Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Παίζει ο Κοντρέρας με Άγιαξ

Οι Πάμπλο Κοντρέρας και Ζλάταν Μουσλίμοβιτς τέθηκαν στη διάθεση του Παύλου Δερμιτζάκη ενόψει του επαναληπτικού με τον Άγιαξ στην Τούμπα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.Με τον Πάμπλο Κοντρέρας, όπως όλα δείχνουν, στην 11άδα θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ, στην κρίσιμη ρεβάνς με τον Άγιαξ. Προάγγελος της επιστροφής του Κοντρέρας στο βασικό σχήμα ήταν η συμμετοχή του κανονικά στις ασκήσεις τακτικής, κατά την διάρκεια της αποψινής προπόνησης που έγινε στη Τούμπα.

Ο έμπειρος Χιλιανός στόπερ είναι η μεγάλη ελπίδα του Παύλου Δερμιτζάκη για το «κλείδωμα» της άμυνας στην ρεβάνς με τους Ολλανδούς, κάτι που εάν συμβεί θα χαρίσει στον ΠΑΟΚ, εκ του ασφαλούς, την πρόκριση.

Η ηγετική φυσιογνωμία και η εμπειρία του Κοντρέρας λείπουν πάρα πολύ από το κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ. Ο Δερμιτζάκης πιστεύει πάρα πολύ στον διεθνή Χιλιανό στόπερ και εάν ήταν στοιχειωδώς έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης θα τον χρησιμοποιούσε και στο Άμστερνταμ.

Το δεύτερο «όπλο» που προστίθεται για την ρεβάνς στα χέρια του Δερμιτζάκη είναι ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ο οποίος επίσης προπονήθηκε κανονικά και συμμετείχε στις ασκήσεις τακτικής.

Ο Βόσνιος φορ έδειξε ότι είναι έτοιμος, αλλά μάλλον δεν θα ξεκινήσει για λόγους τακτικής στην 11άδα. Θα βρίσκεται στον πάγκο και θα χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή, ανάλογα φυσικά και με την εξέλιξη του αγώνα.

Κανένα πρόβλημα δεν έχουν και οι Βίκτορ Βιτόλο και Αντελίνο Βιερίνια, που είναι απολύτως «ετοιμοπόλεμοι». Έτσι η 11άδα, εκτός απρόοπτου, του αγώνα της Τετάρτης, θα αποτελείται, σε διάταξη 4-2-3-1, από τους Κρέσιτς, Μπουσαϊντι, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας και Τσιρίλο ή Μαλεζά στην άμυνα, οι Βιτόλο και Γκαρσία θα είναι οι δυο αμυντικοί μέσοι, οι Βιερίνια, Σορλέν και Ίβιτς τα τρία επιθετικά χαφ ενώ ο Σαλπιγγίδης θα παίξει φουνταριστός.
Πρέπει να αναφερθούμε και στην εντυπωσιακή βελτίωση του Λίνο, ο οποίος συμμετείχε ακόμα και στις ασκήσεις τακτικής της αποψινής προπόνησης, αλλά φυσικά δε θα παίξει στη ρεβάνς, αφού δεν είναι καν δηλωμένος. Μόνο ο Χαλκιάς και ο Κριστιάνο παραμένουν τραυματίες.

** Η αποστολή του Άγιαξ φθάνει στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Τρίτης. Οι Ολλανδοί ζήτησαν να κάνουν δύο κλειστές προπονήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: