Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Τώρα ήταν ομάδα της Πρέμιερ

Mετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες απέναντι σε ομάδες μικρότερης κατηγορίας σε Κύπελο και Λιγκ Καπ, η Άρσεναλ έπαιξε σύμφωνα με τις δυνατότητες της στο «Έλαν Ρόουντ» απέναντι στη Λιντς επικρατώντας με σκορ 3-1. Πήρε έτσι εύκολα την πρόκριση για τον 4ο γύρο Κυπέλλου Αγγλίας.

Ο Αγώνας

Με ένα μόλις Άγγλο παίκτη ξεκίνησε η Άρσεναλ το παιχνίδι και παρόλο που ο Γκραντέλ έκανε αισθητή την παρουσία του με δύο καλές προσπάθειες από το πρώτο πεντάλεπτο, οι «κανονιέρηδες» πήραν γρήγορα το προβάδισμα.

Μία μαγική στιγμή στο 5’ ήταν αρκετή για να χαθεί η μπάλα και να βρεθεί μετά από γρήγορες εναλλαγές στο βάθος της εστίας του Σμάιχελ. Ο Γκιμπς στον Σαμάκ εκείνος στον Αρσάβιν, από εκεί με ένα ανεπαίσθητο άγγιγμα του Σαμάκ η μπάλα κατέληξε στον Νασρί με τον τελευταίο να κάνει με σουτ το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ανεβάζουν ρυθμούς κλείνοντας τους γηπεδούχους στην περιοχή τους και χάνοντας σωρεία ευκαιριών για να κάνουν δύο τα τέρματά τους.

Τα «παγώνια» κρατούσαν με νύχια και με δόντια στην άμυνα και όταν αποφάσισαν μετά το 30’ να κρατήσουν λίγο περισσότερο την μπάλα και να προσπαθήσουν να ισοφαρίσουν το πλήρωσαν αμέσως.

Ο Μπέντνερ ανακόπηκε από τον Ο’Μπράιαν στο 35’ με την μπάλα να καταλήγει στον Σανιά που σούταρε όμορφα στη γωνία για το 2-0. Η Άρσεναλ έδειχνε να καθαρίζει τον αγώνα, αλλά αυτό το πίστεψε μόλις για δύο λεπτά.

Στο 37’ ο Γκραντέλ έκανε το γέμισμα με την μπάλα να φτάνει μετά από απομάκρυνση στον Χόουσον που πάσαρε στον Τζόνσον με τον τελευταίο να σκοράρει ένα υπέροχο γκολ με σουτ διαμορφώνοντας το 2-1 και έστειλε τις ομάδες στην ανάπαυλα με το σκορ να μην επιτρέπει στους φιλοξενούμενους να χαλαρώσουν.

Η Άρσεναλ βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένη να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Λίγο όμως η αστοχία της, λίγο οι αποκρούσεις του Σμάιχελ και οι αλληλοκαλύψεις στην άμυνα, το σκορ έμενε ρευστό και το κοινό ήλπιζε.

Όλα αυτά όμως μέχρι το 76΄ όταν ο Μπέντνερ με όμορφη γλυκιά σέντρα βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Φαν Πέρσι που με δυνατή κεφαλιά από κοντά έκανε το 3-1, σκορπώντας όποια όνειρα έκαναν ως τότε οι παίκτες της Λιντς να ισοφαρίσουν στο τέλος.

Το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα στη συνέχεια μέχρι και τη λήξη του αγώνα με την Άρσεναλ να έχει και πάλι την υπεροχή και να χάνει κάποιες ακόμη καλές ευκαιρίες για να δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη της.


Συνθέσεις Ομάδων:

Λιντς: Σμάιχελ, Κόνολι, Μπρους, Ο'Μπράιαν, Πάρκερ, Γκραντέλ, Χόουσον, Τζόνσον, Γουάτ, Πέιντερ, Σνόντγκρας

Αρσεναλ: Στσέζνι, Γκιμπς, Κοσιελνί, Τζουρού, Σανιά, Ντενίλσον, Νασρί, Σονγκ, Αρσάβιν, Σαμάκ, Μπεντνερ

Δεν υπάρχουν σχόλια: