Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Όσο άντεχε ο Νάνο...!

Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για την εικόνα του Παναθηναϊκού κόντρα στον Πανιώνιο, την κατάρρευση στο β` μέρος και γιατί πρέπει στην ομάδα να ασχοληθούν επιτέλους με τα αγωνιστικά της προβλήματα Δεν μαθαίνει από τα λάθη του ο Παναθηναϊκός. Και δεν μαθαίνει για τον απλούστατο λόγο, ότι δεν ασχολείται με αυτά. Σήμερα με τον Πανιώνιο δεν το πλήρωσε, πήρε την νίκη, επέστρεψε στους τρεις βαθμούς, αλλά παρέμεινε σε αγωνιστική κατάσταση που προβληματίζει.
Έχασε εύκολα ένα παιχνίδι ο Παναθηναϊκός στο Αγρίνιο στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου.
Προτίμησε όμως να φάει όλη την εβδομάδα με την μεταγραφή του Πέτριτς παρά να ασχοληθεί -έστω και στο περιθώριό της- με την ομάδα και τα προβλήματα που παρουσίασε με τον Παναιτωλικό.
Αντίθετα, αντί να καλλιεργηθεί ένα κλίμα ανησυχίας, επαγρύπνησης, αυτοκριτικής και έντασης στο ποδοσφαιρικό τμήμα, η εβδομάδα - και κατ΄επέκταση η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο- πέρασε χαλαρά και σε κλίμα ενθουσιασμού κιόλας εν όψει της ένταξης... μετά από είκοσι μέρες του Πέτριτς στην ομάδα.
Δεν ήταν λοιπόν περίεργο το ότι και με τον Πανιώνιο, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε το ίδιο πρόσωπο και κυρίως στο σταθερά ίδιο... κουσούρι, που εμφάνιζε όλο το προηγούμενο διάστημα.
Δηλαδή ένα ανεκτό έως και καλό μερικές φορές πρώτο ημίχρονο, αλλά μια απίστευτη καθίζηση με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Καθίζηση μάλιστα που στο συγκεκριμένο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, κράτησε πολύ περισσότερο από το... καθιερωμένο εικοσάλεπτο, που διαρκούσε στα προηγούμενα παιχνίδια.
Τι γίνεται σ' αυτό το διάστημα στον Παναθηναϊκό;
Το προφανές.
Κατέρρευσε εντελώς το κέντρο του Παναθηναϊκού.
Και μαζί του αποδιοργανώθηκε εντελώς η όποια ανάπτυξη είχε στο πρώτο ημίχρονο.
Είναι επαναλαμβανόμενο και κυρίως διαρκείας αυτό το φαινόμενο για να μην έχει θορυβήσει ακόμα το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού.
Και αν με τον Πανιώνιο δεν το πλήρωσε, το έχει πληρώσει ήδη αρκετές φορές και αν δεν γίνει κάτι πάνω σ' αυτό θα το πληρώσει ακόμα περισσότερο.
Από κει και πέρα, στο δεύτερο ημίχρονο έγινε και κάτι ακόμα που σμπαράλιασε εντελώς την όποια ανάπτυξη παρουσίασε ο Παναθηναίκός στο πρώτο ημίχρονο.
Έπεσαν εντελώς τα δύο πλάγια μπακ του και ειδικά ο Νάνο. Ο Ισπανός ήταν αυτός που έκανε όλο το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο από αριστερά, ενώ αντίστοιχα και ο Μαρινάκης, χωρίς να έχει τα εντυπωσιακά ανεβάσματα και τις φαρμακερές σέντρες του Νάνο, εν τούτοις συμπεριφερόταν σωστά αγωνιστικά σαν πλάγιο μπακ και βοηθούσε συνολικά την ανάπτυξη του Παναθηναϊκού από τα πλάγια.
Όταν πια ο Νάνο είτε κουράστηκε, είτε... παραδόθηκε καθώς με δεδομένη την ανυπαρξία του κέντρου βρισκόταν και αυτός όπως και όλη η αμυντική τετράδα του Παναθηναϊκού εκτεθειμένος απέναντι σε δυο και τρεις αντιπάλους του, έγινε φανερό ότι ο Παναθηναίκός δεν μπορούσε πλέον να απειλήσει από εκεί που ήταν στο πρώτο ημίχρονο το πλέον αδύνατο και ευάλωτο σημείο του Πανιωνίου, δηλαδή τα πλάγια μπακ του.
Κάπως έτσι κύλησε το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, που σαφέστατα θα πρέπει να νοιώθει πολύ παραπάνω από ικανοποιημένος από το τρίποντο που πήρε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.
Από κει και πέρα, είναι και πάλι καθαρά θέμα του ποδοσφαιρικού τμήματος να δει και να επικεντρωθεί επιτέλους στα πραγματικά προβλήματα της ομάδας και να κοιτάξει να τα διορθώσει ή εν πάση περιπτώσει να επέμβει διορθωτικά με οποιοδήποτε τρόπο πάνω σ' αυτά.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: