Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Άνετος στη Ντόρτμουντ ο Παπασταθόπουλος!!

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μίλησε για τη μέχρι στιγμής παρουσία του στη Ντόρτμουντ, για την κρίση στην Ελλάδα, καθώς και για το... αν γελάει ποτέ! Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός παραχώρησε συνέντευξη στην Ruhr Nachrichten, μίλησε για τη μέχρι στιγμής παρουσία του στη Ντόρτμουντ και τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή νιώθει άνετα στους Βεστφαλούς. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην κρίση της χώρας μας και το ρόλο που μπορεί να παίξει το ποδόσφαιρο.
«Νομίζω ότι ο πρώτος γύρος ήταν πολύ καλός. Από την αρχή νιώθω πολύ άνετα σε αυτή την ομάδα και επιβεβαιώνομαι για το ότι ήμουν έτοιμος να έρθω εδώ με βεβαιότητα», είπε αρχικά ο Παπασταθόπουλος.
Στη Βέρντερ ήταν βασικός. Στη Ντόρτμουντ, όμως, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. «Ήξερα ότι ο Ματ Χούμελς και ο Νέβεν Σούμποτιτς είναι πολύ δυνατοί παίκτες, αλλά μίλησα με τον Γίργκεν Κλοπ και ήμουν σίγουρος. Στη Ντόρτμουντ παίζουμε σε τρεις διοργανώσεις και χρειαζόμαστε τρεις δυνατούς κεντρικούς αμυντικούς. Νομίζω ότι κανείς δεν υπολείπεται σε απόδοση».
Σε ερώτηση για το αν είναι στη φύση του να αποτελεί τον ηγέτη σε μια ομάδα, τόνισε: «Μου αρέσει όταν μπορώ να βοηθήσω, αλλά δεν θα πάρω κάποιον συγκεκριμένο ρόλο. Ελπίζω έτσι ο Ματς και ο Νέβεν να επιστρέψουν σύντομα».
Σχετικά με την κρίση στην Ελλάδα και αν νιώθει προνομιούχος, απάντησε: «Είμαι τυχερός, ναι. Προέρχομαι από μια οικογένεια που ποτέ δεν είχε οικονομικά προβλήματα οπότε μπορούσα να ασχοληθώ μόνο με το να γίνω επαγγελματίας. Πολλοί νεαροί άνθρωποι πρέπει να σκέφτονται την οικογένειά τους και να δουλεύουν για αυτό. Εγώ μπορούσα να συγκεντρωθώ μόνο στο ποδόσφαιρο. Ευτυχώς, τώρα μπορώ να παίξω σε αυτό το επίπεδο. Με στεναχωρεί όταν βλέπω φίλους και την δύσκολη οικονομική τους κατάσταση. Ο κόσμο λέει ότι τα χρήματα δεν ειναι τα πάντα στη ζωή. Εύχομαι να μην είχαν αυτές τις ανησχίες».
Όσον αφορά το ρόλο του ποδοσφαίρου στην κοινωνία αυτές τις δύσκολες στιγμές, ο Σωκράτης είπε: «Εμείς οι ποδοσφαιριστές το νιώθουμε, θέλουμε να δίνουμε κάτι στον κόσμο και για αυτό μας ικανοποίησε ακόμα περισσότερο το ότι προκριθήκαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ήταν πιο σημαντικό, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, επειδή ο κόσμος στην πατρίδα μου μπόρεσε να ξεχάσει για λίγο τα προβλήματά του».
Τέλος, ρωτήθηκε αν μπορεί να γελάσει, επειδή πάντα σοβαρός! «Στην πραγματικότητα, αυτό το ακούω συχνά! Είναι όμως αρκετό αυτό για να σας το αποδείξω;», απάντησε ο Έλληνας διεθνής.
Πηγή: Gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: