Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Ένα 3-2 που ζυγίζει σαν κούπα!!

«Ντου από Παντού» με μπασκετικό θέμα αυτή τη φορά και, βέβαια, λίγες ώρες πριν τον 5ο τελικό για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Πού... κολλάνε ο Άρης και ο ΠΑΟΚ;
Εγώ μπασκετικός δεν είμαι. Δεν σκαμπάζω, δηλαδή, και πολλά από τεχνικές λεπτομέρειες στο άθλημα. Και το παραδέχομαι ευθαρσώς για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις. Δεν είμαι ειδικός.
Από Άρη – ΠΑΟΚ
Από εκεί και πέρα, όμως, και ματσάκια παρακολουθώ κι έχω μνήμες εδώ και δεκαετίες, από τις χρυσές εποχές κιόλας των μεγάλων μαχών Άρη – ΠΑΟΚ.
Όσο μια κούπα
Εγώ, λοιπόν, αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αν καταφέρουν και προκριθούν τελικά σε λίγες ώρες Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, θα είναι κάτι που θα ζυγίζει όσο μια κούπα. Καθ’ υπερβολή, βέβαια, και τρόπος του λέγειν.
Δεν τελείωσε το έργο
Και οι δυο ελληνικές ομάδες βρέθηκαν πίσω με 2-0. Εκεί οι περισσότεροι αισθάνθηκαν ότι τελείωσε το έργο και ότι μείνανε εκτός συνέχειας. Ποιος, άλλωστε, έχει κάνει 3-2 από 0-2;
Δεν είναι μακριά
Να, όμως, που έγινε το 2-2. Και πλέον το 3-2 δεν είναι πολύ μακριά. Ούτε για τον Παναθηναϊκό, ούτε για τον Ολυμπιακό.
Να έχεις άντερα
Αυτές οι ανατροπές, λοιπόν, δεν γίνονται κάθε μέρα. Και με αντιπάλους δυνατούς, μάλιστα. Την ΤΣΣΚΑ και την Ρεάλ Μαδρίτης. Πρέπει να έχεις άντερα για να πετύχεις κάτι τέτοιο.
Επίτευγμα
Ακριβώς, λοιπόν, επειδή πάει να γίνει η σειρά από 0-2, 3-2 και μάλιστα με τέτοιους γερούς αντιπάλους, γι’ αυτό και θα είναι ένα σημαντικό επίτευγμα η πρόκριση. Κάτι που δεν βλέπουμε κάθε μέρα. Και θα αποδείξει για μια ακόμα φορά πόσο δυνατό είναι το ελληνικό μπάσκετ και πόσο μετράει στην Ευρώπη.
Δεν τα παρατάνε ποτέ
Κακά τα ψέματα. Το μπάσκετ ξέρει να κρατάει την σημαία ψηλά και σε συλλογικό επίπεδο και στην εθνική ομάδα. Ακόμα κι αυτό που έχει γίνει με το 2-2 δεν είναι αμελητέο. Αν μη τι άλλο δείχνει ότι οι κορυφαίες ελληνικές κι ευρωπαϊκές ομάδες ξέρουν να παλεύουν και δεν τα παρατάνε ποτέ.
Το καθήκον τους
Αν προκριθούν κόκκινοι και πράσινοι θα είναι το ιδανικό. Ο ένας από τους δυο; Κι αυτό καλό είναι έτσι ώστε να εξασφαλιστεί στην τελική ευθεία η ελληνική παρουσία. Ακόμα, όμως, κι αν κάτσει αποκλεισμός, πάλι οι δυο ομάδες θα έχουν κάνει το καθήκον τους αφού, παρά το 2-0, έφτασαν την σειρά στο 5ο ματς και πάλεψαν σαν θηρία.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: