Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Σεισμός όταν ήρθε στην Ελλάδα αυτός ο παικταράς!!

"Σκυλίσια Μέρα" με έναν τεράστιο παίκτη του μπάσκετ που γεννήθηκε σαν σήμερα και προκάλεσε πάταγο όταν ήρθε στην Ελλάδα για να φορέσει τη φανέλα ελληνικής ομάδας.
Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1960. Έγινε μεγάλο αστέρι του ΝΒΑ κι ένας από τους πιο θεαματικούς μπασκετμπολίστες.
Ο Ντομινίκ Γουίλκινς αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Τζώρτζια κι έκανε μεγάλη καριέρα στους Ατλάντα Χόουκς, ενώ πέρασε κι από τους Κλίπερς, αλλά και τους Σέλτικς.
Τη σεζόν 1985-1986 με 30,3 πόντους μ.ο. αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ.
Η απόκτησή του από τον Παναθηναϊκό το 1995 ήταν ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στον χώρο του μπάσκετ τόσο διεθνώς, όσο και για την χώρα μας. Προκλήθηκε πάταγος!
Με τα μαγικά του χέρια έβαζε το ένα καλάθι μετά το άλλο, με μ.ο. 20,9 π. ανά αγώνα, ενώ οι πράσινοι κατέκτησαν την Ευρωλίγκα γράφοντας ιστορία. Ο Ντομινίκ Γουίλκινς απέδειξε για μια ακόμα φορά πόσο μεγάλος παίκτης ήταν.
Φυσικά, έχει γράψει ιστορία και με κάτι άλλο. Με τις ατέλειωτες θεαματικές στιγμές που έχει προσφέρει στους διαγωνισμούς καρφωμάτων στα Ολ Σταρ του ΝΒΑ.
Το 1994, τέλος, με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο Μουντομπάσκετ του Καναδά. Από το 2006 είναι μέλος του Χολ οφ Φέιμ.


 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: