Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Τρίκαλα-ΠΑΟΚ 78-80

Νίκησε και τους «χειρουργούς», Τρίκαλα-ΠΑΟΚ 78-80

Μετά από ένα περιπετειώδες παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ νίκησε στα Τρίκαλα την τοπική ομάδα με 80-78, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας μπάσκετ. Ταυτόχρονα, ο Δικέφαλος νίκησε και τους διαιτητές, οι οποίοι είχαν μια κακή διαιτησία, αδικώντας προκλητικά και κατάφωρα την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που κατέκτησε την τρίτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.
Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ με σφιχτή άμυνα κατάφερε να πάρει μια διαφορά 8 πόντων στο ημίχρονο, 30-38.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου συνέχισε την εξαιρετική άμυνα και έχοντας λύσεις στην επίθεση προηγήθηκε μέχρι και με 17 πόντους, 46-63. Όμως, στην τελευταία περίοδο, οι Τρικαλινοί έκαναν αντεπίθεση διαρκείας και συνεπικουρούμενοι από την τραγική διαιτησία, που έπαιξε έδρα, κατάφεραν να καθηλώσουν τους φιλοξενούμενους. Έτσι, μείωσαν συνεχώς τη διαφορά, έως ότου ισοφάρισαν σε 74-74. Στο τελευταίο λεπτό, το ματς οδηγήθηκε στις βολές, με τους «ασπρόμαυρους» τελικώς να είναι ψύχραιμοι και να παίρνουν μια σημαντική νίκη, έτσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση.
Δεκάλεπτα: 22-20, 30-38, 46-63, 78-80.
Διαιτητές: Σπυρίδωνος, Παπαδημητρίου, Ψαριανός.

Ένταση και δακρυγόνα

Ένταση δημιουργήθηκε έξω από το κλειστό γήπεδο των Τρικάλων, καθώς δεν επιτράπηκε η είσοδος σε φιλάθλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι ταξίδεψαν στη θεσσαλική πόλη με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα… Οι φίλοι του Δικεφάλου προσπάθησαν να εισέλθουν στο γήπεδο, αλλά απωθήθηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας, που χρησιμοποίησαν και δακρυγόνα. Η αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε πέρασε και εντός του κλειστού, με συνέπεια να διακοπεί για μερικά λεπτά το παιχνίδι, έως ότου καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: