Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Φιλομένο: «Ο Δερμιτζάκης μας έκανε πιο επιθετική ομάδα»

Φιλομένο: «Ο Δερμιτζάκης μας έκανε πιο επιθετική ομάδα»

Ο Λούσιο Φιλομένο μίλησε σήμερα στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis» για το καλό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αλλά και για πολλά ακόμη θέματα. «Είχαμε πολύ ισχυρό κίνητρο να κερδίσουμε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και αυτό ξεπέρασε την όποια κούραση είχαμε από τον αγώνα με την Φενέρμπαχτσε» τόνισε ο Αργεντινός επιθετικός που χαρακτήσε τεράστια εμπειρία τον αγώνα κόντρα στην Τουρκική ομάδα. «Ήμασταν λίγο νευρικοί και φοβερά ανυπόμονοι πριν την έναρξη του αγώνα. Ξέραμε πόσο άξιζε η ομάδα μας και ο κόσμος αυτή την πρόκριση. Την πήραμε δίκαια κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα όπως η Φενέρμπαχτσε. Παίξαμε πολύ καλά και μετά το τέλος του αγώνα ήμασταν σίγουρα πιο ήρεμοι και ευτυχισμένοι. Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα αφού όλοι θέλαμε και την πρόκριση μέσα στην Κωνσταντινούπολη και την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ».

Για το αν τους έμεινε παράπονο για τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ τόνισε: «Οπωσδήποτε αφού δείξαμε ότι μπορούσαμε να αποκλείσουμε τον Άγιαξ. Αποκλειστήκαμε με δύο ισοπαλίες. Το ένιωσα και πέρυσι αυτό το συναίσθημα όταν είχαμε αποκλειστεί από την Χέρενφεν επειδή είχε σκοράρει στην Τούμπα. Για μένα είναι πολύ άδικο αυτό το σύστημα και αν ήταν στο δικό μου χέρι θα το άλλαζα. Θέλω να περνούν οι ομάδες που κερδίζουν».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δημιουργεί πολλές ευκαιρίες και έχει σκοράρει εννέα φορές σε τέσσερα ευρωπαϊκά και ένα παιχνίδι πρωταθλήματος ο Φιλομένο τόνισε: «Ο Παύλος Δερμιτζάκης μας έχει κάνει πιο επιθετική ομάδα. Εγώ είμαι από την Αργεντινή και έχω συνηθίσει τις ομάδες να παίζουν επιθετικά. Όμως προσαρμόστηκα στα ελληνικά δεδομένα όπου οι ομάδες παίζουν συνήθως με έναν επιθετικό. Ο κ. Δερμιτζάκης φαίνεται όμως ότι έχει άλλη φιλοσοφία. Έπαιξε επιθετικά στην Κωνσταντινούπολη και είδατε πόσες ευκαιρίες δημιουργήσαμε ενώ πετύχαμε αρκετά γκολ και με τον Άγιαξ και με τον Πανσερραϊκό. Έχουμε γίνει πιο επιθετική ομάδα. Ο κ. Δερμιτζάκης είναι ικανότατος προπονητής και αυτό φάνηκε και από τις αλλαγές που έκανε στο χθεσινό παιχνίδι. Ξέρει να διατηρεί τις ισορροπίες στην ομάδα».

Για τις δυσκολίες του καλοκαιριού είπε: «Είχαμε σίγουρα ένα δύσκολο καλοκαίρι με τις αλλαγές προπονητών και την αποχώρηση του Ζήση Βρύζα. Όμως εκεί είναι το μυστικό για μία ομάδα. Να μένει ενωμένη και συγκεντρωμένη στο στόχο της. Κατά την άποψη μου σε αυτό βοήθησε πολύ η παρουσία του Παύλου Δερμιτζάκη αλλά και τα θετικά αποτελέσματα που πάντοτε παίζουνε μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία μίας ομάδας. Φυσικά και η στήριξη του κόσμου που είναι μεγάλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: