Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Γκαρσία: «Στο μυαλό μου πάντα ο Άρης»

Γκαρσία: «Στο μυαλό μου πάντα ο Άρης»

Ο Νάτσο Γκαρσία μίλησε σήμερα από την Κύπρο στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή Revolution για τη νέα του ομάδα, την Ανόρθωση, αλλά φυσικά και για τον Άρη. Αρχικά αναφερόμενος στο καλό ξεκίνημα της ομάδας του στο Κυπριακή πρωτάθλημα (σ.σ. νίκησε 3-2 την Αλκή) τόνισε: «Ήταν μία δύσκολη νίκη προς το τέλος ειδικά. Όμως τα καταφέραμε και αυτό έχει σημασία».

Για το Κυπριακό πρωτάθλημα και τις διαφορές του από το ελληνικό υπογράμμισε: «Σίγουρα το Κυπριακό πρωτάθλημα παρά τα μεγάλα βήματα που έχει κάνει δεν έχει το επίπεδο του ελληνικού. Υπάρχουν βέβαια οι τρεις μεγάλες ομάδες, η Ανόρθωση, η Ομόνοια και ο ΑΠΟΕΛ που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Πάντως το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ένα επίπεδο πιο πάνω. Το Κυπριακό βέβαια είναι πολύ ανταγωνιστικό. Οι τρεις ομάδες που ανέφερα έχουν ενισχυθεί αρκετά και νομίζω ότι φέτος θα είναι απολαυστική χρονιά».

Για τις καιρικές συνθήκες στην Κύπρο είπε χαμογελώντας: «Νόμιζα ότι στην Θεσσαλονίκη τα είδα όλα όμως στην Κύπρο οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές».

Για τον λόγο που αποχώρησε από τον Άρη, ο Βολιβιανός μέσος εξήγησε: «Ήταν πολύ απλός ο λόγος. Ήξερα ότι θα έχω λ΄γιες ευκαιρίες στον Άρη. Ο Γκιγιέρμο Όγιος με πήρε τηλέφωνο, μου είπε ότι θα έχω παιχνίδια στα πόδια μου και ελπίζω ότι τώρα θα βρω και πάλι τον καλό μου εαυτό και θα φθάσω στο επίπεδο που βρισκόμουν πριν λίγα χρόνια στον Άρη».

Δικαιολογώντας την βεβαιότητα για τις… λίγες ευκαιρίες που θα είχε στον Άρη, ο Νάτσο εξήγησε: «Είχα μιλήσει με τον κ. Κούπερ και μου είπε κάτι τέτοιο όμως το αντιλαμβανόμουν και εγώ με τις κινήσεις που έβλεπα ότι είχε κάνει η ομάδα. Εξάλλου και για μένα θα ήταν δύσκολα τα πράγματα γιατί τους τελευταίους μήνες δεν έπαιζα και είχα χάσει τον αγωνιστικό μου ρυθμό. Έτσι πήρα την απόφαση να πάω στην Κύπρο. Τώρα θα δουλέψω με τον κ. Όγιος που είναι ένας καλός προπονητής και δουλεύει μεθοδικά. Πιστεύω ότι θα βελτιωθώ».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Άρη μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού του τόνισε: «Αυτό σκέφτομαι πάντα και εγώ. Στην Ανόρθωση έχω παίξει ήδη πέντε παιχνίδια, τέσσερα ευρωπαϊκά και ένα 90λεπτο στην Κύπρο. Έχω βρω τον ρυθμό μου. Έχω δύο ακόμη χρόνια συμβόλαιο με τον Άρη. Θέλω να φθάσω και πάλι σε ένα καλό επίπεδο, ώστε με την βοήθεια του Θεού να επιστρέψω και πάλι στον Άρη».

Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που αντιμετώπισε και αποκλείστηκε η Ανόρθωση είπε: «Πρόκειται για μία εξαιρετική ομάδα. Ήταν γεμάτη σε όλες τις γραμμές της και είχαν απίστευτη ισορροπία. Εμείς τα δώσαμε όλα όμως η διαφορά ήταν μεγάλη».

Για την επιτυχία του Άρη, να περάσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ο Νάτσο Γκαρσία είπε: «Πάντα παρακολουθώ τον Άρη αφού είναι η ομάδα μου. Χάρηκα πολύ για την πρόκριση και πληροφορήθηκα φυσικά και την κλήρωση. Χαίρομαι πολύ και για τα παιδιά, τον Σηφάκη, τον Ρονάλντο Γκιάρο, τονΧαβίτο και τα άλλα παιδιά που είχαμε εξαιρετική σχέση και θα χαρούν αυτά τα ευρωπαϊκά ματς. Ξέρω πόσο θα τα ευχαριστηθεί και ο κόσμος αυτά τα παιχνίδια. Τα παιδιά άξιζαν να πετύχουν αυτή την πρόκριση και εύχομαι να πάνε καλά και στους ομίλους. Προσωπικά πρέπει να ευχαριστήσω τον Άρη που μου χάρισε ανάλογες στιγμές».

Για το αν ήθελε να ζήσει αυτά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και την ατμόσφαιρα του «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Νάτσο απάντησε: «Έχω ζήσει τέτοια μεγάλα παιχνίδια, όπως για παράδειγμα με την Σαραγόσα, την Μπράγκα, τον Ερυθρό Αστέρα ή ακόμη και το παιχνίδι με την Μπάγερν έστω κι αν είχαμε βαριά ήττα. Θυμάμαι πολύ καλά την ατμόσφαιρα και εύχομαι ο Άρης να έχει μία μεγάλη χρονιά. Να προκριθεί από τον όμιλο όσο δύσκολο κι αν είναι. Όμως υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές, «καυτό» γήπεδο, καλός προπονητής και να ξέρουν όλοι στον Άρη ότι υπάρχει και ένας ακόμη φίλαθλος της ομάδας εδώ στην Κύπρο που θα εύχεται ολόψυχα την πρόκριση και στην επόμενη φάση».

Για το αν είναι ο ίδιος ευχαριστημένος με όσα έδωσε στην ομάδα του Άρη τόνισε: «Κατά ένα μεγάλο μέρος είμαι ευχαριστημένος. Τα τελευταία δύο χρόνια όμως δεν κατάφερα να βρίσκομαι στο επίπεδο που θα ήθελα. Όμως τα έδινα όλα και κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο Νάτσο Γκαρσία δεν έδινε όλο τον εαυτό του στο γήπεδο. Εκεί στηρίζεται η αγάπη από τον κόσμο και αυτό δεν αλλάζει. Προσωπικά ευχαριστώ και τον κόσμο και την διοίκηση για την αγάπη και την στήριξη που είχα αυτά τα χρόνια και χαίρομαι πραγματικά που έπαιξα σε μία ομάδα όπως ο Άρης. Χαίρομαι πολύ που υπάρχουν οπαδοί που με θυμούνται. Ο Άρης είναι το σπίτι μου. Έζησα μεγάλες στιγμές και η φιλοδοξία μου είναι κάποια μέρα να επιστρέψω αρκεί να είμαι στην φόρμα και το επίπεδο που θέλω».

Για το αν ο Άρης μπορεί φέτος να κάνει ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με την περσινή σεζόν, ο Βολιβιανός δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό ότι ο Άρης ξεκίνησε με νίκη. Ο χρόνος θα δείξει αν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω. Μακάρι να διεκδικήσει και το πρωτάθλημα και το κύπελλο αφού το θέλει πολύ ο κόσμος. Χρειάζεται πολύ και καλή δουλειά. Κάτι που γίνεται και από τους παίκτες και από την διοίκηση και από τον προπονητή, που επειδή δούλεψα μαζί του μπορώ να πιστοποιήσω ότι είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Οι επιτυχίες μπορούν να έρθουν από αυτόν τον Άρη. Προσωπικά εύχομαι να έχει μία εξαιρετική σεζόν και να φθάσει όσο ψηλότερα γίνεται κατακτώντας και έναν τίτλο. Στέλνω καρδιακές ευχές στον κόσμο του Άρη και εύχομαι να βρεθεί και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: