Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Η ουσία είναι το +12!!

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr για το μεγάλο κέρδος του Παναθηναϊκού στην τελευταία πεντάδα των δύσκολων αγώνων του.

Η ουσία είναι το +12
Είναι η χρονολογική σειρά των αγώνων που μαλακώνει την κατάσταση για τον Ολυμπιακό. Είναι, όμως, η δική του εντός έδρας απώλεια η πιο οδυνηρή τη 13η αγωνιστική.

Όχι τόσο γιατί οι πρωταθλητές άφησαν 2 βαθμούς απέναντι στον ΠΑΣ αλλά -κυρίως- επειδή κόντρα στην ελλιπέστατη ομάδα του Πετράκη επιβεβαίωσαν ότι το πρόβλημά τους είναι σημαντικό. Και παραμένει άλυτο. Μένει να διαπιστωθεί σύντομα αν το πρόβλημα αυτό θα αρχίσει να λύνεται και με ποιο τρόπο. Σήμερα, πάντως, που μιλάμε ο μεγαλύτερος αντίπαλος της ομάδας του Μίτσελ παραμένει ο κακός της εαυτός.

Όχι ότι δεν πόνεσε η ήττα του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη... Κάθε άλλο. Αν και η εικόνα της ομάδας του Αναστασιάδη ήταν χειρότερη είδηση για τους πρωτοπόρους από την ήττα. Το ρόστερ του ΠΑΟΚ δοκιμάζεται σε συνεχή ματς, το πρόγραμμα βαραίνει και μοιάζει σήμερα αυτό το μεγαλύτερο πρόβλημα του Αναστασιάδη:

Να διαχειριστεί το υπάρχον δυναμικό με τέτοιο τρόπο προκειμένου να παραμείνει η ομάδα στον αφρό. Δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο αυτό. Δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ενίσχυση για να μείνει πρώτος, σημαντικό να αντέξει τώρα πριν όσοι καινούργιοι έρθουν προλάβουν να ενταχθούν στην ομάδα.

Χρονολογικά αν το δεις λοιπόν ο Παναθηναϊκός απέτυχε και μάλιστα διπλά. Με την ισοπαλία που πήρε στην Τρίπολη δεν προσπέρασε τον Ολυμπιακό και δεν κατάφερε να πλησιάσει σε απόσταση βολής τον ΠΑΟΚ. Ουσιαστικά, όμως, η ομάδα του Αναστασίου παραμένει η κερδισμένη της κούρσας κορυφής. Ή η λιγότερο χαμένη.

Στα ματς με Ατρόμητο, ΠΑΟΚ, Βέροια, Παναιτωλικό, Αστέρα ο Παναθηναϊκός μετράει 13 βαθμούς. Συγκομιδή εξαιρετική για όποιον εξέταζε το καλεντάρι της ομάδας μετά το ντέρμπι στο Φάληρο και... εξωπραγματική σε σχέση με τα περσινά. Από την ίδια πεντάδα αγώνων το "τριφύλλι" στο περσινό πρωτάθλημα είχε πάρει μόλις 1 πόντο κι αυτόν εντός έδρας από τη Βέροια.

Λεπτομέρειες θα πει κανείς... Η ουσία -για κάποιους- είναι ότι η ομάδα του Αναστασίου απέτυχε να φτάσει πιο κοντά στην κορυφή. Ψύχραιμα αν το δεις όμως είναι σπουδαίο πράγμα το γεγονός ότι το πολύ βαρύ πρόγραμμα βγήκε, ένα πολύ ελαφρύτερο έρχεται και η ομάδα είναι πολύ κοντά στην κορυφή...*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: