Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Λίμα… πρόκρισης!!

Με γκολάρα του Λίμα στο 84’, η Μπενφίκα νίκησε 2-1 την Γιουβέντους στον πρώτο ημιτελικό των δύο ομάδων για το Europa League και απειλεί να αφήσει την Κυρία εκτός τελικού, που γίνεται «σπίτι» της.

Λίμα… πρόκρισης
Θα μπορούσε να είναι το ζευγάρι του τελικού. Αλλά, δεν είναι. Είναι ημιτελικά. Και στο πρώτο ματς των δύο ομάδων, η Μπενφίκα βγήκε νικήτρια κόντρα στην Γιουβέντους με σκορ 2-1, αποκτώντας προβάδισμα πρόκρισης για το… τρόπαιο.

Σε μια εβδομάδα (01/05) η ρεβάνς στο Τορίνο, με τους «αετούς» να απειλούν… ανοιχτά τους «μπιανκονέρι» με αποκλεισμό, την ώρα που οι τελευταίοι θέλουν να σηκώσουν την κούπα στο «σπίτι» τους, όπου διεξάγεται ο φετινός τελικός του Europa League.

Καλύτεροι οι Πορτογάλοι στο πρώτο μέρος (έκατσαν πίσω αδικαιολόγητα στο δεύτερο), προηγήθηκαν με τον Γκαράι (2’), ανέβηκαν στο δεύτεροι οι Ιταλοί κι έφτασαν στην ισοφάριση με τον Τέβες (73’), αλλά η τελευταία λέξη άνηκε στον Λίμα που με τρομερό γκολ στο 84’, χάρισε τη νίκη στους «αετούς».

Το ματς:

Και να θες να βρεις καλύτερο τρόπο για να ξεκινήσει ένα παιχνίδι, που θα μπορούσε να είναι ο τελικός, δεν θα έβρισκες. Διότι μόλις στο 2’, η Μπενφίκα ευτύχησε να προηγηθεί! Ο Γκαράι «ξεχάστηκε» στο κέντρο της άμυνας της Γιουβέντους, έπιασε τη δυνατή κεφαλιά και με τον Μπουφόν να μην μπορεί να αντιδράσει, άνοιξε το σκορ, με τους Πορτογάλους στις εξέδρες να «τρελαίνονται». Κι αν κάποιος θα περίμενε αντίδραση απ’ τους Ιταλούς, μάταια θα έχανε το χρόνο του. Διότι, οι φιλοξενούμενοι ήταν «εκνευριστικά» μπλοκαρισμένοι, δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους, με τους «αετούς» να έχουν κλείσει κάθε διάδρομο και να μην αφήνουν καν υποψία για να απειληθούν. Την ίδια ώρα βέβαια οι γηπεδούχοι κρατούσαν άνετα το υπέρ τους σκορ και πάνω σε αυτό… έχτιζαν σε αυτοπεποίθηση. Και μάλλον εύκολα πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0, αφού μπορεί να μην δημιούργησαν άλλες φάσεις για ένα δεύτερο τέρμα, αλλά ούτε δέχονταν ευκαιρίες.

Η ομάδα του Κόντε δεν γινόταν να συνεχίσει να έχει τόσο κακή απόδοση. Και φάνηκε απ’ το πρώτο λεπτό στο δεύτερο μέρος πως… κάτι είχε αλλάξει. Η διάθεση, η κυκλοφορία της μπάλας, όλα. Μια άλλη… Γιουβέντους είχε εμφανιστεί στο «Νταλούζ» και είχε ξεκινήσει την αντεπίθεσή της, με την Μπενφίκα απλώς να αμύνεται και να έχει κλειστεί επικίνδυνα πίσω. Και στο 55’ οι πρωταθλητές Ιταλίας έχασαν μοναδική ευκαιρία να φέρουν στα ίσα το παιχνίδι, αλλά ο Αρτούρ εκτινάχθηκε εντυπωσιακά και… φρέναρε τον Πογκμπά που ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει.

Κι όσο οι γηπεδούχοι γυρνούσαν προς τα πίσω, τόσο η Γιούβε έσφιγγε τον κλοιό. Και στο 73’ δικαιώθηκε. Με τον Τέβεζ να κάνει… χαζούς τους αντιπάλους του και να πλασάρει εξαιρετικά, το ματς ήρθε σε πλήρη ισορροπία, με τον Αργεντινό να ισοφαρίζει (γκολ ύστερα από 25 ματς στην Ευρώπη) και να δίνει άγρια ομορφιά στα τελευταία λεπτά! Κι όμως… η κακή Μπενφίκα βρήκε τρόπο να πάρει προβάδισμα πρόκρισης. Και μάλιστα με γκολ για… highlight! Οι Πορτογάλοι έκρυψαν την μπάλα στο 84’ με τον Λίμα να σουτάρει εντυπωσιακά και να διαμορφώνει το 2-1, ενώ οι παίκτες του Ζέσους θα μπορούσαν να είχαν βάλει και πιο γερά θεμέλια, αν το σουτ του Μάρκοβιτς δεν έφευγε… χιλιοστά άουτ!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μπενφίκα: Αρτούρ, Λουιζάο, Γκαράι, Μάξι Περέιρα, Σικέιρα, Μάρκοβιτς, Ενζο Πέρες, Αντρέ Γκόμες (82' Αμπρέου), Ροδρίγο, Σουλεϊμάνι (61' Αλμέιδα), Καρντόσο (63' Λίμα).

Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπονούτσι, Κάσερες, Κιελίνι, Λίχσταϊνερ, Ασαμόα, Πογκμπά, Πίρλο, Μαρκίζιο, Τέβες (83' Οσβάλντο), Βούτσινιτς (66' Τζιοβίνκο).Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: