Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Νέρι Καστίγιο.-«Να κερδίζω όλες τις ελληνικές ομάδες»

Τους λόγους που τον έπεισαν να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα, φορώντας τη φανέλα του Άρη, έκανε γνωστούς ο Νέρι Καστίγιο. Ο μεσοεπιθετικός των «κιτρίνων» τόνισε πως θα κάνει τα πάντα για να πετύχουν οι Θεσσαλονικείς τους στόχους τους, ενώ επιθυμία του είναι να νικήσει κάθε ομάδα της Σούπερ Λίγκας. «Θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να είμαι έτοιμος», τόνισε κατά την άφιξή του.

Διαβάστε τι δήλωσε ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός στο “Aris FM”:

Για ποιο λόγο πήγε στον Άρη: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα έρθω στον Άρη και γι’ αυτό αποφάσισα να έρθω σε αυτήν την ομάδα. Είχα συμβόλαιο στο Σικάγο για άλλους 6 μήνες, αλλά μου έγινε η πρόταση και ξέρω τι ομάδα είναι ο Άρης, τι κόσμο έχει και τις απαιτήσεις του. Ο κόσμος θέλει να κερδίζει κάθε παιχνίδι. Εμένα αυτά μου αρέσουν, με κάνουν να αισθάνομαι καλά και γι’ αυτούς τους λόγους πήρα την απόφασή μου».

Για την αγωνιστική του κατάσταση: «Πριν συμφωνήσω με τον Άρη είχαμε μιλήσει, βρισκόμουν στο Σικάγο, όπου έχει σταματήσει το πρωτάθλημα και ήμουν στις διακοπές μου. Στις 25 του μήνα θα ξεκινούσαμε την προετοιμασία μας. Αυτά, λοιπόν, τα έχω πει στους ανθρώπους του Άρη και κατάλαβαν. Ξέρουν ότι πρέπει να κάνω κάποιες προπονήσεις για να πάρω ρυθμό, όπως ο κάθε παίκτης που βρίσκεται σε διακοπές. Με τη χαρά και την όρεξη που έχω, θα ήθελα να παίξω και την Κυριακή, αλλά πρέπει πρώτα να κάνω κάποιες προπονήσεις».

Για το ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ: «Έχω μεγάλη όρεξη και τρελαίνομαι για τέτοια παιχνίδια, μου αρέσουν πάρα πολύ. Μακάρι να έπαιζα και αυτήν την Κυριακή, αλλά αυτό θα το αποφασίσει ο προπονητής και ο γυμναστής. Αν είμαι καλά και μπορώ να βοηθήσω, εννοείται ότι θα παίξω.

Δυστυχώς, έχω περάσει πολλά. Βέβαια, τώρα που ήμουν στο Σικάγο ήμουν καλά, αλλά το ποδόσφαιρο εκεί διαφέρει σε σχέση με Ελλάδα και Ισπανία. Η Ελλάδα είναι κάτι το ξεχωριστό για μένα, μεγάλωσα εδώ και ξεκίνησα εδώ το ποδόσφαιρο, αυτό σίγουρα δημιουργεί όρεξη. Ήθελα να έρθω εδώ για να ξαναγίνω ο Νέρι που ήμουν. Έξω όλο και κάτι συνέβαινε διαρκώς. Πάντα, όμως, ήθελα να γυρίσω και είμαι χαρούμενος που μου άνοιξε την πόρτα ο Άρης. Θα κάνω τα πάντα, γιατί είμαι άνθρωπος που εκτιμάω αυτά που μου δίνουν
».

Για πιθανή παραμονή του και μετά το καλοκαίρι: «Για έξι μήνες θα είμαι στον Άρη. Έχω, όμως, ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο στην Ουκρανία, γι’ αυτό δε θέλω να βιαστώ και να τραυματιστώ. Όταν μίλησα με τον πρόεδρο του Άρη, το ξεκαθάρισα και είπαμε ότι είναι καλύτερα να μην παίξω σε δύο παιχνίδια, ώστε να μην τραυματιστώ και υπάρξει πρόβλημα στη συνέχεια. Αν πάω καλά, εννοείται ότι θα συνεχίσω».

Για τους στόχους με τον Άρη: «Όταν είσαι αντίπαλος, τσακώνεσαι και αυτή είναι η νοοτροπία που έχω ορισμένες φορές, γιατί δε μ’ αρέσει να χάνω. Υπάρχουν ομάδες που με τον κόσμο που έχουν στο γήπεδο και με την ποιότητά τους, μπορούν να πάρουν πρωτάθλημα. Ο δικός μου στόχος είναι να βγαίνω όσο πιο ψηλά γίνεται, για να είναι η ομάδα εκεί που πρέπει και όχι εκεί που είναι τώρα.

Για τον κόσμο της νέας του ομάδας: «Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής εδώ και 11 χρόνια και είμαι μόλις 26 χρονών. Έχω δει πολλά και ξέρω ότι μπορεί να παίξω στον Άρη τώρα, αλλά ο κόσμος του Άρη θα με αγαπήσει αν δίνω τα πάντα για την ομάδα, όχι όμως αν με δουν να κάνω διακοπές. Αυτό ισχύει, όχι μόνο με εμένα, αλλά για κάθε ποδοσφαιριστή. Από τη στιγμή που αποφάσισα να έρθω στον Άρη, θα τον αγαπήσω και θα δίνω τα πάντα. Πάντα έδινα και θα δίνω τα πάντα σε αυτούς που με αγαπούσαν και με αγαπούν
».

Για την απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα: «Θέλω να γίνω ο ίδιος Νέρι που ήμουν και θα γίνω γιατί ό,τι στόχους έχω βάλει έως τώρα, τους πέτυχα. Δε φοβάμαι. Αν φοβόμουν, θα καθόμουν στην Ουκρανία, γιατί είχα μεγάλο συμβόλαιο, όπως ξέρετε. Θέλω, όμως, να παίξω μπάλα, γιατί αγαπάω αυτό που κάνω και θέλω να κερδίζω όλες τις ελληνικές ομάδες».

Για τα ματς κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι για το Europa League: «Θέλω να είμαι απόλυτα έτοιμος στο ματς με τη Μάντσεστερ, αλλά και σε αυτό το παιχνίδι ο Άρης πρέπει να κερδίσει. Ο Άρης κέρδισε την Ατλέτικο, μπορεί να το κάνει και απέναντι στη Σίτι. Έχω παίξει εκεί και έχουν αλλάξει αρκετά από τότε. Δεν είναι, όμως, ομάδα που δεν μπορείς να την κερδίσεις».

Καταλήγοντας επεσήμανε: «Θέλω να πω στον κόσμο ότι αποφάσισα να έρθω στον Άρη για την ομάδα που είναι, για τον κόσμο που έχει. Εύχομαι να με περιμένουν οι άνθρωποι της ομάδας με μία μεγάλη αγκαλιά και εγώ από την πλευρά μου θα δείχνω ότι ήρθα για να παίξω στον Άρη και να κερδίζω το κάθε παιχνίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: