Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

3η αγ.: Παραμένει στην κορυφή η Πόρτο, απο κοντά και η Μπράγκα


Με νίκες συνέχισαν οι πρωτοπόροι στην Πορτογαλία, Πόρτο και Μπράγκα στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι "δράκοι" επικράτησαν με 2-0 εκτός έδρας της Ρίο Άβε, ενώ η Μπράγκα επιβλήθηκε εντός έδρας της Μαρίτιμο με 1-0.

Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας, Πάσος Φερέιρα και Πορτιμονένσε, μετά από ένα χορταστικό ματς αναδείχτηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2, η Μπέιρα Μαρ επικράτησε με 2-1 της Ακαντέμικα, ενώ τέλος η Ολιαλένσε επιβλήθηκε με 1-0 της Λεϊρία.

Τους πρώτους της βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα κατάφερε να πάρει η Μπενφίκα, η οποία επικράτησε 3-0 της Σετούμπαλ στο "Ντα Λουζ", παρά το γεγονός ότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 22' λόγω αποβολής του Ζούλιο Σέζαρ.

Οι "αετοί" άνοιξαν μόλις στο 4' με τον Όσκαρ Καρντόσο, ωστόσο 18 λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν από τα έντεκα βήματα (ο Σέζαρ υπέπεσε σε πέναλτι με αποτέλεσμα να αποβληθεί). Ο Ούγκο Λεάλ, όμως, δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Ρομπέρτο (μπήκε στο ματς στην θέση του Σάλβιο και έτσι το 1-0 παρέμεινε.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τη Σετούμπαλ, ο Λουιζάο διπλασίασε τα τέρματα της Μπενφίκα στο 44', βάζοντας τις βάσεις για την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, η οποία "κλειδώθηκε" από τον Αϊμάρ στο 57'.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας η Γκιμαράες επικράτησε με 3-1 και ανατροπή της Νασιονάλ, εκτός έδρας, χάρη σε χατ-τρικ του Τοσκάνο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:

Σάββατο (28/8)

Νασιονάλ - Γκιμαράες 1-3
Μπενφίκα - Σετούμπαλ 3-0

Κυριακή (29/8)

Πάσος Φερέιρα - Πορτιμονένσε 2-2
Μπέιρα Μαρ - Ακαντέμικα 2-1
Μπράγκα - Μαρίτιμο 1-0
Ολιαλένσε - Λεϊρία 1-0

Ρίο Άβε - Πόρτο 0-2

Δευτέρα (30/8)

Ναβάλ - Σπόρτινγκ (22:15)

Δεν υπάρχουν σχόλια: