Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Ένας πρώην εναντίον του αήττητου!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επισημαίνει στο blog του στο gazzetta μία από τις ιδιαιτερότητες ενός πολύ δύσκολου αγώνα του Ολυμπιακού, με μία μνεία για Σιόβα, Τσενάμο και… Πάμπλο Γκαρσία.
Το ποδόσφαιρο έχει και άσχημες στιγμές κι ο Σιόβας ήταν άτυχος που γεύθηκε μία τέτοια σήμερα, με το κάταγμα στο δεξί πόδι του σε μία ανύποπτη φάση στην προπόνηση στο Ρέντη. Υπομονή τώρα και πολλή δουλειά στη συνέχεια για την επιστροφή του μετά από αρκετές (οκτώ;) εβδομάδες.
Ο Ολυμπιακός, χωρίς και δεύτερο από τους τρεις βασικούς του σέντερ μπακ, τον Αβραάμ, έχει ένα παιχνίδι από τα δύο-τρία πιο δύσκολα γι΄ αυτόν στο φετινό πρωτάθλημα, που θέλει να το πάρει αήττητος, κόντρα στον Ατρόμητο, μία ομάδα που όχι απλά είναι καλή και δυνατή, αλλά κι αυτή που έχει το πιο ομοιογενές σύνολο από κάθε άλλη στη Λίγκα μας! Είναι η ίδια με πέρσι, με μόλις τρία καινούργια πρόσωπα στο ρόστερ της!
Η δε μεγάλη επιτυχία του Ατρόμητου είναι ότι πήρε το καλοκαίρι λίγους παίκτες που όμως αμέσως τον βοήθησαν. Ο Ούμπιντες, ο Παπαδόπουλος, αλλά κι ο γκολκίπερ Τζενάμο, ενώ λογικά θα πάρει βοήθειες κι από τον Γεωργίου, όταν συνέλθει από το σοβαρό τραυματσμό του.
Να σταθώ λίγο στον Τζενάμο, γιατί πιτσιρικάς ήταν επί μία τριετία στο Ρέντη, χωρίς όμως να «πιάσει». Γεννημένος στη Γερμανία, με ρίζες ελληνικές κι ιταλικές (!), νομίζω πως θα μπορούσε να κάνει καλύτερη καριέρα από αυτή που έκανε. Φέτος, όμως, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και εκτόπισε εύκολα τον διεθνή Σηφάκη από την ενδεκάδα. Μάλιστα, στα 13 παιχνίδια του κάτω από τα δοκάρια του Ατρόμητου, έχει πολύ καλά ποσοστά, αφού στα οκτώ έχει κρατήσει το μηδέν και στα υπόλοιπα πέντε έχει δεχθεί πέντε γκολ, ένα στο καθένα!
Κι επειδή κάτι μου θύμιζε, κοίταξα τα παιχνίδια που έχει δώσει στο παρελθόν κατά του Ολυμπιακού: Προοδευτική-Ολυμπιακός 1-0, Αιγάλεω-Ολυμπιακός 1-1 και Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-1 (Μιραλάς)...
Η παρουσία του φορμαρισμένου Τζενάμο νομίζω ότι θα αποτελέσει μία εξτρά δυσκολία για τον Ολυμπιακό, που έχει να αντιμετωπίσει μία ομάδα που (μου φαίνεται δύσκολο να το πιστέψω, αλλά) βάσει της στατιστικής υπηρεσίας της Λίγκας έχει χάσει 25 κλασικές ευκαιρίες για γκολ, έναντι 13 των ερυθρόλευκων!
Ατού του Ατρόμητου το δυνατό μπάσιμο που κάνει στα παιχνίδια του, πιέζοντας πολύ και πολύ συχνά σκοράροντας στα πρώτα 20-25 λεπτά. Κι η μοναδική φορά που προηγήθηκε ο Ατρόμητος φέτος και έχασε ματς ήταν κόντρα στον…Ολυμπιακό. Αλλά μέσα στο Καραίσκάκη και με τους ερυθρόλευκους να έχουν την τύχη να γυρίζουν το παιχνίδι με δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά.
Γενικά αν φας γκολ από τον Ατρόμητο, θα πρέπει να «απαντήσεις» αρκετά γρήγορα, αν θέλεις να πάρεις αποτέλεσμα. Να προσέξεις κάποια καλά πεντάλεπτά του στα οποία μπορεί να σου κάνει και δύο γκολ (ρωτήστε και τον Παναθηναϊκό) κι αν προηγηθείς εσύ, να έχεις στο νου ότι στα τελευταία λεπτά θα επιχειρήσει γενική επίθεση.
Ασφαλώς, το παιχνίδι εξαρτάται πρωτίστως από τον Ολυμπιακό, πολύ απλά γιατί είναι σαφώς ανώτερος. Αλλά θα πρέπει να είναι έτοιμος για μεγάλη μάχη, πολύ πιο δυνατή από τα τελευταία του παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Παρεμπιπτόντως, για σκεφθείτε ο Ολυμπιακός να έπαιζε στην Ξάνθη, να έχανε 0-1 ως το 87, στο τέλος να έπαιρνε τη νίκη με 2-1 και μετά από τρεις ημέρες να έδεινε δανεικό ένα παίκτη του στην Ξάνθη και να τον πλήρωνε κιόλας για τον δανεισμό του. Καλή ώρα ο ΠΑΟΚ τον Πάμπλο Γκαρσία…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: