Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

«Θέλουμε να προβάλουμε τα προβλήματα κάθε αθλητή»

Για την απόφαση σύστασης της Πανελλήνιας Ένωσης Αθλητών μίλησε στον Βασίλη Σαμπράκο και τον NovaΣΠΟΡ FM 94. ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, Μανώλης Παπαμακάριος.

«Θέλουμε να προβάλουμε τα προβλήματα κάθε αθλητή»
Μετά από κοινή απόφαση των αθλητικών συνδικαλιστικών σωματείων δημιουργήθηκε η Πανελλήνια Ένωση Αθλητών. Σε αυτή, θα συμμετέχουν όλοι οι αθλητές, ανεξάρτητα από το άθλημα στο οποίο αγωνίζονται.

Σκοπός; Να μπορέσουν να προβάλουν τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο του αθλητισμού.

Για αυτή την απόφαση σύστασης μίλησε στο ΝοvaΣΠΟΡ FM 94.6 και τον Βασίλη Σαμπράκο ο Μανώλης Παπαμακάριος ο οποίος είναι μπασκετμπολίστας του Πανελευσινιακού, αλλά ταυτόχρονα και πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ).

Οι δηλώσεις του Μανώλη Παπαμακάριου στον Βασίλη Σαμπράκο και τον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

«Υπήρχε η σκέψη αυτή αρκετά χρόνια και με μια πολύ καλή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει οι τρεις ομοσπονδίες, αυτές του ποδοσφαίρου, του βόλεϊ και του μπάσκετ που κατά κύριο λόγο απαρτίζονται από επαγγελματίες αθλητές είδαμε τα κενά που υπάρχουν στα υπόλοιπα αθλήματα και έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την κίνηση.

Δεν θέλουμε να καλύψουμε καμιά ομοσπονδία. Μέσω αυτής της Ένωσης θέλουμε να παίξουμε συντονιστικό ρόλο κυρίως και οργανώσουμε τη δράση όλων των συλλόγων ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε και τους αθλητές των άλλων αθλημάτων κυρίως των ατομικών που είναι τα λιγότερο προβεβλημένα.

Σίγουρα τα πιο δημοφιλή αθλήματα είναι το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο αλλά σημαντικό μερίδιο στον ελληνικό αθλητισμό έχουν και το πόλο με τις διακρίσεις του, το βόλεϊ, ο στίβος αλλά και το χάντμπολ. Εμείς όμως δεν θέλουμε να κοιτάμε τα αθλήματα βάση της δημοφιλίας τους. Θέλουμε να προβάλουμε τα προβλήματα κάθε αθλητή ανεξαιρέτως αθλήματος, γιατί ο κάθε αθλητής έχει τα προβλήματα του που πρέπει να αναδειχτούν.

Τέτοια προβλήματα είναι το ντόπινγκ, το στοίχημα ή η παράλληλη εργασία. Για παράδειγμα οι αθλητές του χάντμπολ, ενώ δεν είναι επαγγελματίες υποχρεούνται να προπονούνται ως επαγγελματίες γεγονός που δεν τους επιτρέπει να δουλεύουν παράλληλα αντιμετωπίζοντας βιοποριστικό πρόβλημα.

Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία μεταξύ των αθλητών που θα συμμετάσχουν σε αυτή την Ένωση θα είναι καλή γιατί ξέρουμε πως να συνεργαζόμαστε.

Ξέρουμε πως δεν είναι εύκολο να διεκδικήσουμε πολλά λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα κονδύλια για τον αθλητισμό είναι για άλλη μια χρονιά πολύ μειωμένα.

Μπορούμε όμως να ακολουθήσουμε το παράδειγμα συνεργασίας του ΠΑΣΑΠ, που έχει πολύ ενεργό ρόλο στην Πανευρωπαϊκή ομοσπονδία βόλεϊ.

Από το νέο έτος θα γίνει το ίδιο και στο μπάσκετ για να μπορέσουμε μέσω της πανευρωπαϊκής ομοσπονδίας να προσεγγίσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε κάποια κονδύλια για την υποδομή του αθλήματος.

Ο συνδικαλισμός είναι ένα χρέος στα επόμενα παιδιά που έρχονται ώστε να μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα αυτονόητα για τους Έλληνες αθλητές.

Αυτό που με στενοχωρεί είναι ότι οι Έλληνες μπασκετμπολίστες δεν έχουν τόση ευαισθησία και σε αυτό ευθύνεται κυρίως ο ΠΣΑΚ που ήταν αδρανής τα προηγούμενα χρόνια αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το αλλάξουμε και να έρθουμε πιο κοντά στα προβλήματα των αθλητών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: