Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

«Πελάτης» του!!

Στις πέντε νίκες σε έξι ματς κόντρα στον Πλατανιά έφτασε ο Αστέρας, ο οποίος καθοδηγούμενος από έναν καταπληκτικό Καράσκο έφτασε στο 3-0 πραγματοποιώντας ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια.

«Πελάτης» του!
Σε περίπατο μετέτρεψαν οι Αρκάδες την αναμέτρηση με τον Πλατανιά, έχοντας ως κορυφαίο τον Καράσκο, που άνοιξε το σκορ στο 19, ενώ ακολούθησαν τα τέρματα των Σανκαρέ (45’) και Χουάνμα (50’). Εντυπωσιακοί για μια ώρα οι γηπεδούχοι, έδειξαν πως ξεπέρασαν γρήγορα τη βαριά ήττα στον αγώνα Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό, σε ένα ματς στο οποίο δεν υπήρξε ούτε ένας παίκτης της ομάδας που να υστέρησε.

Κανείς δεν ξεχώρισε από το ναυάγιο των Κρητικών, λίγα πράγματα από Ινκουμ και Βλαχοδήμο στο ντεμπούτο τους για το συγκρότημα του Νίκου Αναστόπουλου.

Το ματς


Το ζητούμενο για τον Αστέρα Τρίπολης κόντρα στον Πλατανιά ήταν να αποδείξει πως η βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο αποτέλεσε απλά μια παρένθεση. Επομένως, οι Αρκάδες μένουν απολύτως ικανοποιημένοι από την εμφάνιση και τη νίκη κόντρα στην ομάδα των Χανίων, αφού συνδύασαν θέαμα και αποτελεσματικότητα, όπως μαρτυρά το τελικό 3-0.

Οι φιλοξενούμενοι… βοήθησαν όσο μπορούσαν τους παίκτες του Στάικου Βεργέτη να τα καταφέρουν αφού σχεδόν για ολόκληρο το πρώτο μέρος, απλά παρακολουθούσαν διακριτικά τους αντιπάλους τους. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που ακόμη και οι Σανκαρέ, Γκοϊάν (οι δύο κεντρικοί αμυντικοί του Αστέρα δηλαδή) ήταν σε θέση να φτιάχνουν παιχνίδι ελλείψει υποτυπώδους -έστω- πίεσης.

Το πρώτο μέρος εξελίχθηκε σε διαρκή επιθετικό μονόλογο των γηπεδούχων και σε προσωπική μονομαχία μεταξύ Καράσκο και Γερωγαλλίδη. Το 2-0, σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο 45λεπτο, φανερώνει εύκολα ποιος επικράτησε σε αυτήν… Ο Καράσκο πέτυχε ένα γκολ, είχε 2-3 πολύ καλές ατομικές ενέργειες και ήταν αναμφισβήτητα ο κορυφαίος της ομάδας του που στο τέλος του ημιχρόνου και την καρφωτή κεφαλιά του Σανκαρέ κλείδωσε οριστικά και αμετάκλητα το ματς.

Κι αν κάποιος σκέφτηκε πως με ένα ημίχρονο να απομένει ακόμη, θα ήταν υπερβολή να λέγαμε πως το παιχνίδι είχε κριθεί, δεν χρειάστηκε να περάσει ούτε ένα πεντάλεπτο για να αναθεωρήσει. Σε μια υποδειγματική αντεπίθεση οι Ντε Μπλάσις, Καράσκο και Χουάνμα απέδειξαν πως καμιά φορά το… ταγκό χορεύεται και με… τρεις, από τη συνεργασία τους προήλθε άλλο ένα γκολ και πλέον το μόνο που απέμενε να έχει ενδιαφέρον στο ματς ήταν το αν και πότε θα απαντούσε με κάποια διορθωτική κίνηση ο Νίκος Αναστόπουλος, αλλά και ο… έλεγχος των νεοφερμένων στον Πλατανιά, Ινκουμ και Βλαχοδήμου.

Ο «μουστάκιας»… μίλησε μέσω των αλλαγών του μόνο όταν όλα είχαν τελειώσει, ενώ σε ό,τι αφορά την παρουσία των νεοφερμένων, είναι αρκετό να πει κανείς πως από ένα τέτοιο… ναυάγιο, όπως αυτό του Πλατανιά, δύσκολα ανασύρεις… επιζώντες, δηλαδή διακριθέντες, είτε αγωνίστηκαν βασικοί (όπως ο Γκανέζος), είτε… μισαωράκι , όπως ο δανεικός από τον Ολυμπιακό ακραίος επιθετικός.




Οι συνθέσεις των ομάδων:


ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Λούι, Κοντοές, Σανκαρέ (82’ Ζαραδούκας), Γκοϊάν, Ουσέρο, Ζησόπουλος, Μουνάφο (68’ Σέτι), Χουάνμα, Ντε Μπλάσις, Καράσκο (76’ Μπακασέτας).

Στον πάγκο: Γεωργακόπουλος, Γκρατσίνι, Κάφα, Τσαμπούρης.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Γεωργαλλίδης, Ινκούμ, Δημήτρης, Φερνάντες, Αγκιλέρα, Τετέ, Μενδρινός (85’ Σιώπης), Μπέλιτς (82’ Μπεριαν), Τόρες, Κάταϊ, Γουνδουλάκης (62’ Βλαχοδήμος).

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Ντεντάκης, Τσοντάκης, Σούκιας. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: