Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Ξανά, όπως το ‘07 και το ‘09!!

Μετά τους τελικούς σε Αθήνα και Βερολίνο, ο Παναθηναϊκός θέλει να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ και σε έναν ακόμη «τελικό», απόψε στη Μόσχα και να κλείσει θέση για το Final Four.

Ξανά, όπως το ‘07 και το ‘09
Έτοιμος για να κάνει αυτό που προ ημερών φάνταζε με θαύμα είναι ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» τήρησαν την υπόσχεσή τους για επιστροφή στη Μόσχα και μετά τις δύο νίκες τους στο ΟΑΚΑ δηλώνουν αποφασισμένοι σαν άλλος… Terminator να εξολοθρεύσουν την ΤΣΣΚΑ μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Το αποψινό ματς (19:00, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) μπορεί να μη χαρίζει τίτλο, αλλά είναι… τελικός, αφού ο νικητής κλείνει θέση για το Final Four (16-18 Μαΐου) του Μιλάνου και τον ημιτελικό όπου ήδη περιμένει η Μακάμπι. Και οι «πράσινοι» έχουν σαν οδηγούς τους προηγούμενους τελικούς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Αφού, λοιπόν, την κέρδισαν το 2007 στο ΟΑΚΑ και το 2009 στο ουδέτερο Βερολίνο, ήρθε η ώρα να το κάνουν και στο ίδιο της το «σπίτι».

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα. Η καταπόνηση είναι δεδομένη, αφού στα δύο παιχνίδια μέσα σε 48 ώρες προστέθηκε ένα μεγάλο ταξίδι και ακολουθεί ένα ακόμη ματς, ωστόσο… τέτοια ώρα δεν σκέφτεται κανείς την κούραση. Οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη είναι έτοιμοι να καταθέσουν και τα τελευταία αποθέματα ενέργειας για να φτάσουν σε Final Four για δωδέκατη φορά στην ιστορία τους και με στόχο το έβδομο αστέρι. Η αποστολή πήγε χθες από το αεροδρόμιο στο γήπεδο και το πρόγραμμα ήταν χαλαρό, με περισσότερη έμφαση στην τακτική και την ανάλυση του αντιπάλου.

Τι περιμένει ο «Φράγκι»; Από τους παίκτες του να παίξουν την ίδια καλή άμυνα, αλλά αυτή τη φορά να περιορίσουν τον Σόνι Γουίμς μέχρι το τέλος κι όχι για 35 λεπτά, να διατηρήσουν τον έλεγχο των ριμπάουντ και την προστασία της ρακέτας, να αποφύγουν τα λάθη, να σπάσει επιτέλους η κατάρα των μακρινών σουτ (22/95 τρίποντα και μόλις 23,2% στη σειρά), αλλά και να πάρουν οι ψηλοί περισσότερη βοήθεια από την περιφέρεια που δεν έχει σταθεί στο ύψος της. Ειδικά οι «πράσινοι» ελπίζουν σε ένα ξέσπασμα του Διαμαντίδη, που έχει 6,5 πόντους με κάκιστα ποσοστά (2/11 δίποντα, 18,2%, και 4/21 τρίποντα, 19%) κατά μέσο όρο στη σειρά κι αν εμφανιστεί στα γνωστά του επίπεδα μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας για τη νίκη.

Στον αντίποδα, η ΤΣΣΚΑ, που στην έδρα της κόντρα στον Παναθηναϊκό έχει εννιά νίκες σε δώδεκα παιχνίδια και πέντε εξ αυτών σερί, έχει σίγουρα περισσότερη πίεση, αφού με μπάτζετ υπερδιπλάσιο των αντιπάλων (αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ) τουλάχιστον η πρόκριση στο Final Four είναι… υποχρέωση. Ο Έτορε Μεσίνα δεν αποκαλύπτει αν θα ρίξει στη μάχη τον Μίλος Τεόντοσιτς, που έχει ολοκληρώσει τη θεραπεία του αλλά προέρχεται από μακριά απραξία.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Σερβία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: