Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Ο άρχοντας της Θράκης!!

Με MVP τον Κάσες ο Πανθρακικός πήρε το «Ελ Θράκικο» επικρατώντας στην έδρα του, 2-1, της Ξάνθης, που ολοκλήρωσε με εννέα παίκτες το ματς και διαμαρτύρεται -σωστά- για το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων.

Ο άρχοντας της Θράκης!
Το αφεντικό της Θράκης λέγεται... Πανθρακικός! Η ομάδα της Κομοτηνής επικράτησε με σκορ 2-1 στην έδρα της απέναντι στην Ξάνθη με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χοσέ Μαρία Κάσες.

Ο Ισπανός «μεταμορφώθηκε» στο δεύτερο ημίχρονο και με μία ασίστ (στον Τζάνη για το 1-0 στο 69’) και ένα δικό του γκολ στο 79’, για το οποίο σωστά διαμαρτύρονται οι Ακρίτες για οφσάιντ, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Άκη Μάντζιου. Εξαιρετικά στάθηκε στο γήπεδο η Ξάνθη, που βρέθηκε να αγωνίζεται με παίκτη λιγότερο από το 16’ όταν ο Φλίσκας αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα ενός λεπτού.

Η ομάδα του Μάουρερ κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Βάλλα στο 73’ το τέρμα του Τζάνη, όμως είδε τον Κάσες να χρήζεται σκόρερ στο 79’ από αντικανονική θέση. Με εννέα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι Ακρίτες λόγω αποβολής του Παΐτο στο 88’ με απευθείας κόκκινη κάρτα.


To ματς:



Ιδιαίτερα ανοιχτό ήταν το παιχνίδι από το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου. Οι μεσοεπιθετικοί των δύο ομάδων έβρισκαν χώρους στη μεσαία γραμμή με αποτέλεσμα να πλησιάζουν εύκολα την αντίπαλη περιοχή. Ωστόσο, οι ισορροπίες στο ματς άλλαξαν από πολύ νωρίς αφού ο Φλίσκας αντίκρισε σε διάστημα ενός λεπτού δύο κίτρινες κάρτες και στο 16ο λεπτό άφησε την Ξάνθη με παίκτη λιγότερο.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η ομάδα του Ράινερ Μάουρερ αντέδρασε πολύ καλά έπειτα από την αποβολή και εκτός από την πολύ καλή δουλειά στο αμυντικό κομμάτι, η «τριάδα» των Σολτάνι, Μάνταλου και Τριάδη, δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους γηπεδούχους. Στα τελευταία λεπτά πριν το ημίχρονο ο Πανθρακικός κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, προσπάθησε να πιέσει, χωρίς όμως να βρει τις λύσεις για να απειλήσει την εστία του Τσέμα.

Καλύτερα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη. Οι Ακρίτες με «όπλο» τους την σφιχτή άμυνα κατάφεραν να περιορίσουν την μεσοεπιθετική γραμμή του Πανθρακικού, που αδυνατούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα, και απείλησαν με αντεπιθέσεις την εστία του Σέρεμετ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αντιδράσουν μεταφέροντας το παιχνίδι τους στα άκρα και άρχισαν να δημιουργούν περισσότερες φάσεις.

Έτσι, προήλθε και το τέρμα του Τζάνη, όταν ο Κάσες με εξαιρετική πάσα «ξεκλείδωσε» την άμυνα της Ξάνθης και ο Έλληνας επιθετικός έκανε το 1-0 για την ομάδα του Μάντζιου στο 69’. Πριν καλά «κοπάσουν» οι πανηγυρισμοί ο Βάλλας έδωσε τη λύση στην Ξάνθη ισοφαρίζοντας, 1-1, με κοντινό σουτ τέσσερα λεπτά αργότερα (73’). Τελικά, η μπίλια στο ρουλέτα που δημιουργήθηκε το τελευταίο 20λεπτο «έκατσε» στους γηπεδούχους, που με κεφαλιά του Κάσες (από θέση οφσάιντ)στο 79’ πήρε την πολυπόθητη νίκη στο ντέρμπι της θράκης.




Οι συνθέσεις:



Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου (76’ Έμποου), Σαρακατσάνος, Ιγκόρ (64’ Χασομέρης), Ρομέου, Λαδάκης, Ζος, Κάσες (90+3’ Μακρυδημήτρης), Μπαϊκαρά, Τζάνης, Ντιόγγκο

Στον πάγκο: Αθανασιάδης, Καθάριος, Τριανταφύλλου, Μίκουλιτς

Ξάνθη (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Τριάδης, Ντε Γκουζμάν (86 Ράνος), Γούτας, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σολτάνι, Μάνταλος (46’ Βασιλακάκης), Μάρτινς, Σολάρι (65΄ Κάλβο)

Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Μαρίν Σουάρες, Μπέρτος,

Διαιτητής: Ζαχαριάδης

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο ΚομοτηνήςΠηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: