Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Μπαλωθιές!!

Αποδείξεις ότι μπαλωθιές δεν ρίχνουν μόνο οι Κρητικοί δόθηκαν στην Ξάνθη! Το «όπλο» Κάλβο πυροβόλησε τον ΟΦΗ, αλλά πάνω που αυτός πήγαινε να… αναστηθεί, ο διαιτητής «σκότωσε» τις ελπίδες του (2-1)!

Μπαλωθιές!
Έγινε ματσάρα. Όσοι το παρακολούθησαν από εξέδρες και τηλεόραση το ευχαριστήθηκαν. Δυστυχώς ωστόσο, τις εντυπώσεις απ’ το εκπληκτικό Ξάνθη-ΟΦΗ τις έκλεψε ο διαιτητής!

Με δυο γκολ του εκπληκτικού Κάλβο (που πέρασε αλλαγή) οι ακρίτες πανηγύρισαν μεγάλη νίκη 2-1, που τους έφερε -έστω και προσωρινά- στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Για να γίνει ωστόσο αυτό χρειάστηκε να βάλει το χέρι του ο Λαμπρόπουλος, που όχι μόνο αγνόησε εκείνο του Ντιέ (με το οποίο οι Κρητικοί θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν) αλλά απέβαλε τους Σα Πίντο και Κουτσιανικούλη και δε μέτρησε κανονικό γκολ του Παπάζογλου στην τελευταία φάση του αγώνα.

Το ματς

Υπάρχουν 0-0 που μπορούν να σε ναρκώσουν χειρότερα κι από γεροντοκόρη που διηγείται την ιστορία της ζωής της. Και κάποια -σαν αυτό που τελείωσε το ημίχρονο στα Πηγάδια- που δεν σ’ αφήνουν ούτε στην τουαλέτα να πας. Διότι εκτός του γκολ, Ξάνθη και ΟΦΗ προσέφεραν τα πάντα. Ανοιχτό παιχνίδι. Γρήγορο ρυθμό. Και ευκαιρίες στους γκολκίπερ να δείξουν ότι «μετράνε».

Με καλύτερη αυτή του Φερνάντες. Που απέκρουσε όσο χρειαζόταν σουτ του Τριάδη ώστε -σε συνεργασία με το δοκάρι- να το εξουδετερώσει. Αλλά κι ο Τσέμα δεν πήγαινε πίσω. Κι όταν δεν έβλεπε τον Όγιος να σπαταλά ασίστ του Κουτσιανικούλη, σταματούσε «πονηρά» σουτ σαν του Κάλαϊτζιτς. Αντίθετα, τον Σολτάνι δεν χρειάστηκε να τον σταματήσει κανείς. Γιατί ξόδεψε μόνος (και αμαρκάριστος) την καλύτερη ευκαιρία σε αναμπουμπούλα μέσα στην περιοχή.

Λίγο μετά την ανάπαυλα όμως ο Ράινερ δεν… ξόδεψε παρά λίγα λεπτά για να ρίξει στον αγώνα τον Κάλβο. Και τόσο άμεση δικαίωση ούτε ο ίδιος δεν την περίμενε. Ή μήπως την περίμενε; Γιατί επέμενε να μπει στο ματς ΠΡΙΝ εκτελεστεί το φάουλ έξω απ’ την περιοχή. Πιθανότατα επειδή ήξερε ότι μπορεί με ένα τόσο «γλυκό» σουτ να… πικράνει τον ΟΦΗ. Και να τον αναγκάσει πλέον να τρέξει. Να κυνηγήσει απάντηση. Και την πλησιάσει σε «κολλητές» ευκαιρίες των Όγιος-Παπάζογλου.

Η μπάλα όμως δεν μπήκε. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αποδείχθηκε αποφασισμένη να κάνει με κάθε τρόπο τα κέφια του Κάλβο. Κοντράροντας στον Σολάρι και δείχνοντας να καθαρίζει το ματς για την Ξάνθη. Φαινομενικά. Γιατί ο ΟΦΗ αποδείχθηκε παλικάρι. Μείωσε με τον Κουτσιανικούλη. Ζήτησε (κι έπρεπε να πάρει) πέναλτι σε χέρι του Ντιέ. Κι έστω και χωρίς προπονητή και τον Κουτσιανικούλη (που αποβλήθηκαν), πίεσε αφόρητα. Τόσο πολύ, όσο διαμαρτυρήθηκε στη λήξη, όταν ο διαιτητής ανακάλυψε φάουλ σε γκολ του Παπάζογλου που θα του ‘δινε δίκαια τον πόντο.





Οι συνθέσεις των ομάδων

SKODA ΞΑΝΘΗ (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Παΐτο, Γούτας, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Ντιέ (85’ Μάνταλος), Ντε Γκούζμαν, Σολτάνι, Σουάρες (54’ Κάλβο), Τριάδης (68’ Βασιλακάκης), Σολάρι

Στον πάγκο έμειναν οι: Κυριακίδης, Μπέρτος, Ράνος, Βάλλας

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μπούρμπος, Κάλαϊτζιτς (66’ Λαμπρόπουλος), Μακρής, Κουτσιανικούλης, Όγιος (66’ Περογαμβράκης), Ζε Εντουάρντο (85’ Μακουκούλα), Παπάζογλου

Στον πάγκο έμειναν οι: Δασκαλάκης, Βερόν, Δαμιανάκης, Στάθης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
ΒΟΗΘΟΙ: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Απτόσογλου (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: Πηγάδια Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: