστεύω ότι μόνο έτσι μπορείς να κρίνεις με μία ασφάλεια.
Βέβαια, ο προπονητής έχει την δυνατότητα και βλέπει όλους τους παίκτες καθημερινά στις προπονήσεις. Αλλά και πάλι ρε παιδιά, πόσοι παίκτες δεν μπήκαν από το πουθενά στην ενδεκάδα-λόγω π.χ. ενός τραυματισμού συμπαίκτη τους-και στέριωσαν παίζοντας καλή μπάλα, χωρίς να τους περιμένουμε; Άρα, χωρίς να έχουν εντυπωσιάσει προπηγουμένως στις προπονήσεις;…
Η αλήθεια είναι ότι ο Μίτσελ δεν βγάζει εικόνα κόουτς που αδικεί παίκτες. Το αντίθετο θα έλεγε κανείς. Ειδικά για δεδομένα Ολυμπιακού, όπου δηλαδή η πίεση είναι μεγάλη, ο άνθρωπος δίνει ευκαιρίες. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, εγώ θα ήθελα να δω αυτόν τον Γιαταμπαρέ. Ίσως γιατί είναι μάλλον ο μοναδικός αδικημένος στο ρόστερ.
Μιλάμε για μία μεταγραφή του καλοκαιριού, που κόστισε 2,2 εκ. Ευρώ. Ένα παιδί 24 ετών, διεθνής στη χώρα του (Μάλι), που έπαιζε βασικός σε ομάδα του Σαμπιονά και που τέλος πάντων έστω κι αν ήρθε προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου θα μπορούσε να παίξει λίγο παραπάνω σε αυτό το μισό της σεζόν, όσο κι αν στη θέση του αγωνίζονται οι Σάμαρης, Μανιάτης και Μασάντο, οι οποίοι πράγματι πάνε καλά.
Και τουλάχιστον στην αρχή ο Μίτσελ έστω ως αλλαγή τον έβαζε τον Αφρικάνο μέσο σε κάποια παιχνίδια πρωταθλήματος, άλλες φορές ένα ημίχρονο, άλλες φορές 20 λεπτά, άλλες φορές 30 λεπτά. Ποτέ, όμως, βασικό! Και νομίζω ότι αν μη τι άλλο είχε δείξει κάποια καλά στοιχεία.
Μία φορά τον έβαλε στην αρχική ενδεκάδα, πριν ενάμιση μήνα, στο 1-0 με την Μπενφίκα στο Φάληρο κι αφού πρώτα τον είχε χρησιμοποιήσει ως αλλαγή στη Λισσαβόνα κι είχε βοηθήσει αρκετά. Όντως στη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη δεν ήταν καλός ο Γιαταμπαρέ, με άγχος και για την πρώτη παρουσία της καριέρας του σε αρχική ενδεκάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έκτοτε, όμως, δεν έχει χρησιμοποιηθεί ούτε λεπτό, πουθενά!
Εγώ πραγματικά θα ήθελα να τον δω σε κάποια ματς. Και δη στην κανονική του θέση. Οκτάρι είναι ο Γιαταμπαρέ, που μπορεί να παίξει κι έξω δεξιά σε κάποια ματς, μάλλον ειδικών συνθηκών. Έχω την αίσθηση ότι μπορεί να παίξει και σαν εξάρι. Αλλά το να παίζει εντελώς αποσπασματικά και κατά βάση σαν έξω δεξιά, μάλλον δεν έχει ιδιαίτερο νόημα.
Κι έχω το ίδιο κώλυμα με κάθε τέτοια περίπτωση, γιατί θεωρώ ότι είναι λάθος να χάνονται παίκτες πριν καν τους δει καλά καλά ο Ολυμπιακός. Μπορεί και να είναι μάπα το καρπούζι. Αλλά αν δεν το ανοίξεις το καρπούζι, πως θα δεις αν είναι καλό η, αν είναι μάπα. 
Να διευκρινίσω ότι η αποψή μου αυτή  ισχύει γενικότερα και δεν έχει να κάνει με τον αποκλεισμό του Γιαταμπαρέ από τα δύο τελευταία παιχνίδια,λόγω ίωσης και μικροτραυματισμού.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: