Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Απ' τον Κιν με αγάπη!! (video)

Πρωταθλητές MLS για πέμπτη φορά στην ιστορία τους! Με χρυσό σκόρερ στην παράταση τον Ρόμπι Κιν, οι Λος Άντζελες Γκάλαξι νίκησαν 2-1 τους Νιου Ίνγκλαντ και το σήκωσαν στο αντίο του θρύλου Ντόνοβαν!

Απ' τον Κιν με αγάπη! (video)
Γιορτάζει το Λος Άντζελες! Σε έναν τελικό που καθήλωσε, οι Γκάλαξι κατέκτησαν το πέμπτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους (πρώτη ομάδα που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό), επικρατώντας στην παράταση των Νιου Ίνγκλαντ με σκορ 2-1.

Κι ένας... δικός μας, Ευρωπαίος έβαλε το χεράκι του (όπως και το 2012) για να φτάσει στον τίτλο η πάλαι ποτέ ομάδα του Μπέκαμ. Ο Ρόμπι Κιν που βγάζει το ψωμί του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού βρήκε δίχτυα στο 111' του έξτρα χρόνου και φυσιολογικά σήκωσε τους φίλους της ομάδας του στα... ουράνια (με τον τρίτο τίτλο τα τελευταία τέσσερα χρόνια)!

Οι μετέπειτα πρωταθλητές είχαν ανοίξει το σκορ με τον Ζάρντες στο 53', όμως δέκα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα ο Τιερνί είχε καταφέρει να δώσει το φιλί της ζωής στους Νιου Ίνγκλαντ και να τους δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσουν την κούπα, δίχως βέβαια στο τέλος να τα καταφέρουν. Κι έτσι διεύρυναν το... αρνητικό ρεκόρ τους, μετρώντας πλέον πέντε ανεπιτυχείς τελικούς (νοκ-άουτ τα παιχνίδια).

inner

Απ' την άλλη, όμως, αυτό το τρόπαιο έχει ιδιαίτερη σημασία και για τον σπουδαίο, τον θρύλο, Λάντον Ντόνοβαν. Αυτό ήταν το κύκνειο άσμα του αρχηγού των Γκάλαξι, μετά από μια μεγάλη καριέρα, στην οποία κατέκτησε έξι πρωταθλήματα MLS (πολυνίκης), μετρώντας συνολικά 169 γκολ και 150 ασίστ (πρώτος και στις δύο λίστες).

Το χρυσό γκολ του Κιν:


*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: