Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Μόνος ο ΠΑΟΚ, απέναντι σε όλους!!

O Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την ήττα του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη, αλλά και για τις απαιτήσεις που καλείται να ανταποκριθεί ώστε να κόψει πρώτος το νήμα.

Μόνος ο ΠΑΟΚ, απέναντι σε όλους
Η διαφορά του ΠΑΟΚ με ορισμένες ομάδες που υποθέτουμε ότι κινούνται στο ίδιο επίπεδο και διατηρούν τα χαρακτηριστικά του πρωταθλητισμού, είναι ότι δεν μπορεί να απολαμβάνει διαρκή εύνοια. Μπορεί να τύχει ένα ευνοϊκό σφύριγμα και δεν αποκλείεται να είναι καθοριστικό στο βαθμό που θα του προσφέρει τη νίκη.

Και τέτοια σφυρίγματα υπήρχαν, αλλά, κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι ένα «οφ σάιντ» γκολ του Σαλπιγγίδη, του χάρισε βαθμούς. Ήταν δικαίως νικητής, ήταν καλύτερος του αντιπάλου.

Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και για άλλες στιγμές. Ίσως να υπήρξε ένα είδος ευνοϊκής συμπεριφοράς, αλλά, δεν επρόκειτο για κάτι που συνέβαινε σε διάρκεια. ¨έμοιαζε περισσότερο με αυτό που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, που η μεγαλύτερη, ισχυρότερη ομάδα, αντιμετωπίζεται από τον διαιτητή με. συμπάθεια. Ευγένεια, να το πούμε. Και επαναλαμβάνω, ποτέ σε διάρκεια, όπως το συναντούμε σε άλλα γήπεδα, για άλλες μεγάλες ομάδες.

Αν με ρωτούσατε, ούτε και αυτή τη σύντομη εύνοια θεωρώ ότι θα πρέπει να την απολαμβάνει κανείς. Ούτε την αξίζει, ούτε τη διεκδικεί και την κερδίζει.

Με όλα αυτά, θέλω να πω ότι στον ΠΑΟΚ δεν μπορούν να υπολογίζουν σε κάτι τέτοιο. Δεν είναι η ομάδα, όπως άλλες, που πηγαίνουν στα. μικρά παιχνίδια, στην επαρχία και τα καθαρίζουν ενώ δεν είναι «φρέσκιες», δεν είναι σε καλή κατάσταση, αντίθετα, μοιάζουν καταβεβλημένες, κουρασμένες, μπουχτισμένες και έτοιμες να υποταγούν στις ορέξεις των γηπεδούχων. Που άλλωστε διατηρούν πάντα ένα υψηλό κίνητρο: θέλουν να νικήσουν τη μεγαλύτερη ομάδα, την ομάδα που βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία. Δεν χαρίζονται, με λίγα λόγια.

Θα πρέπει λοιπόν να είναι όλοι απόλυτα συνειδητοποιημένοι ότι, ο ΠΑΟΚ, σε αγώνες σαν αυτό της Ξάνθης, που δεν είναι όσο ΠΑΟΚ
χρειάζεται για να φτάσει έστω και στην ισοπαλία, δεν θα υπάρχει κάποιος να του συμπαρασταθεί. Θα είναι μόνος του και ενδεχομένως θα έχει έναν επιπλέον αντίπαλο. Πιστεύω ότι αντιλαμβάνεστε και είστε όλοι υποψιασμένοι ότι ο πραγματικός αγώνας ξεκίνησε αφού τέλειωσε η δοκιμασία στο «Καραϊσκάκης».

Τώρα είναι οι κρίσιμες εξετάσεις και σε κάθε επόμενη είναι ακόμη πιο δύσκολα τα θέματα. Κατά συνέπεια, έχω την αμυδρή εντύπωση ότι αυτό που προέρχεται από τους παλιότερους και το έχει υιοθετήσει ο Αναστασιάδης, το ότι θα πρέπει να τους κερδίζουμε όλους, είναι ο οδηγός στην πορεία του για να κόψει πρώτος το νήμα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: