Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Βασιλακόπουλος: «Σε καλό δρόμο για wild card»

Καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της Εθνικής και το θέμα προπονητή είναι η εξασφάλιση wild card όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γ. Βασιλακόπουλος, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για θετική κατάληξη.

Βασιλακόπουλος: «Σε καλό δρόμο για wild card»
Αισιόδοξος πως η Ελλάδα θα εξασφαλίσει wild card για τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας εμφανίστηκε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ηράκλειο.

«Για μένα είναι κομβικό σημείο για το μέλλον της Εθνικής και στο αγωνιστικό κομμάτι το αν θα πάμε στο Παγκόσμιο, καθώς θα είναι διαφορετικά τα δεδομένα που θα απασχολήσουν όλα τα θέματα της Εθνικής. Η απόφαση θα παρθεί την 1η Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη, είμαστε σε καλό δρόμο, παραμένουμε στο κέντρο των εξελίξεων», τόνισε και πρόσθεσε: «Θα ήμουν βέβαιος ότι θα παίρναμε την wild card, αλλά υπάρχει ένας όρος που μιλά για κάποια δωρεά στο ίδρυμα της FIBA, κάτι που είναι σαν εξαγορά. Αν πάει κάποιος και κάνει μεγάλη δωρεά, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι ανάλογο και για οικονομικούς λόγους και για λόγους ηθικών αξιών. Είμαι πάντως αισιόδοξος. Από αυτό θα εξαρτηθεί και το αγωνιστικό κομμάτι, δηλαδή και του προπονητή».

Ερωτηθείς αν η Εθνική μπορεί να υπολογίζει στο μέλλον στις υπηρεσίες των ΝΒΑερ (Αντετοκούνμπο, Καλάθης, Κουφός), απάντησε: «Γίνονται ενέργειες για να έχουμε όλους τους παίκτες στην Εθνική μας ομάδα. Στις 9 Ιανουαρίου θα πάνε άνθρωποι της ομοσπονδίας στην Αμερική για να έχουν συναντήσεις με τους παίκτες αυτούς. Έχω μήνυμα και από τον Στερν ότι και στο ΝΒΑ μέχρι ενός σημείου μπορούν να επηρεάσουν τις καταστάσεις ώστε να είναι μαζί μας. Από εκεί και πέρα είναι θέμα των ατζέντηδων, όπως έχω πει και στο παρελθόν».

Τέλος, για τις νέες περικοπές που αναμένονται στον αθλητισμό από την Πολιτεία, είπε: «Οποιαδήποτε άλλη περικοπή δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή. Θα έχω συνάντηση για το θέμα τον κ. Ανδριανό σύντομα, αλλά οι περικοπές των τελευταίων ετών είναι δραστικές. Ο αθλητισμός δεν είναι έξοδο, είναι κοινωνικό αγαθό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: