Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Με 11 Εουσέμπιο πώς να χάσει η Μπενφίκα;

Με 11 Εουσέμπιο πώς να χάσει η Μπενφίκα; Μέσα σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα λόγω του θανάτου του Εουσέμπιο, η Μπενφίκα έχοντας έντεκα τέτοιους στο γήπεδο (!), νίκησε 2-0 την Πόρτο στο μεγάλο πορτογαλικό ντέρμπι.

Κάποτε με την παρουσία του στο γήπεδο ο Εουσέμπιο έκρινε τέτοια ματς. Στη συνέχεια, ο μεγαλύτερος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών βρισκόταν στις εξέδρες του «Ντα Λουζ» παρακολουθώντας τις προσπάθειες των διαδόχων του. Το φετινό ντέρμπι κόντρα στην Πόρτο μετά το θάνατό του, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο «μαύρος πάνθηρας» δεν ήταν εκεί.

Ως ύστατο φόρο τιμής, οι παίκτες της Μπενφίκα αγωνίστηκαν έχοντας το όνομά του γραμμένο στις φανέλες του και αυτό από μόνο του αποδείχτηκε το τέλειο «ντόπινγκ» ηθικού για τους «αετούς».

Παίζοντας, λοιπόν και γι’ αυτόν, οι γηπεδούχοι πήραν το ντέρμπι με σκορ 2-0, χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Ροντρίγκο (13’) και Γκαράι (53’) και κατάφεραν έτσι να πιάσουν την Πόρτο στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι «δράκοι» έπαιξαν με παίκτη λιγότερο στο τελευταίο τέταρτο λόγω αποβολής του Ντανίλο, αλλά και πριν -στα ίσια- δεν μπόρεσαν να κάνουν πολλά.

Γιατί, εντάξει, μπορεί κάποτε ο Πούσκας ως τεχνικός του Παναθηναϊκού, να είπε το περίφημο «έντεκα αυτοί, έντεκα κι εμείς», αλλά όταν οι… άλλοι παίζουνε με έντεκα «Εουσέμπιο» καμιά ομάδα δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα!

Πριν το ματς, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του τεράστιου Εουσέμπιο, οι οπαδοί της Μπενφίκα πρόσθεσαν μερικά εντυπωσιακά «κορεό», αλλά τελικά ήταν η απόδοση των παικτών που ήρθε σαν επιστέγασμα ενός αγώνα που αποτέλεσε τον απόλυτο φόρο τιμής σε αυτόν.








Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής της Superliga:


Παρασκευή, 10/01

Μπράγκα – Γκιμαράες 3-0

Σάββατο, 11/01

Ρίο Άβε – Μαρίτιμο 0-0

Εστορίλ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 0-0

Κυριακή, 12/01

Αρούκα – Μπελενένσες 2-0

Ακαντέμικα – Πάσος Φερέιρα 4-2

Μπενφίκα – Πόρτο 2-0

Ολιανένσε – Σετούμπαλ 2-1

Νασιονάλ– Ζιλ Βιθέντε (21:15)
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: