Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

AND THE WINNER IS... PEDOULAKIS!!

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε πάθος μέσα στο παρκέ και η απόδραση από την Βιτόρια, πιστοποίησε με τον καλύτερο τρόπο ότι είναι ΕΔΩ! Ποιος έδωσε το έναυσμα; Ο Αργύρης Πεδουλάκης. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.
AND THE WINNER IS... PEDOULAKIS!
Αναμφίβολα οι παίκτες είναι αυτοί που κάνουν άμυνα, συνεργάζονται και σκοράρουν. Ο Μπράμος ήταν μαζί με τον Ματσιούλις οι πρωταγωνιστές στη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό με 67-59 στον ημιτελικό κυπέλλου Ελλάδας
Οι φοβερές εμπνεύσεις του Διαμαντίδη συνέβαλλαν ώστε ο Παναθηναϊκός να υποτάξει το Μιλάνο (73-57). Ο Λάσμε μαζί με τον Μήτσο, αλλά και οι ανάσες του Κάρι προσέφεραν κατά κύριο λόγο την απόδραση από το άντρο της Λαμποράλ (64-72).
Αλλά αν δεν ήταν ο «Αρτζι», αυτό που άρχισε πριν από 20 μέρες, αυτή η ανοδική πορεία που παρουσιάζουν οι «πράσινοι» και την επιβεβαιώνουν στο παρκέ, δεν θα την βλέπαμε. Διότι εντάξει ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει ακούσει τις μουρμούρες για το κακό ξεκίνημα της ομάδας στην πρώτη φάση και κυρίως για τον τρόπο παιχνιδιού, αλλά πρέπει να του ΠΙΣΤΩΘΕΙ ότι είναι ο άνθρωπος που έχοντας γαλουχηθεί μέσα από την προπονητική, πολλά χρόνια, έβαλε τις ωτοασπίδες του έχοντας και την στήριξη της διοίκησης που περίμενε φυσικά και αποτελέσματα, διατήρησε τα όσα αρνητικά μπορούν να τον βοηθήσουν στην συνέχεια και παρουσίασε το εξής: Μια ομάδα που ξέρει τι θέλει μέσα στο παρκέ, έχοντας λύσεις πολλούς γρίφους, έχοντας τρικ όπως για παράδειγμα η εξαιρετική άμυνα του Γκιστ πάνω στα αντίπαλα γκαρντ και κυρίως ΑΜΥΝΑ. Αυτή την μαγική λέξη που οδήγησε την ομάδα στο περσινό νταμπλ και μια ανάσα από την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Λονδίνου.

Μέσα σε αυτά προσθέστε το μικρότερο ροτέισον, αλλά και επιτέλους το λευκό απουσιολόγιο καθώς ήταν μόλις το δεύτερο παιχνίδι της σεζόν που η ομάδα είχε όλους τους παίκτες στην διάθεσή της. Ο Παναθηναϊκός κερδίζει με το σπαθί του τα παιχνίδια και το ίδιο κάνει και ο Αργύρης Πεδουλάκης χωρίς φυσικά να νιώθει ο ίδιος ότι δίνει κάποια απάντηση. Αλλωστε είχε πει και εκείνος ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη τον Δεκέμβρη. Η σεζόν λοιπόν μόλις άρχισε για τον εξάστερο που ξέρει καλά ότι ο δρόμος είναι μακρύς και δύσβατος, αλλά έχει καλό τιμονιέρη για να τον κρατήσει στην σωστή κατεύθυνση.

Υ.Γ. Ο αγώνας κόντρα στην Εφές την ερχόμενη Παρασκευή είναι ακόμα πιο σημαντικός. Διότι το 3/3 δίνει άλλον αέρα στον Παναθηναϊκό σε αυτό τον όμιλο... φωτιά, οπότε είναι εξίσου σημαντικό να γεμίσει το ΟΑΚΑ, κάτι το οποίο αναμένεται φυσικά να γίνει.

Πηγή: www.superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: