Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

«Αρχή για να επιστρέψουμε στα τρόπαια»

Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να επιστρέψει στους τίτλους και να χαράξει ανάλογη πορεία τα επόμενα χρόνια θεωρεί ο Γιώργος Γεωργιάδης τον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

«Αρχή για να επιστρέψουμε στα τρόπαια»
Σίγουρος πως ο ΠΑΟΚ θα είναι όλο και πιο δυνατός τα επόμενα χρόνια ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του τελικού με τον Παναθηναϊκό δήλωσε ο Γιώργος Γεωργιάδης, ενώ εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες των παικτών του για να κατακτήσουν το Κύπελλο.

Ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά» αναφέρθηκε επίσης στις απουσίες της ομάδας του και τα πλάνα του, όπως και το πώς βιώνει τον αγώνα από το νέο του πόστο.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Γεωργιάδης μίλησε για:

-την παρουσία του ΠΑΟΚ στον τελικό: «Μου κάνει εντύπωση που πέρασαν 37 χρόνια για να αναμετρηθούν οι δύο αυτές ομάδες στον τελικό. Είναι ένα ιστορικό ματς. Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας, έχουμε ικανότητα κι αξία, ελπίζω να είμαστε τυχεροί και να πάρουμε το τρόπαιο».

-το αν ο τελικός είναι ευκαιρία για επιστροφή στους τίτλους: «Είμαστε μεγάλη ομάδα που στερείται τίτλους. Τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε έναν ισχυρό ιδιοκτήτη και το αυριανό παιχνίδι θα πρέπει να είναι η αρχή για να επιστρέψουμε στα τρόπαια. Ό,τι κι αν γίνει αύριο η ομάδα θα εξελιχθεί. Το δικό μου το μέλλον δεν έχει σημασία, αλλά της ομάδας. Όπως και να έχει, τα επόμενα χρόνια θα μεγαλώσει».

-το πόσο απέχει ο ΠΑΟΚ από το Κύπελλο: «Το παιχνίδι αρχίζει στις 20:00 και τελειώνει στις 22:00 (γέλια). Ελπίζω να είμαστε εμείς αυτοί που θα πάρουμε το τρόπαιο».

-τις απουσίες του ΠΑΟΚ κι αν θα έχει εκπλήξεις: «Εκπλήξεις δεν νομίζω να υπάρχουν αυτή τη στιγμή, προς το τέλος της χρονιάς. Οι ομάδες γνωρίζονται. Λυπάμαι που δεν θα έχουμε τους τρεις αυτούς παίκτες, θα ήθελα κι εγώ να τους έχουμε, αλλά έχουμε παιδιά που μπορούν να αντεπεξέλθουν. Έχω ακόμη κάποια πράγματα να αποφασίσω για πρόσωπα και τακτική».

-το πού θα κριθεί το παιχνίδι: «Είναι ένα παιχνίδι ιδιαίτερο, που πρέπει να παίξεις άμυνα και να επιτεθείς. Θα παίξουν ρόλο και οι λεπτομέρειες. Παίζει ρόλο και η τύχη. Ελπίζω να είμαστε αυτοί που πρέπει, δυνατοί και συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».

-τη διαιτησία στον τελικό: «Δεν ανησυχώ. Τους εύχομαι να έχουν μια άξια διαιτησία, όπως αρμόζει για έναν τελικό».

-το πώς βλέπει το κλίμα στις τάξεις της ομάδας: «Βλέπω το πάθος που έχουν και τη δίψα για το Κύπελλο».

-το πώς ζει τον τελικό σαν προπονητής: «Έχω την ίδια λαχτάρα και τον ίδιο ενθουσιασμό. Είπα στους παίκτες μου πως έχω παίξει σε επτά τελικούς κι έχω κερδίσει τους πέντε. Αν ήμουν ποδοσφαιριστής θα πετύχαινα ένα γκολ, αλλά δεν μπορώ να αγωνιστώ δυστυχώς (γέλια). Το πιο σημαντικό είναι οι ποδοσφαιριστές, αυτοί κρίνουν τα παιχνίδια, τους πιστεύω και πιστεύω πως θα τα καταφέρουν».

-το αν προτιμά Κύπελλο ή συμμετοχής στους ομίλους του Champions League: «Ένα τρόπαιο είναι πολύ σημαντικό και εγώ αυτό που βλέπω μπροστά μου είναι το αυριανό παιχνίδι. Θα θέλαμε περισσότερους τίτλους στην ιστορία μας».

-τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας: «Δεν αισθάνομαι όμορφα. Κάθε τελικός στην Ευρώπη είναι γιορτή, αλλά εδώ μεγάλωσα, γνωρίζω τι γίνεται και όλα αυτά είναι γνωστά. Δεν μου προκαλεί έκπληξη. Ας ελπίζουμε τουλάχιστον να μη γίνει τίποτα».

-τον Παναθηναϊκό: «Χαίρομαι για τον Παναθηναϊκό και την εξέλιξή του. Χαίρομαι και για το φίλο μου τον Νίκο (Νταμπίζα), καθώς τα κατάφερε παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε»

Δεν υπάρχουν σχόλια: