Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Οριόλ: "Δεν τα παρατάμε"


Ο Ισπανός αμυντικός του Άρη και σκόρερ της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος στην Καβάλα, Οριόλ Λοθάνο Φαράν, σε συνέντευξή του στον ΑΡΗΣ FM 92,8 αναφέρθηκε τόσο στον ίδιο και το πώς αισθάνθηκε για το γκολ που σημείωσε και όχι μόνο όσο και για την σημασία της νίκης.Ο αμυντικός του Άρη στα πρώτα του λόγια στάθηκε στο τέρμα που σημείωσε και στα συναισθήματά του λέγοντας: "Ένιωσα πολύ χαρούμενος εκείνη τη στιγμή, αλλά ένιωθα έτσι και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με την απόδοση της ομάδας. Πήραμε τους βαθμούς της νίκης και με χαροποίησε ιδιαίτερα η συνολική εικόνα μας".Σχετικά με το αποτέλεσμα της αναμέτρησης ο 29χρονος ποδοσφαιριστής τόνισε: "Γνωρίζαμε ότι για εμάς θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, το πρώτο της αγωνιστικής, σε μία δύσκολη έδρα και απέναντι σε μία καλή ομάδα. Συγκεντρωθήκαμε και μετουσιώσαμε σε πράξη τις οδηγίες του κ. Κούπερ και αυτό φάνηκε από το αποτέλεσμα του αγώνα. Το σκορ θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο, καθώς κάναμε ευκαιρίες, αλλά δεν καταλογίστηκε και το πέναλτι που κέρδισε ο Χαβίτο.

Είναι σημαντικό να ξεκινάς με νίκη, αλλά είχαμε και την κατάλληλη ψυχολογία από την πρόκρισή μας στους ομίλους κι αυτό ήταν που διαχειριστήκαμε λίγες ημέρες μετά. Το πιο σημαντικό είναι να βρούμε μια σταθερότητα, η οποία, όμως, θα έρθει παιχνίδι με παιχνίδι"
.

Για την άμυνα του Άρη και αν αυτή μπορεί να αντεπεξέλθει ικανοποιητικά σε όλες τις υποχρεώσεις της ομάδας, ο Ισπανός δήλωσε: "Η ομάδα έχει πολύ καλό αγωνιστικό προφίλ. Όταν μιλάμε για αμυντική λειτουργία μιας ομάδας αυτή ξεκινάει από την επίθεση, συνεχίζεται στα αμυντικά χαφ και φτάνει σε εμάς. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα αμυντικό σχήμα που θα ανταποκρίνεται σε όλες τις απαιτήσεις".

Ερωτηθείς για το πώς αισθάνεται που αγωνίζεται εκτός Ισπανίας και για το αν προσαρμόστηκε, απάντησε: "Ήταν πολύ δύσκολο να εγκλιματιστώ εκτός Ισπανίας και παρά τις ευνοϊκές συνθήκες που αντιμετώπισα, μου πήρε καιρό η προσαρμογή. Βρήκα το Χαβίτο και το Ναφτί, αλλά γενικά δεν ήταν εύκολο να συνηθίσω. Η χθεσινή μου απόδοση είναι μόνο η αρχή και μόλις εγκλιματιστώ τελείως θα βγάλω το καλύτερό μου πρόσωπο".

Ο Οριόλ Λοθάνο μίλησε και για την πρόκριση του Άρη στους ομίλους του Europa League, αλλά και για τους αντιπάλους που θα κληθεί να αντιμετωπίσει σημειώνοντας: "Με σκληρή δουλειά και κόπο πετύχαμε την είσοδο στους ομίλους και τώρα θα τα παρατήσουμε; Δεν υπάρχει περίπτωση. Σίγουρα, υπάρχουν μεγάλα ονόματα απέναντί μας, αλλά είμαστε έτοιμοι για τον πρωταγωνιστικό μας ρόλο. Τα ματς κρίνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μέσα σε 90 λεπτά, επομένως, θα αγωνιστούμε με όση δύναμη διαθέτουμε".

Τέλος, για τους οπαδούς του Άρη, που είχε την δυνατότητα να ζήσει πολύ έντονα στα πρώτα ματς της σεζόν, σχολίασε: "Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους ευχαριστούμε για την ώθησή τους. Η βοήθειά τους είναι συγκλονιστική και τους νιώθουμε πάντα δίπλα μας. Εμείς πρέπει να τους ανταποδίδουμε αυτή τη στήριξη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: