Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Περίπατος!!

Δια περιπάτου πέρασε ο Παναθηναϊκός από τη Λειβαδιά, με τους «πράσινους» να δείχνουν με το τελικό 4-0 πως όταν όλα τ’ άλλα λειτουργούν, δεν χρειάζονται βαρύ φορ για να φορτώσουν τ’ αντίπαλα δίχτυα.

Περίπατος!
Αποδίδοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός έκανε περίπατο απέναντι στο Λεβαδειακό και επικράτησε με σκορ 4-0.

Μεγάλη βραδιά για τον Τάσο Λαγό που σημείωσε τα πρώτα του επίσημα γκολ (37’, 52’) με το «τριφύλλι», αλλά στη συνέχεια αποβλήθηκε! Ο Κλωναρίδης άνοιξε το σκορ στο 31’, ενώ στο νετμπούτο το βρήκε δίχτυα και ο Δώνης!

«Ναυάγιο» για τους Βοιωτούς που δεν κατάφεραν ούτε όταν έμειναν με παίκτη παραπάνω να φανούν απειλητικοί.

Το ματς

Όλα τελικά στη Λειβαδιά ήταν θέμα χρόνου… Πόσην ώρα δηλαδή θα άντεχαν οι γηπεδούχοι χωρίς να δεχτούν γκολ, αφού -όπως φάνηκε στη συνέχεια- εναλλακτικό σχέδιο δεν είχαν οι Βοιωτοί.

Όταν μετά από περίπου μισή ώρα αγώνα ο Κλωναρίδης έβρισκε δίχτυα και άνοιγε το σκορ, φάνηκε η έλλειψη ενός «plan b», αφού οι Βοιωτοί έμειναν το ίδιο παθητικοί, περίμεναν τον Παναθηναϊκό, τον άφηναν να κρατά μπάλα και να φτιάχνει παιχνίδι, ελπίζοντας πως η απουσία ενός κλασικού φορ θα αποτελούσε εγγύηση πως δεν θα δέχονταν γκολ.

Οι «πράσινοι» τιμώρησαν τη λογική των παικτών του Καραγεωργίου πετυχαίνοντας τελικά δύο γκολ -και μάλιστα πολύ όμορφα- πριν φύγει το ημίχρονο και αποδεικνύοντας πως μια ομάδα που έχει στο ρεπερτόριό της ταχύτητα, διαρκές πρέσινγκ και καλή κυκλοφορία δεν χρειάζεται πάντα βαρύ επιθετικό. Οι εμπνεύσεις των Κλωναρίδη και Λαγού (το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού) ήταν αρκετές για να τελειώσει ουσιαστικά το ματς.

Μετά το 2-0 ο Καραγεωργίου γύρισε το σύστημα της ομάδας του και χρησιμοποίησε τρεις κεντρικούς αμυντικούς, αλλά ούτε αυτό στάθηκε ικανό να σταματήσει τους παίκτες του Παναθηναϊκού, μιας και οι συνεχείς αλλαγές θέσεων των… μπροστινών του «τριφυλλιού» αποτέλεσαν διαρκή πηγή προβλημάτων.

Με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο μέρος και βλέποντας τη φανερή αδυναμία των γηπεδούχων να φτιάξουν μια φάση της προκοπής, οι «πράσινοι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό κι έφτασαν σε ακόμη ένα γκολ. Δράστης ήταν ξανά ο Λαγός σε μια φάση δουλεμένη στην προπόνηση, όμως ο νεαρός χαφ του Παναθηναϊκού φαίνεται πως δεν αρκέστηκε στα δύο γκολ που σημείωσε και ήθελε να σιγουρέψει το ότι αυτός θα ήταν το πρόσωπο της αναμέτρησης αφήνοντας λίγο αργότερα την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Ακόμη κι έτσι, οι ποδοσφαιριστές του Αναστασίου αποδείχθηκαν «ατσίδες με τα μπλε», ασορτί με την τρίτη εμφάνιση της ομάδας. Διαχειρίστηκαν σωστά την κατάσταση, δεν κινδύνεψαν κι έφυγαν από την πρωτεύουσα της Βοιωτίας με τρεις βαθμούς και μια εμφάνιση ικανή να φτιάξει την ψυχολογία και να αλλάξει το κλίμα που είχε χαλάσει μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο.

"Κερασάκι" στο τέλος του αγώνα, το γκολ του Χρήστου Δώνη στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, το οποίο και διμαόρφωσε το τελικό 4-0.

Από την άλλη μεριά, ο Νίκος Καραγεωργίου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος αφού η εικόνα της ομάδας ήταν αποκαρδιωτική και σίγουρα θα πρέπει να αλλάξουν αρκετά για να μην ακολουθήσουν βαθμολογικοί μπελάδες.
























Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στρατηλάτης, Πουλόπουλος, Γεωργίου, Μάγκας (46’ Νικολακάκης), Λυκογιάννης, Πετράτσι (72’ Μπούστο), Κονέ, Μάρτινς, Ορτέγκα, Καπό, Μάντζιος.

Στον πάγκο: Τσιντώτας, Σανγκινέτι, Λυκογιάννης, Σκέμπης, Λαμπρόπουλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος (83’ Ρισβάνης), Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Νάνο, Μέντες, Λαγός, Αμπέντ (86' Χουχούμης), Ζέκα, Καρέλης (72’ Δώνης), Κλωναρίδης.

Στον πάγκο: Καπίνο, Ντίνας, Ατζαγκούν, Μπαλμπόα.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: