Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Κούπερ για ΠΑΟ, αλλά από τη νέα σεζόν!

Γράφει ο «Βάλε με μέσα»

Θεωρώ εξαιρετικά πιθανό ο Φερέιρα να μην τελειώσει την χρονιά στον «πράσινο» πάγκο κι έχω υποψίες ότι μπορεί να αποτελεί και θέμα ημερών η παραμονή του. Ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί με τον Πορτογάλο,  η τωρινή διοίκηση του «τριφυλλιού» θα πρέπει να φροντίσει για την επόμενη μέρα στον πάγκο και συγκεκριμένα εννοώ για τη νέα σεζόν. Η πιο φρόνιμη κίνηση κατά την άποψη μου θα ήταν να κλειστεί από τώρα ένας προπονητής που θα επωμιστεί να καταστρώσει το πλάνο για την επόμενη περίοδο, θα έχει σχέδιο για την ομάδα και πάνω απ΄ όλα θα είναι αυτός που θα επιλέξει τα υλικά για να την φτιάξει. Απαραίτητες προϋποθέσεις αποτελούν: Να πρόκειται για προπονητή που θα μπορεί με βάση το όνομα που φέρει να πείσει τον κόσμο πως θα δει ποδόσφαιρο και να έχει ιδέα από μεγάλες ομάδες. Γνώμη μου είναι πως τέτοιος προπονητής κυκλοφορεί ελεύθερος και λέγεται Κούπερ.
Ο Φερέιρα μπορεί να έχει εξαιρετικές ιδέες για το ποδόσφαιρο, μπορεί με την Πόρτο να έκανε πράγματα και θαύματα. Ωστόσο η όποια βελτίωση παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός σε αυτόν το διάστημα της παρουσίας του, δεν δείχνει αρκετή για ν’ ανανήψει ο Παναθηναϊκός και με επιλογές όπως αυτή στον προημιτελικό με την ΑΕΚ, ο Πορτογάλος ασφαλώς και χάνει πολλούς πόντους στην εκτίμηση των οπαδών. Έστω και αν πολλοί απ’ αυτούς που έχει στο ρόστερ του δεν κάνουν. Ακόμα ο Φερέιρα μοιάζει να μην έχει καταλάβει που βρίσκεται και τι ζητούν απ’ αυτόν. Ωστόσο με τα διοικητικά να είναι επίσης τόσο ρευστά, πάει σόι το βασίλειο και στην ομάδα.
Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι απαιτητικός και έχει υψηλά στάνταρ για την ποιότητα του ποδοσφαίρου που παρακολουθεί. Ο Έκτορ Κούπερ αποτελεί ένα όνομα που μπορεί να «ψήσει» τον κόσμο ότι κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί, ακόμα και αν οι δαπάνες περιοριστούν από το καλοκαίρι και μετά. Είναι άνθρωπος με όνομα στην Ευρώπη και με πρόσφατα επιτυχημένο δείγμα γραφής. Οδήγησε τον Άρη σε μια τεράστια ευρωπαϊκή επιτυχία, κάτι το οποίο σαφώς και θα μετρούσε πολύ στον κόσμο των «πρασίνων». Διότι κακά τα ψέματα ο Παναθηναϊκός έχασε και αρκετή από την λάμψη του, την σεζόν που διανύουμε. Μπορεί όμως να παλέψει και με ένα ρόστερ με περικοπές, κάτι που δύσκολα θα μπορέσει να συμβεί με άλλο μεγάλο όνομα από το εξωτερικό, που θα ερχόταν τούτο το καλοκαίρι και δεν θα γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις.
Πρόσληψη Κούπερ λοιπόν για να μην καεί, μετά το πέρας της σεζόν. Όσο γι’ αυτήν, δεν ξέρω αν ο Φερέιρα μπορεί να σώσει την παρτίδα. Αν ο Παναθηναϊκός όμως δεν γυρίσει την κατάσταση στο Πρωτάθλημα, τα φετινά πλέι-οφ, με πολλούς παίκτες ήδη ουσιαστικά να βρίσκονται ήδη εκτός Παναθηναϊκού, τα διοικητικά σε αυτή την κατάσταση και την ομάδα δίχως προσανατολισμό, θα είναι τρομερά δύσκολα με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ έτοιμους ν’ αρπάξουν την δεύτερη θέση. Ο Παναθηναϊκός όμως θα πάρει μεγάλο ρίσκο, αν έπαιρνε τώρα προπονητή, που θα μπορούσε όμως να χρεωθεί μια ενδεχόμενη αποτυχία στα πλέι-οφ. Πηγη sportday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: