Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Σέρχι, ο δυνατός-αδύναμος κρίκος της Ρεάλ!!

Λένε πως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι…

Σέρχι, ο δυνατός-αδύναμος κρίκος της Ρεάλ!
Όταν ο ηγέτης και ιθύνων νους αποσυντονίζεται, η νίκη είναι σχεδόν ακατόρθωτη και ο θρίαμβος του Ολυμπιακού σε βάρος της Ρεάλ Μαδρίτης οφείλεται κατά κύριο λόγο στην «εξουδετέρωση» του Σέρχι Ροντρίγκεθ.

Μπορεί ο Ρούντι Φερνάντεθ να αποτελεί το πιο δυνατό όνομα στο σπουδαίο ρόστερ της «βασίλισσας» και ο Νίκολα Μίροτιτς τον rising star του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όμως αυτός που καθορίζει τη μοίρα των Μαδριλένων είναι ο πολλές φορές αθόρυβος, πλην εξαιρετικά ουσιαστικός, Σέρχι Ροντρίγκεθ.

Στο δεύτερο παιχνίδι του ΣΕΦ πραγματοποίησε τη χειρότερή του φετινή εμφάνιση και η Ρεάλ ήταν σε… άλλο γήπεδο.
Ο Ισπανός πλέι μέικερ είναι αντι-σταρ και καθόλου εκκεντρικός. Γι” αυτό και οι προβολείς δεν πέφτουν πάνω του. Όμως, η κλάση του είναι τεράστια και όσο ωριμάζει ανεβαίνει στο… Έβερεστ. Πλέον, δεν είναι απλά ένα σπουδαίος οργανωτής. Είναι απλά ο κορυφαίος «άσσος» της Ευρωλίγκα. Ένας απίστευτα εγκεφαλικός παίκτης, που εγκλωβίζει στον ρυθμό της Ρεάλ σχεδόν κάθε αντίπαλο και στη συνέχεια όλοι μαζί τον σφυροκοπούν ανελέητα.
Μια ομάδα είναι σαν την αλυσίδα. Ένας κρίκος να κοπεί, η… χημεία πάει περιπατο. Ειδικά, όταν αυτός είναι και ο σημαντικότερος όλων. Ο μόνος που θα λέγαμε πως μένει σχετικά ανεπηρέαστος είναι ο Ρούντι Φερνάντεθ, ο οποίος… βρέξει χιονίσει, θα κάνει τα δικά του και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Ποσώς τον ενδιαφέρει. Όμως, σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι επηρεάζονται αισθητά. Πρώτος και καλύτερος ο Σέρχιο Γιουλ.
Στον τρίτο αγώνα ο Σέρχι ήταν ο καταλύτης της ανατροπής, μαζί με τον Γιουλ. Στον τέταρτο αγώνα ο πρώτος ήταν κακός και η ανατροπή δεν έγινε ποτέ, καθώς το «alter ego» του παρασύρθηκε κι αυτός στη μετριότητα. Ποιο ήταν το μυστικό; Επιθετική άμυνα, «ξύλο» και επιθετικές αλλαγές στα σκριν. Ακόμα και μια μπασκετική διάνοια δεν είναι ρομπότ και η κούραση είναι μέσα στο παιχνίδι. Η σειρά είναι επίπονη και ήδη ο Ροντρίγκεθ είναι επιβαρυμένος. Οπότε στο πέμπτο ματς… ξύλο κι άγιος ο θεός!
Κι αφού αναφερθήκαμε σε ηγέτες ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Άλλο άστοχος, άλλο κακός! Ο Βασίλης Σπανούλης είχε 4/14 σουτ εντός πεδιάς στον τέταρτο αγώνα με τους Ισπανούς, όμως πέρασε στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων, παρά τις απόψεις των «ειδημόνων». Ο «Kill Bill» φρόντισε να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του έχοντας 7 ασίστ και μόλις ένα λάθος, ενώ παράλληλα έκανε θραύση στην άμυνα και στα ριμπάουντ.
Τα λόγια του Ντάνστον είναι χαρακτηριστικά και λένε την πλήρη αλήθεια: «Ο Σπανούλης κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη». Ένας ηγέτης πρέπει να είναι καθολικά αποδεκτός και να χαίρει της εκτίμησης των συμπαικτών του. Ο αρχηγός των Πειραιωτών, λοιπόν, είναι ο άνθρωπος που αλλάζει τις ισορροπίες και ο Λάσο ξέρει καλά πως μόνο αν τον βγάλει εκτός παιχνιδιού θα μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Εξάλλου, οι περσινοί εφιάλτες από το… Λονδίνο είναι ακόμα νωποί στους Μαδριλένους.

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: