Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Τα πολλά μπράβο του κάνουν κακό!!

O Δημήτρης Τσομπαρτζόγλου γράφει για την αποθέωση των προηγούμενων ημερών που έκανε κακό στη συγκέντρωση και τη νοοτροπία του ΠΑΟΚ.
Το ξέρει ο Αναστασιάδης, το λέει συνέχεια, γνωρίζει καλά ποιο είναι ένα από τα μεγάλα δικά του προβλήματα, αλλά φυσικά και του ΠΑΟΚ. Πώς το είπε προχθές… «παρακαλάω την Παναγιά να μην τρελαθώ».

Η αποθέωση των περασμένων ημερών μετά τον θρίαμβο του Δικεφάλου στο Καραϊσκάκη, όσο λογική και αναπόφευκτη  κι’ αν ήταν, έκανε μεγάλο κακό στην συγκέντρωση και στη νοοτροπία  των παικτών του ΠΑΟΚ, αλλά και στον ίδιο τον Αναστασιάδη.

Ο ΠΑΟΚ στην Ξάνθη αποτέλεσε τον ορισμό της αφέλειας! Βλακωδώς η ομάδα του Αναστασιάδη, έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να βάλουν τέσσερα γκολ σε πέντε ή έξι τελικές προσπάθειες! Σε ένα παιχνίδι που έγινε σε κάκιστο αγωνιστικό χώρο, οι γηπεδούχοι ήξεραν τις παγίδες που έπρεπε να ξεπεράσουν και αυτό που στόχευσαν, αυτό τους βγήκε. Κατάφεραν να βρουν τον ΠΑΟΚ ανοργάνωτο και να τον παίξουν στην κόντρα. Σε αυτό το γήπεδο, ένας οργανωμένος ΠΑΟΚ ούτε γκολ θα δέχονταν, ούτε φάση.

Το γεγονός βέβαια ότι η Ξάνθη προηγήθηκε στις αρχές και των δύο ημιχρόνων έπαιξε σημαντικό ρόλο. Το βάρος της δημιουργίας έπεσε στον ΠΑΟΚ, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο ήταν δυνατός, σοβαρός και πειθαρχημένος. Παρά τις δυσκολίες στην κυκλοφορία, έβγαλε λίγες- καλές επιθέσεις, ισοφάρισε και δεν κινδύνευσε στην άμυνα.
Στην επανάληψη η Ξάνθη προηγήθηκε και πάλι στην πρώτη φάση και εκεί ο ΠΑΟΚ σκόρπισε…
Ένας από τους λόγους, ήταν και οι απροσδόκητες αλλαγές του Αναστασιάδη. Ο οποίος βγάζει από το γήπεδο τον καλύτερό του αμυντικό μέσο (Κάτσε) την στιγμή μάλιστα που δεν έχει και τον Τζιόλη στο κέντρο, αλλά βγάζει και τον πιο εύστοχο παίκτη του πρωταθλήματος, τον Αθανασιάδη που και πάλι στο πρώτο μέρος βρήκε δίχτυα και φυσικά έχει αυτοπεποίθηση.
Και στο Καραϊσκάκη ο Αναστασιάδης έκανε τις απρόσμενες αλλαγές (το σημειώσαμε ότι η σύνθεση που τελείωσε το ματς δεν ήταν για πανηγυρισμούς αλλά για προβληματισμό) και κέρδισε, γιατί… μπάλα είναι και ο αντίπαλος είναι σε κακή κατάσταση.  Χθες, όντας ανεβασμένος από την περασμένη επιτυχία, κάνει και πάλι το απρόσμενο (και το λανθασμένο ποδοσφαιρικά) και φυσικά τιμωρείται. Ο ΠΑΟΚ του δευτέρου ημιχρόνου είχε την πιο απείθαρχη εικόνα της χρονιάς και φυσικά το πλήρωσε.
Το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα. Πρώτα για όσους είναι εντός ομάδας, μετά και για όλους τους υπόλοιπους: Όποιος θέλει να κάνει κακό στον ΠΑΟΚ.. θα του λέει συνέχεια μπράβο...

* Τελικά οι μόνοι στην Ελλάδα που κατάλαβαν στο 100% το μέγεθος της αγωνιστικής κρίσης που περνάει ο Ολυμπιακός, ήταν οι Μπέγκος, Αμυγδαλής και Ζωγράφος. Κάποτε ο Μάνταλος ήταν για τις δύσκολες εκτός έδρας αποστολές…
* Δηλαδή και τώρα που αυτό το ματς του Σαββάτου έληξε 2-2 δεν πρέπει να γίνει κουβέντα για όσα σφύριξε ο Μάνταλος; Πάλι δεν έγινε τίποτα; Πάλι αποδόθηκε η γνωστή Ελληνική ποδοσφαιρική δικαιοσύνη; Αλλά που χάθηκε η ντροπή για να την βρουν αυτοί;
* Κακώς στο περασμένο blog έπεσε το βάρος στα… της διαιτησίας. Άλλο ήταν το κύριο θέμα και είχε να κάνει με όσους ακόμη στηρίζουν το κύκλωμα και (ακόμη και τώρα) προσπαθούν να αποκρύψουν την αλήθεια και τα γεγονότα. Εκτός κι’ αν η δίωξη είναι ένα ψέμα…
* Ότι και αν έγινε σήμερα για τον ΠΑΟΚ, η λέξη και η έννοια «φαβορί» για τον τίτλο και ενώ απομένουν 22(!!) παιχνίδια είναι αστεία. Όποιος χρίζει φαβορί μία ομάδα με τόσους λίγους παίκτες που ξέρουν από πρωταθλητισμό (σε αυτό ειδικά το πρωτάθλημα) είναι βέβαιο ότι κοροϊδεύει τον κόσμο.  
* Ο ΠΑΟΚ έχει τελικό την Πέμπτη. Το πιο μεγάλο παιχνίδι της χρονιάς μέχρι τώρα…  
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: