Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Ομάδα πρωταθλητισμού!!

Εξακολουθεί να αποδεικνύει πως η περυσινή πορεία στη Volleyleague δεν ήταν τυχαία η Κηφισιά, η οποία επικράτησε 3-1 σετ του Άρη, στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής και βρέθηκε δεύτερη.

Ομάδα πρωταθλητισμού
Η Κηφισιά νίκησε 3-1 σετ τον Άρη στο Ζηρίνειο, στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ των ανδρών και βρέθηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, περιμένοντας και τα αποτελέσματα των ΠΑΟΚ, Εθνικού Αλεξανδρούπολης και Παναθηναϊκού τη Δευτέρα. Αντίθετα, οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν στις τελευταίες θέσεις του πίνακα.

Με τον Ζόραν Γιοβάνοβιτς στην εξέδρα και βασικό διαγώνιο τον Όλεγκ Κόβαλτσουκ, η Κηφισιά μπήκε δυνατά στον αγώνα και, με αποτελεσματικό σερβίς και αδιαπέραστο μπλοκ, επέβαλε το ρυθμό της. Ο Άρης, παρότι αρχικά είχε καλή υποδοχή, είχε χαμηλά ποσοστά στην τελική προσπάθεια και άντεξε μέχρι τα μισά του πρώτου σετ.

Η Κηφισιά με σερί 3-0 από τα σερβίς του Κόβαλτσουκ έκανε το 12-9 και οι «κιτρινόμαυροι» στην καλύτερη στιγμή τους στο σετ απάντησαν με τους Μαυροβονιώτη, Μπέλο, αλλά δεν είχαν συνέχεια, καθώς η Κηφισιά με αποτελεσματικό μπλοκ έβαλε «στοπ» στις επιθέσεις του Άρη. Το σερί 5-0 της Κηφισιάς «χτίστηκε» από το σερβίς του Νικολάκη (πήρε και άσσο στο 19-14) κι έτσι χάλασε την υποδοχή του Άρη και έδωσε την ευκαιρία στο μπλοκ του ΑΟΚ να δράσει αποτελεσματικά. Το σκορ «εκτινάχθηκε» από το 15-14 στο 20-14 κι μέχρι το τέλος του σετ δεν άλλαξε κάτι, με τον Κόβαλτσουκ να κάνει το 25-18.

Στο δεύτερο σετ, οι δύο ομάδες άλλαξαν ρόλους, με τον Άρη να έχει καλό σερβίς και μπλοκ και την Κηφισιά να έχει πρόβλημα σε υποδοχή και στα τελειώματα των επιθέσεων. Παρότι η Κηφισιά προηγήθηκε 7-4, ο Άρης κατάφερε να βρει το ρυθμό του, αφού προηγουμένως ο Γιάτσης έδωσε ανάσες στον Μπέλο με τον Μήλη. Η Κηφισιά διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το 17-15 κι εκεί άλλαξε άρδην το σκηνικό του σετ.

Ο Άρης, με συνολικό σερί 8-0, χάρη στο σερβίς του Χαριτωνίδη και τις αποτελεσματικές ενέργειες του Κυριακίδη, πήρε προβάδισμα 23-17. Οι παίκτες της Κηφισιάς ήταν εκνευρισμένοι με διαδοχικά λάθη και άουτ επιθέσεις, ενώ δέχτηκε και κίτρινη κάρτα ο Ρουμελιωτάκης. Η Κηφισιά κατάφερε μόνο να μειώσει στο σκορ σε 24-22, αλλά με πρώτο χρόνο του Στίγγα έγινε το 1-1.

Συναρπαστικό με πολλές εναλλαγές στο σκορ ήταν το τρίτο σετ. Με τους Παπαγγελόπουλο, Σουλτανόπουλο να εκτελούν με επιτυχία πρώτους χρόνους, η Κηφισιά προηγήθηκε 7-4, αλλά η απάντηση του Άρη ήρθε με τη βελτίωση της υποδοχή του και σερί 4-0 από τις επιθέσεις του Μαυροβουνιώτη και τον άσσο του Στίγγα. Έτσι, ο Άρης προηγήθηκε 16-13 και 18-16. Ο Σουλτανόπουλος μείωσε σε 18-17 για την Κηφισιά και στο σερβίς πήγε ο Κόβαλτσουκ ο οποίος πήρε δύο άσσους και ένα «πέναλτι».

Με συνολικό σερί 4-0, η Κηφισιά προσπέρασε πάλι 20-18. Ο Άρης ισοφάρισε με επίθεση του Μπέλου και λάθος του Φερέρα, αλλά η χαμένη επίθεση του Κυριακίδη και η εξαιρετική άμυνα του Ταμπουρατζή έβαλαν την Κηφισιά μπροστά με 23-22 και το σετ τελείωσε 25-22, ύστερα από δύο μπλοκ Ρουμελιωτάκη – Σουλτανόπουλου και Όστιν, που μπήκε για λίγο στη θέση του Νικολάκη.

Στο τέταρτο σετ, η επικράτηση της Κηφισιάς ήταν πιο άνετη, καθώς από την αρχή είχε προβάδισμα ασφαλείας στο σκορ και δεν απειλήθηκε από τον Άρη. Τα σερβίς του Παπαγγελόπουλου, η αποτελεσματικότητα του Κόβαλτσουκ σε επίθεση και σερβίς, τα λίγα λάθη και το αποτελεσματικό μπλοκ ήταν η «συνταγή» της επιτυχίας. Ο Άρης προηγήθηκε 4-2, αλλά ο Παπαγγελόπουλος με πλασέ μείωσε σε 4-3 και πήγε και στο σερβις όπου με δύο άσσους και συνολικό σερί 7-0, «εκτόξευσε» τη διαφορά στο 9-4 κι εκεί κρίθηκε ο αγώνας.


Τα σετ: 25-18, 22-25, 25-22, 25-16

* Οι πόντοι του Α.Ο.Κηφισιάς προήλθαν: 8 άσσοι, 46 επιθέσεις, 10 μπλοκ, 34 λάθη αντιπάλων και του Άρη προήλθαν: 2 άσσοι, 41 επιθέσεις, 16 μπλοκ, 15 λάθη αντιπάλων.


Α.Ο.ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Αρσενιάδης): Νικολάκης 1π. (1 άσσος), Κόβαλτσουκ 19 (16/29 επ., 3 άσσοι), Σουλτανόπουλος 11 (7/16 επιθέσεις, 4 μπλοκ), Παπαγγελόπουλος 11 (7/9 επ., 2 μπλοκ, 2 άσσοι), Φερέρα 12 (10/24, 1 μπλοκ, 1 άσσος, 70% υπ., 30% άριστες υπ.), Ρουμελιωτάκης 7 (5/15 επ., 2 μπλοκ) / Ταμπουρατζής (λ. - 93% υπ., 57% άριστες), Κόντος 1 (1 άσσος), Όστιν 1 (1 μπλοκ).

Α.Σ.ΑΡΗΣ (Γιάτσης): Κυριακίδης 11 (6/20 επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ, 74% υπ - 37% άριστες), Μαυροβουνιώτης 15 (13/25 επ, 2 μπλοκ, 73% υπ - 20% άριστες), Ντόχερτι 4 (2/3 επ, 2 μπλοκ), Χαριτωνίδης 2 (2 μπλοκ), Μπέλος 11 (10/36 επ, 1 μπλοκ), Στίγγας 15 (10/17 επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ) / Μπαμπαλιούτας (λ, 86% υπ - 62% άριστες), Κουτσονίκας, Πιπέργιας, Μηλής, Χατζηπαραδείσης 1 (1 μπλοκ)


Ο Κώστας Αρσενιάδης είπε πως: «Οι περισσότεροι παίκτες έπαιξαν καλά. Ο Όλεγκ έπαιξε καλά και ο Φερέρα άντεξε, παρά το πρόβλημα που είχαμε με τη γαστρεντερίτιδα που πέρασε. Παίξαμε πολύ καλή τακτική, αλλά, αν δεν είχαν γίνει τα σέρβις του Όλεγκ στο τρίτο σετ, θα μπορούσαμε να έχουμε διαφορετικό αποτέλεσμα. Είμαι ικανοποιημένος, καλύψαμε αρκετές απουσίες και παίξαμε καλά. Τον Γιοβάνοβιτς τον περιμένουμε όταν νιώσει καλά. Αυτή τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι. Σκεφτόμασταν αυτό με τον Άρη, γιατί ήταν κομβικό για εμάς. Όλα αυτά είναι ωραία παιχνίδια και δεν έχουμε κάτι να αλλάξουμε, αυτή είναι η ομάδα μας και ό,τι μπορεί να κάνει. Οι ομάδες είναι ισοδύναμες, όπως κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει και με τον Παμβοχαϊκό ή να χάναμε σήμερα».

Ο Ολεγκ Κόβαλτσουκ τόνισε πως: «Στα χαρτιά, νομίζω ήμασταν καλύτεροι και κρίθηκε περισσότερο στην υπομονή. Παίζαμε χωρίς τον Γιοβάνοβιτς κι αυτό ήταν σημαντικό. Έχουμε αρκετά δυνατό πάγκο και τα πήγαμε καλά. Περιμέναμε να υπάρχουν εναλλαγές, όπως έγιναν στο δεύτερο σετ. Χαίρομαι που επανήλθαμε μετά το δεύτερο σετ και είχαμε μία πολύ καλή εικόνα. Σε γενικές γραμμές, είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα μου, αλλά μπορώ να βελτιωθώ. Ελπίζω στο επόμενο παιχνίδι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Ο Γιώργος Γιάτσης είπε πως: «Ήταν ακριβώς το ίδιο σενάριο με την Ορεστιάδα. Ήμασταν πολύ καλοί στο μπλοκ. Είχαμε ίδια ποσοστά στην επίθεση, δώσαμε αδικαιολόγητους άσσους σε κρίσιμα σημεία και μπλοκ. Αν δεν κάναμε αυτά τα λάθη, θα παίρναμε το τρίτο σετ, γιατί σήμερα η Κηφισιά είχε αρκετά προβλήματα με την απουσία του Γιοβάνοβιτς. Μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε σταθεροί και να κρατάμε την απόδοσή μας. Ο Άρης είναι ένα έξυπνο σωματείο και έχει ενημερωθεί για τις ανάγκες. Περιμένω να δω πόσους βαθμούς θα πάρουμε μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου και να ενισχυθούμε με δύο παίκτες για να μην έχουμε προβλήματα. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, περιμένω να πάρουμε κάποιο σετ, ελπίζω να πάρουμε και δεύτερο και μαζί και βαθμό».

Ο Κάσσανδρος Στίγγας δήλωσε πως: «Ξεκινήσαμε χωρίς να γνωρίζουμε για την απουσία του Γιοβάνοβιτς και είχαμε προσαρμόσει το παιχνίδι μας πάνω του. Κοιτάξαμε με την αλλαγή του Κόβαλτσουκ να "ανοίξουμε" το παιχνίδι μας. Χάσαμε το πρώτο σετ, είδαμε πως παίζει ο Κόβαλτσουκ και πήραμε το δεύτερο. Ο Άρης του δεύτερου σετ είναι αυτός που πρέπει να βλέπουμε από εδώ και πέρα. Αυτός ο Άρης μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε ομάδα. Αυτός ο Άρης αξίζει από τη δουλειά που κάνουμε. Προσωπικά, κάνω ό,τι μπορώ για την ομάδα μου».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: