Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Τον οδηγεί στη σωτηρία!!

Στα Γιάννενα έγινε απλά η αρχή. Ο Λεβαδειακός δεν έμεινε στην «τεσσάρα» επί του ΠΑΣ και μέσα σε λίγες ημέρες έκανε και δεύτερο «διπλό», νικώντας (2-0) τον ΟΦΗ. Πλήγωσε την πρώην ομάδα του ο Μάντζιος.

Τον οδηγεί στη σωτηρία
Πήραν φόρα Λεβαδειακός και Μάντζιος. Τη δεύτερη τους εκτός έδρας νίκη σημείωσαν οι Βοιωτοί στη φετινή Super League, καθώς μετά το 0-4 της Τετάρτης (3/12) στα Γιάννενα, πέρασε με 2-0 από την Κρήτη, νικώντας τον ΟΦΗ. Δύο τέρματα σημείωσε εις βάρος την πρώην ομάδας του ο Βαγγέλης Μάντζιος, που εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Λόρια στο 54’, ενώ στο 90’ +2’ ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Ορτέγκα από τον Τριποτσέρη, που αποβλήθηκε. Τέσσερα γκολ μέσα σε τέσσερις ημέρες για τον 31χρονο φορ.

Τους 14 βαθμούς έφθασαν οι φιλοξενούμενοι και ξεπέρασαν τον σημερινό τους αντίπαλο, που έμεινε στους 13.

Μάλιστα, στα τελευταία τους επτά παιχνίδια (έξι για το πρωτάθλημα, ένα για το Κύπελλο) δεν έχουν δεχθεί γκολ.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Super League.

Το ματς

Λίγες φάσεις και καλές είχε το πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι απείλησαν περισσότερο, αλλά οι ποδοσφαιριστές του δεν εκμεταλλεύτηκαν τις φάσεις που τους έκατσαν. Στη μια ο Πετρόπουλος δεν αντέδρασε καλά στην πάσα του Στάθη και το κακό του κοντρόλ έδωσε χρόνο στους αμυντικούς του Λεβαδειακού να τον κλείσουν με αποτέλεσμα μην τελειώσει τη φάση, όπως θα ‘θέλε. Στην άλλη ο Μερεβασβίλι ελίχθηκε ωραία, όμως δεν μπόρεσε να δώσει τον Έλληνα επιθετικό, που είχε καλή θέση. Οι «πράσινοι» από το πρώτο μέρος κρατάνε μια πολύ καλή κίνηση του Ορτέγκα, που δεν είχε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

inner

Ο Λεβαδειακός μπήκε πολύ καλύτερα στο δεύτερο μέρος και είδε η υπεροχή του να καρποφορεί στο 54’, αλλά οφείλει πολλά στον πορτιέρο των γηπεδούχων, Γκιόργκι Λόρια, που έκανε πολύ κακή έξοδο, ύστερα από σέντρα που έγινε από τα δεξιά με αποτέλεσμα, ο Μάντζιος να βρεθεί σε ανυπεράσπιστή (ουσιαστικά) εστία. Λίγο έλειψε ο ΟΦΗ να ισοφαρίσει στην αμέσως επόμενη φάση, αλλά ο Τόμας είπε «όχι» στον Τζορτζ, που είχε περάσει στο ματς στο 40’, αντί του Κουτσιανικούλη, που έγινε αναγκαστική αλλαγή σε εκείνο το χρονικό σημείο.

inner

Πιο κοντά έφθασαν οι φιλοξενούμενοι στο 0-2, παρά πλησίασε το ματς στο 1-1. Θα μπορούσε να είχε γίνει στο 75’, όταν ο Κονέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ η ομάδα του Ηρακλείου απείλησε για τελευταία φορά στο 76’, όταν ο Τζορτζ έφθασε απέναντι από την αντίπαλη εστία, αλλά δεν πρόλαβε να σουτάρει, καθώς τον σταμάτησε την τελευταία στιγμή αντίπαλη άμυνα. Από εκεί και πέρα ο Λεβαδειακός δεν κινδύνεψε και στις καθυστερήσεις «καθάρισε» το ματς, με το δεύτερο τέρμα του Μάντζιου.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΦΗ (Τ. Γκατούζο): Λόρια, Στάθης, Μιλάζες, Αντελέγιε, Τριποτσέρης, Μακρής, Μερεμπασβίλι, Λαμπρόπουλος, Μπανούσης (76' Ροβίθης), Πετρόπουλος, Κουτσιανικούλης (40' Τζόρτζ).

Λεβαδειακός (Σ. Παντελίδης): Σηφάκης, Μαχαίρας (46' Πρόγιτς), Μάντζιος, Κώτσιος, Γεωργιάδης, Ζίτο, Βούκσεβιτς (60' Γκόμες), Τομάς, Ορτέγκα, Μιροσάβλιεφ (78' Μάγκας), Κονέ.


Διαιτητής: Στέφανος Μαντάκης,
Βοηθοί:Λάζαρος Δημητριάδης, Ιωάννης Καραγκιζόπουλος
Τέταρτος διαιτητής: Μιχαήλ Βοσκάκης

Κόκκινες: Τριποτσέρης (90+1')
Κίτρινες: Μακρής (10')-Ορτέγκα (14'), Κώτσιος (59'), Γκόμεζ (81').
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: