Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΑΕΚ όλα τα λ-εφτά!!

Ανεβάστε την... από τώρα! Χορεύοντας στη βροχή, η ΑΕΚ έκρυψε την μπάλα απέναντι στην Επισκοπή και με πρωταγωνιστή τον Μάνταλο (χατ-τρικ) συνόδευσε με πλούσιο θέαμα (7-0) το πάρτι του κόσμου στο ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ όλα τα λ-εφτά!
Παράσταση απ’ αυτές που γλυκαίνουν την προσμονή του κόσμου της να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα έδωσε η ΑΕΚ.

Παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, η «Ένωση» γάζωσε 7-0 την άτυχη Επισκοπή και χόρτασε θέαμα τον κόσμο της που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ.

Με ηγέτη τον εκπληκτικό Μάνταλο (που έκανε χατ-τρικ) και συμπρωταγωνιστές τους Μπρέσεβιτς (2 γκολ), Πλατέλλα και Μπαρμπόσα, οι «κιτρινόμαυροι» προκάλεσαν επιφωνήματα θαυμασμού στην εξέδρα και συνέχισαν με στιλ το απόλυτο στη Football League.


Πώς έπαιξε

Χωρίς εκπλήξεις -δεδομένων των γνωστών απουσιών των Αραβίδη και Ντακόλ- ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» ξεκίνησε κανονικά τον Ανάκογλου (παρόλο που είχε χάσει προπονήσεις) ενώ επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον Μπρέσεβιτς. Έτσι, το γνώριμο 4-2-3-1 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Ανέστης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος και Μπακάκης. Στα χαφ βρέθηκαν οι Κορδέρο-Ανάκογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Μπαρμπόσα (αριστερά), Μάνταλος (επιτελικός), Πλατέλλας (δεξιά) και προωηθημένος ήταν ο Μπρέσεβιτς.

Το ματς

Άλλοι ήταν Κρητικοί και άλλοι έριξαν τις... κουμπουριές στο ΟΑΚΑ. Γνωρίζοντας ότι ο κόσμος της ήταν ικανοποιημένος από το απόλυτο των βαθμών, αλλά ότι περίμενε και μια χορταστική εμφάνιση, η ΑΕΚ μετατράπηκε σε πολυβόλο. Και δυστυχώς για την Επισκοπή, αλεξίσφαιρα στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν. Όχι ότι αν υπήρχαν βέβαια, θα σταματούσαν τους «κιτρινόμαυρους». Γιατί μπήκαν φουριόζοι. Έψαξαν με λύσσα το γκολ. Κι όταν ο Μάνταλος το πέτυχε (με ξερό σουτ) όλα έγιναν ευκολότερα.

Από το τέταρτο, λοιπόν, κιόλας φάνηκε ότι το μόνο ενδιαφέρον θα ήταν πού θα σταματούσε το κοντέρ. Μόνο που και οι ίδιοι οι φίλοι της ΑΕΚ δεν περίμεναν ότι θα συνεχίσει να... γράφει με τέτοια ένταση. Διότι ο Πλατέλλας πρόλαβε σε δυο λεπτά να σερβίρει ισάριθμες φορές. Οι Μπρέσεβιτς και Μπαρμπόσα πρόλαβαν (με άψογα τελειώματα) ο μεν να επιστρέψει στα γκολ, ο δε να τα συνεχίσει. Και ο Μάνταλος πρόλαβε να κλείσει (με υποδειγματική κεφαλιά) το σόου του ημιχρόνου.

Το κακό για τους φιλοξενούμενους ήταν πως η ΑΕΚ δεν έδειχνε διατεθειμένη να σταματήσει. Συνέχισε να ψάχνει το γκολ σαν το ματς να ήταν στο 0-0. Δεν άργησε λοιπόν να... ανοίξει το σκορ και στο β’ μέρος. Όταν ο Μπαρμπόσα ανταπέδωσε την ασίστ στον Πλατέλλα και του επέτρεψε να υπογράψει (και) με γκολ την εξαιρετική εμφάνισή του. Ε, δεν ήθελε και πολύ για να ξεσηκωθεί η εξέδρα. Και να στηθεί ένα από τα γνώριμα πάρτι όσο η «Ένωση» χόρευε στη βροχή.

Γιατί αυτό συνέχισαν να κάνουν οι παίκτες του Δέλλα. Πίεζαν ψηλά. Αναπτύσσονταν από τα άκρα. Συνδύαζονταν εξαιρετικά. Και φυσικά εξακολουθούσαν να σκοράρουν. Με τον Μπρέσεβιτς να επιβεβαιώνει ότι είναι πάντα εκεί που πρέπει (μετά από απόκρουση του γκολκίπερ). Και τον Μάνταλο να υπογράφει με ένα –αυστηρότατο πάντως- πέναλτι το χατ-τρικ και την πιο χορταστική εμφάνιση της ΑΕΚ φέτος στο πρωτάθλημα.

inner


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Κορδέρο (69’ Φαγέ), Ανάκογλου (62’ Ζόριτς), Μπαρμπόσα, Μάνταλος, Πλατέλλας, Μπρέσεβιτς (78’ Γροντής)

Στον πάγκο έμειναν οι: Βούρας, Ρόβας, Τσεβάς, Σαρρής

ΕΠΙΣΚΟΠΗ (Κώστας Ανυφαντάκης): Γουναρίδης, Λιονάκης, Βουρβαχάκης, Παπαδήμας (72’ Μανουσάκης), Μποτωνάκης, Δελήμπασης (72’ Πετράκος), Πυθαρούλης, Δουμάνης, Βιγιαφάνε, Νικόλτσης, Ράντοβιτς (79’ Δρακάκης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Νικηφόρος, Βελονάκης, Τριχάκης, Φοβάκης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ρούσσος-Μπεκερτζής (Πρέβεζας)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Γκολ και φάσεις του αγώνα


*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: