Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Οι 100 καλύτεροι του 2014 (80-71)!

To 2014... φεύγει και το FourFourTwo παρουσιάζει τους 100 κορυφαίους παίκτες της χρονιάς. Συνέχεια με την τρίτη 10άδα (από 80 μέχρι 71). Η συντακτική ομάδα του FourFourTwo ψήφισε και σας παρουσιάζει, όπως κάθε χρόνο, την καθιερωμένη 100άδα των κορυφαίων παικτών για το 2014.
80 Ζερβίνιο (Ρόμα)

Δυστυχώς για την Αρσεναλ, ο Ζερβίνιο παίζει στη Ρόμα και η παρουσία αποδείχθηκε ζωτικής σημασίας για την ομάδα του. Χρησιμοποιήθηκε ως εξτρέμ την περασμένη σεζόν και πέτυχε 19 γκολ σε 33 ματς, τερματίζοντας στη 2η θέση των σκόρερ. Πέτυχε δυο γκολ στο Μουντιάλ, έχει σκοράρει τρεις φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ, και δείχνει ότι είναι εξαιρετικός παίκτης, εκτός από το... ανόητο κούρεμα.
79. Σάντι Καθόρλα (Αρσεναλ)

Η Αρσεναλ έβαλε τέλος στην 8ετή ξηρασία χωρίς τίτλο και με τη λάμψη ενός Ισπανού επέστρεψε δυναμικά. Ο Σάντι Καθόρλα βοήθησε τα μέγιστα στο Γουέμπλεϊ και... έφτιαξε το κέφι των Λονδρέζων. Εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτηματικά  για το αν ο Ισπανός μπορεί να κάνει την υπέρβαση σε μεγαλύτερα ματς της ομάας του, ωστόσο παραμένει ένας από τους ταλαντούχους και καλούς δημιουργούς του Βανγκέρ, ενώ είναι στις συμπάθειες των φίλων της Αρσεναλ.
78. Χουάν Μάτα (Μαν. Γιουνάιτεντ)

Ο Ζοσέν Μουρίνιο αναζητούσε έναν παίκτη με μεγαλύτερη αμυντική πειθαρχία, έτσι άναψε το πράσινο φως για την αποχώρηση του Μάτα. Ο Ισπανός βρήκε τα πατήματά του στο Μάντσεστερ στο τέλος της περσινής σεζόν, σκόραρε έξι γκολ και ήταν κάτι θετικό σε μια καταστροφική σεζόν. Το νέο αφεντικό της Γιουνάιτεντ τον βλέπει ως... πολυτέλεια; Αν  ναι, τότε ο Γενάρης είναι πιθανό να φέρει ακόμα μια μεταγραφή.
77. Ντάντε (Μπάγερν)

Μπορεί να ήταν ένα βασικό συστατικό της εγχώριας και ευρωπαϊκής κυριαρχίας της Μπάγερν το 2013, ωστόσο κατέρρευσε το καλοκαίρι στη Βραζιλία κόντρα στους Γερμανούς. Βέβαια, κατέρρευσε όλη η Σελεσάο, αλλά μαζί με τον Λουίζ φαίνονταν... απελπιστικοί. Παραμένει εξαιρετικός αμυντικός, υπάρχει το ταλέντο, αλλά σε σχέση με το περσινό Νο 24, τώρα το Νο 77 είναι πιο κατάλληλο.
76. Ισκο (Ρεάλ Μαδρίτης)

Η χρονιά ξεκίνησε αργά για τον Ισκο, αφού ο Αντσελότι του είχε δώσει μόλις τρεις ευκαιρίες από τη θέση του βασικού. Ο Ισκο τον... διέψευσε στο 3-0 με τη Ντόρτμουντ όταν έκανε μια τεράστια εμφάνιση πετυχαίνοντας και υπέροχο γκολ. Από τότε βρίσκει θέση στην ενδεκάδα και δείχνει πως είναι μια πολύ καλή λύση για τη Ρεάλ!
75. Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης)

 «Εξαιρετική επιλογή, σκοράρει και μπορεί να δημιουργήσει» είχε τονίσει ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, αλλά όλοι οι Γάλλοι ψάχνουν να βρουν που κρυβόταν όλα αυτά τα χρόνια. Πέρασαν τα χρόνια, έπρεπε να τον δει το έμπειρο μάτι του Ντεσάμπ για να κληθεί στην Εθνική και να κάνει ένα εξαιρετικό Μουντιάλ. Η Ατλέτικο πείσθηκε, δαπάνησε αρκετά εκατομμύρια και ο Γκριεζμάν μπήκε στο top 100. Μια σούπερ... αναρρίχηση!
74. Χάβι Μαρτίνεθ (Μπάγερν Μονάχου)

Αν δεν ήταν οι τραυματισμοί, σίγουρα ο Μαρτίνεθ θα ήταν πολύ ψηλότερα στη λίστα. Ρήξη χιαστών, πρόβλημα στη βουβωνική χώρα, αλλά όταν είναι καλά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Μπάγερν. Μπορεί να παίξει άνετα σε πολλές θέσεις, στον άξονα, αλλά και στο κέντρο της άμυνας. Μια ήρεμη, αξιόπιστη παρουσία, αλλά μόνο όταν είναι σε καλή κατάσταση.

73. Ντάνιελ Στάριτζ (Λίβερπουλ)

Ενα εκπληκτικό έτος, με τον Στάριτζ να βοηθά την Λίβερπουλ να φτάνει πολύ κοντά στην επίτευξη του μεγάλου στόχους της του πρωταθλήματος.. Τους τελευταίους 12 μήνες έχει κάνει απίστευτα ματς και όλοι εξακολουθούν να αναρωτιούνται γιατί απορρίφθηκε από τις άλλες μεγάλες ομάδες του Νησιού! . Φέτος, χωρίς τον Σουάρες μπροστά του πρέπει να δείξει τα διαπιστευτήριά του. Ο κόσμος είναι σε αναμονή και η λίστα της επόμενης σεζόν θα δείξει τι... πραγματικά αξίζει!
72. Μίραλεμ Πιάνιτς (Ρόμα)

Ενας εξαιρετικός χειριστής στη μεσαία γραμμή της Ρόμα, ξεπέρασε τις 100 εμφανίσεις στη Serie A. Με 15 γκολ και 19 ασίστ, ο διεθνής Βόσνιος έπαιξε και στο πρώτο του παγκόσμιο κύπελλο, το πάλεψε, αλλά η ομάδα του δεν προκρίθηκε. Πολλές οι φήμες για Παρί, Μπαρτσελόνα, Γιουνάιτεντ, αν και ο ίδιος υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2018 «Είχα την ευκαιρία να φύγω, αλλά αισθάνομαι τόσο καλά εδώ που αναρωτιέμαι, γιατί θα πρέπει να αφήσω τη Ρομά; Αγαπώ αυτή την ομάδα, αγαπώ αυτή την πόλη, θέλω να κερδίσω τίτλους».
71. Μαρσέλο (ΡεάλΜαδρίτης)

Μετά από οχτώ χρόνια στη Μαδρίτη, ο Μαρσέλο πήρε τελικά Τσάμπιονς Λιγκ.  Αλλαξε την ισορροπία στον τελικό, σκόραρε και βοήθησε αισθητά στην κατάκτηση του τίτλου. Ωστόσο, έπαιξε και Μουντιάλ, εκεί όπου... κατέρρευσε με την ομάδα του. Ηταν μέρος της άθλιας εμφάνισής του στον ημιτελικό με τη Γερμανία. Ακόμα δεν έχει κληθεί...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: