Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Η ΑΕΚ βγάζει υγεία και πρόοδο…!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για ένα πανέμορφο απόγευμα στο ΟΑΚΑ από μία ομάδα (με όλη τη σημασία της λέξης). 
Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται ένας φίλος του ποδοσφαίρου –και οπαδός συγκεκριμένης ομάδας- κατευθυνόμενος στο γήπεδο (ανάλογα και με τον αντίπαλο φυσικά) είναι να απολαύσει γκολ, καλό ποδόσφαιρο, θέαμα, κερκίδα – παλμό, στη μιάμιση ώρα (και κάτι παραπάνω) που θα βρεθεί στο πλευρό της ομάδας του.
Αυτό συνέβη στο ΟΑΚΑ στον αγώνα της ΑΕΚ με αντίπαλο την Επισκοπή Ρεθύμνου. Οι γηπεδούχοι έκαναν ίσως το καλύτερό τους ματς στις τελευταίες δυο σεζόν και δικαίως κέρδισαν το χειροκρότημα από τον κόσμο τους που αποχώρησαν από το γήπεδο με ικανοποίηση και μεγάλη χαρά απ’ όσα είδαν να συμβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.
Διότι το καλό ποδόσφαιρο αναγνωρίζεται ανεξαρτήτως κατηγορίας που μπορεί να βρίσκεται λόγω (και) συγκυριών μία ομάδα με την ιστορία και τον κόσμο της ΑΕΚ. Και η ΑΕΚ έπαιξε –με σύμμαχό της την Επισκοπή και το ότι επέλεξε να παίξει ανοιχτά– σωστό, επιθετικό και θεαματικό ποδόσφαιρο, αυτό που λατρεύουν να βλέπουν όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι.
Δεν είναι μόνο το τελικό σκορ (7-0) που δίνει σε κάποιον να καταλάβει ότι η Ένωση του Τραϊανού Δέλλα έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο στην αναμέτρηση με την ομάδα του Ρεθύμνου. Μία ματιά και στις τελικές προσπάθειες αρκεί για να καταλάβει κι όποιος δεν βρέθηκε στο ΟΑΚΑ ότι οι Κιτρινόμαυροι έκαναν… παπάδες: 24 συνολικά, 17 on target, ενώ δέχτηκαν μόνο μισή φάση…
Ο Έλληνας τεχνικός δικαιολογημένα έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση. Επιθετική ανάπτυξη για να διδάσκεται από την ΑΕΚ τόσο από τον άξονα με κορυφαίους εμπνευστές και δημιουργούς τους Μάνταλο (ο μεγάλος πρωταγωνιστής) και Κορδέρο, όσο και από τα άκρα με τους Πλατέλλα και Μπαρμπόσα να έχουν κέφια και να δημιουργούν αλλά και να σκοράρουν.
Στην κορυφή της επίθεσης, σε τέτοιο ματς, η ΑΕΚ χρειαζόταν ένα φορ περιοχής και τέτοιο είναι στο ρόστερ της μόνο ο Μπρέσεβιτς. Το βαρύ 9άρι που λέγαμε παλιά… Δυο γκολ, το πρώτο το απόλυτα φορίσιο και ένα ακόμη γιατί βρισκόταν εκεί που έπρεπε για να πάρει το ριμπάουντ και να σκοράρει…
Στην άμυνα τα πήγαν εξαιρετικά. Λαμπρόπουλος και Κολοβέτσιος ήταν αλάνθαστοι και δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να επιχειρήσει έστω να απειλήσει. Ενώ τα μπακ (Μπακάκης και Πεταυράκης) συμμετείχαν σε φουλ τέμπο στο επιθετικό παιχνίδι της ΑΕΚ όπως αυτό απαιτείται.
Πολλοί είναι εκείνοι που στέκονται στον Ανάκογλου και τον κρίνουν πολύ αυστηρά, αν μπορεί ή όχι να αντεπεξέλθει. Είναι πράγματα στη ζωή και έξω από το ποδόσφαιρο που πολλούς μας επηρεάζουν (αφάνταστα και δικαιολογημένα) με αποτέλεσμα να μη βγάζουμε για κάποιο διάστημα (όπως έκανε στα πρώτα δυο-τρία ματς της σεζόν ο νεαρός μέσος) το καλύτερό μας κομμάτι, αυτό και μόνο… Απλά μην κρίνουμε (αν και καταλαβαίνω πως κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τα πάντα) εύκολα και αβίαστα πάντα.
Ο Δέλλας πρέπει να είναι ικανοποιημένος από όσα είδε, ακούμπησε το τέλειο η ομάδα του και έβγαλε (όπως οι ποδοσφαιριστές τουλάχιστον δήλωσαν) ένα μεγάλο κομμάτι όσων δουλεύουν στις προπονήσεις, κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα δουλεύει πολύ σωστά τις πιο όμορφες ιδέες στο ποδόσφαιρο, τις επιθετικές εννοώ.
Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να αισθάνονται όμορφα στη συντριπτική τους πλειοψηφία αφού φαίνεται στο γήπεδο ότι το διασκεδάζουν, πως περνάνε καλά, γουστάρουν και μεταξύ τους, αποτέλεσμα των γκολ που σημειώθηκαν είναι και η κατάσταση που επικρατεί στα αποδυτήρια και αυτή απ’ όσους βρίσκονται σε αυτά χαρακτηρίζεται: εξαιρετική!
Και φυσικά ο κόσμος στην εξέδρα και το πάρτι. Χορός στη βροχή, τραγούδι χωρίς στοπ, χειροκρότημα, αναγνώριση… Όπως πρέπει να συμβαίνει και αξίζει όταν εισπράττει από τον αγωνιστικό χώρο αυτό που απαιτεί (γιατί ο Έλληνας φίλαθλος – οπαδός απαιτεί).
Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η ΑΕΚ είναι σε ολόσωστο δρόμο (και) στο αγωνιστικό κομμάτι. Βγάζει υγεία και πρόοδο ουσιώδη κάτι που προκαλεί δικαιολογημένα ικανοποίηση και χαρά για το άμεσο μέλλον. Έχει τεράστια σημασία αυτό, να ξέρεις ότι γίνονται τα σωστά…
Υγ: Αποδείχτηκε (και) στο ματς με την Επισκοπή πως το θέμα τόσο καιρό δεν ήταν το πρόβλημα στο γκολ, δηλαδή το φορ (που η ΑΕΚ οφείλει να αποκτήσει έναν σούπερ γκολτζή για την επόμενη κυρίως σεζόν που στοχεύει σε πρωταθλητισμό με την επιστροφή της). Η δημιουργικότητα των μέσων έλειπε και το γεγονός ότι η απόδοση των Μπαρμπόσα και Πλατέλλα κινούνταν όλο το προηγούμενο διάστημα σε μέτρια επίπεδα. Τώρα με Μάνταλο μια χαρά και Μπαρμπόσα – Πλατέλλα ανεβασμένους δημιουργούνται τριπλάσιες φάσεις και θα σημειώνονται περισσότερα
τέρματα.
Υγ2: Θαρρώ πως η δίκαιη ήττα της ΑΕΚ στο μπάσκετ από τον Άρη αν (που θα το κάνει) τη διαχειριστεί σωστά ο Σάκοτα θα φέρει περισσότερα κέρδη από την πολυπόθητη 4η σερί νίκη που ζητούσαμε μέσα στην Θεσσαλονίκη. Θα το δούμε στο άμεσο μέλλον…
Υγ3: Τα όσα συμβαίνουν στο αντρικό τμήμα βόλεϊ θα έπρεπε να είχαν προκαλέσει την παραίτηση πολλών προσώπων στην ερασιτεχνική ΑΕΚ. Οδηγούν τμήματα σε διάλυση, τουλάχιστον αφού αυτός είναι ο στόχος ας τον επικοινωνήσουν και στον κόσμο! Θα ακολουθήσει σε κατάντια και το τμήμα χάντμπολ; Σύντομα θα το μάθουμε…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: