Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

«O ΠΑΟΚ είναι η ψυχή του»

karapanagiotidis syn typou (1)
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Περιφερειάρχης Ημαθίας και υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας ,Κώστας Καραπαναγιωτίδης. Μίλησε για την συνάντηση του με τον Ιβάν Σαββίδη και για τις μελλοντικές του επενδύσεις στις περιοχές της Ημαθίας.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κώστας Καραπαναγιώτιδης:
Για την συνάντηση του με τον Ιβάν Σαββίδη:
Μιλήσαμε και για τον ΠΑΟΚ, και για την ομάδα μίλησε στα παιδιά που ήταν παρόντες εκεί. Ήταν εκεί και φίλοι του ΠΑΟΚ και φίλοι της Βέροιας και είπαν αρκετά. Ήταν μια επίσκεψη που έγινε σε έναν φίλο. Έχουν γίνει πολλές επισκέψεις στην Βέροια άσχετα με το γεγονός πως είναι προεκλογική περίοδος. Η φιλία συνεχίζεται όπως και η επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Σαββίδη. Έχει επισκεφτεί τη Ημαθία πάμπολλες φορές, ξέρει τι ακριβώς θα κάνει αλλά βέβαια η επίσκεψη του επειδή είναι προεκλογική περίοδος κάποιους τους πείραξε. Δεν τελείωσε ο κόσμος επειδή είναι προεκλογική περίοδος και δεν μπορώ να το καταλάβω. Εμείς με τον κ. Ιβάν έχουμε μια σχέση τόσων χρόνων. Ο τόπος της Ημαθίας είναι ευλογημένος, πρέπει να παίρνει κάποιος άδεια για να έρθει εδώ; Εγώ έχω και έναν θεσμικό ρόλο, είμαι αντιπεριφερειάρχης. Έρχονται επισκέψεις, επενδυτές πρέπει να κλείσω τα πάντα επειδή είμαι υποψήφιος; Εγώ δουλεύω καθημερινά και τα έργα συνεχίζονται. Ο κόσμος θα ψηφίσει αυτόν που μπορεί να οδηγήσει τον δήμο της Βέροιας”.
Για το αν είπε κάτι αξιόλογο για τον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης:
“Για τον ΠΑΟΚ μιλάει πάντα ο κ. Σαββίδης και οι συνεργάτες του. Εγώ έχω καλή σχέση με τον κ. Ιβάν και είμαι πολύ προσεκτικός. Δεν μίλησα ποτέ για λογαριασμό του και ποτέ εξ ονόματος του. Ο ίδιος ότι σχέδια έχει τα ανακοινώνει ο ίδιος. Το μόνο που μπορώ να πω εγώ είναι πως αγαπάει την Ελλάδα, αγαπάει τον τόπο, αγαπάει την Μακεδονία και η ψυχή του είναι ο ΠΑΟΚ. Δεν ήρθε τυχαία εδώ”.
Για το αν έχει κάποια πίκρα που δεν του επιτρέπουν να επενδύσει στην Θέρμη:
“Βεβαίως έχε μια πίκρα και όλοι οι επενδυτές που έρχονται στην χώρα μας. Δεν ζητάνε κάτι παραπάνω. Ότι θέλουν το θέλουν και για τον ντόπιο επενδυτή. Για μια επιχείρηση χρειάζονται χαρτιά και διαδικασίες. Όχι η μια επιτροπή και όχι η άλλη. Αυτό που ζητάει ο κ. Σαββίδης και οι άλλοι επενδυτές είναι η χώρα να τους προσέξει. Όταν μιλάμε για επενδυτές μιλάμε για θέσεις εργασίας. Να υπάρχει μεροκάματο για να μπορεί να ζήσει ο κόσμος. Να υπάρχουν βιώσιμες επιχειρήσεις”.
Για τα ενδιαφέροντα του Ιβάν Σαββίδη στην Ημαθία:
“Τον ενδιαφέρει τον Βέρμιο, οι τουριστικές επιχειρήσεις και ακόμα και οι χώροι για προετοιμασία. Οι ομάδες γιατί πάνε για προετοιμασία στο εξωτερικό;  Έχουμε στο Βέρμιο αλλά και στα Πιέρια πανέμορφες εκτάσεις και το κλίμα είναι τόσο καλό όλο τον χρόνο που μπορεί να γίνει προετοιμασία. Πολλά πράγματα μπορεί να σκεφτεί ένας επενδυτής όταν επισκέπτεται την Ημαθία και την Βέροια. Εμείς θα διευκολύνουμε όσους έρθουν να επενδύουν εδώ. Δεν ζητήσανε ιδιαίτερη μεταχείριση. Απλά δεν θέλουν να δημιουργούνται περισσότερα προβλήματα από αυτά που υπάρχουν. Τον ενδιαφέρει το Σέλι, το χιονοδρομικό και γενικότερα τον ενδιαφέρουν όλα. Μπορείς να κάνεις τουριστικές, μονάδες, κέντρα προετοιμασίας πολλά μπορούν να γίνουν”.
Για τον προεκλογικό αγώνα του:
 ”Καλά πάμε. Το ψηφοδέλτιο είναι έτοιμο με 174 άτομα. Το καταθέτουμε την Κυριακή και έχουμε το πρόγραμμα μας. Δεν μιλάω για έκθεση ιδεών αλλά για πράγματα που μπορούν να γίνουν από την επόμενη μέρα. Ο κόσμος είναι κουρασμένος και θυμωμένος. Δεν μπορείς να του λες πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν γιατί δεν υπάρχουν και χρήματα. Εμείς αυτά που λέμε,  λέμε και από πού θα τα χρηματοδοτήσουμε. Έχω μια εμπειρία τόσων χρόνων δεν χρωστάει η νομαρχία ούτε ένα ευρώ και κανένα έργο δεν έχει πάει στα δικαστήρια. Η εμπειρία η δικιά μου, η δυναμική, οι διασυνδέσεις και το να ξέρεις να ανοίγεις πόρτες στα υπουργεία. Νομίζω πως εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε τον κατάλληλο συνδυασμό για να εκλεγούμε και να υπηρετήσουμε τον κόσμο”.
Για το αν έχουν τον ΠΑΟΚ μαζί τους από την περιοχή:
“Βεβαίως τον έχουμε και ποιος δεν θα ήθελε να τον έχει. Το ξαναλέω πως ο κ. Σαββίδης είναι απλά φίλος μου. Σίγουρα υπάρχουν φίλαθλοι και από άλλες ομάδες που μας στηρίξανε. Δεν είναι κακό. Δεν προσπαθούμε να ποδοσφαιροποιήσουμε τις εκλογές. Άλλοι προσπαθήσανε”.
Για την γλώσσα που μιλάει με τον Ιβάν Σαββίδη:
“Ο κ. Ιβάν καταλαβαίνει τα Ελληνικά και τα μιλάει αλλά εγώ του μιλάω Ποντιακά. Είναι η μητρική μας γλώσσα. Είναι αρχαία Ελληνική διάλεκτος τα Ποντιακά. Κάποιος που δεν τα καταλαβαίνει αν του μιλήσουμε σιγά θα τα καταλάβει όλα. Η Ελλάδα δεν είναι περήφανη για το Βυζάντιο και τις περιοχές του Εύξεινου Πόντου”;
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: